Pistole Kevin
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím,
chtěl bych se vás zeptat na vaše zkušenosti ohledně přesnosti, životnosti apod. u české pistole Kevin od ZVI.
dík J.J.
chtěl bych se vás zeptat na vaše zkušenosti ohledně přesnosti, životnosti apod. u české pistole Kevin od ZVI.
dík J.J.
re:Pistole Kevin
Co jsem viděl a slyšel, tak životnost je normální jako u ostatních pistolí a záleží jak se k ní člověk chová (dost subjektivní). No a přesnost, na to jak ta hlaveň je krátká, tak zas tak hrozný to není.
Re: Pistole Kevin
Mám kevina 2 roky, střílím s ním na střelnici 1 x měsíčně 2 zásobníky, jinak ho nosím, vše naprosto bez problémů.Anonymous píše:Zdravím,
dík J.J.
Pokud někdo posuzuje kevina jako závodní zbraň, je úplně mimo mísu. Jde o záložní či obrannou zbraň s dostačujícím výkonem pro skryté nošení. Při velmi mírné úpravě spouště se s ním dá dosáhnout při mířené na 15 m soustřel 5 cm.(Moje praktická zkušenost). Nelze od něj požadovat to, pro co nebyl konstruován.
Mám ho asi rok ,nastřílel něco přes 200 ran a zatím žádný problém.Bez jakékoliv úpravy se s ním na 25m (terč 50/20)vejdu víceméně do černýho (chtěl bych vidět kdo by ukecal sebeobranu na tuhle vzdálenost).Vztekle se to chová,vždyť to váží 40deka+relativně výkonej náboj 9Br.Pokud se ti to blbě drží,můžeš si přikoupit delší 8miraný zásobník a nástavec na pažbu. Jestli ti ani tohle nestačí, tak potřebuješ nějaký velký služební "tele" a ne lehkou, malou , nenápadně se nosící zbraň "co kdyby náhodou".Uff ,sem se dneska nějak rozkecal

Kevin
Ve shodě s ostatními příspěvky.
Kevin je obranná zbraň pro denní nošení, se střelbou do 15 m, proto, aby byla pořád při ruce, kdyby byla potřeba. Na střelnici s ní střílím, abych ji měl "pořád v ruce". Na "požitek z jiné střelby si kup ještě něco jimého, co budeš s sebou nosit v kufru na střelnici, ale nebudeš tahat denně na opasku. Uvažuj ještě jako obranou zbraň nějaký lehký pětiranný revolver. Tuto volbu preferuji, protože asi málo kdo nosí v Kevinovi náboj v komoře a Kevin se mi poněkud hůře natahuje (je to ovšem dáno jeho velikost a konstrukcí). Musíš také zvážit cenové relace, Kevin je s cenou značně výhodný. Závěr: S Kevinem - bez problémů 

To jsem neřekl. že u Kevina nesmíš nosit náboj v komoře!
Samozřejmě můžeš. Ze svých zkušeností jak u něj tak i u G36 náboj v komoře nenosím (ač bych samozřejmě mohl), ale při tasení automaticky natahuji závěr. Vzhledem k tomu, že ho v práci odkládám, stejně odloženou zbraň nesmíš nechat ze zákona nabitou. V případě "zhoršení situace" si bez problémů náboj v klidu do komory natáhnu. Pokud jdu večer, v noci, tak je situace jiná a nosím náboj v komoře. Myslím, že zastávám názor 99% naší populace, která není denně v bezprostředním ohrožení života, nebo ne?
Samozřejmě můžeš. Ze svých zkušeností jak u něj tak i u G36 náboj v komoře nenosím (ač bych samozřejmě mohl), ale při tasení automaticky natahuji závěr. Vzhledem k tomu, že ho v práci odkládám, stejně odloženou zbraň nesmíš nechat ze zákona nabitou. V případě "zhoršení situace" si bez problémů náboj v klidu do komory natáhnu. Pokud jdu večer, v noci, tak je situace jiná a nosím náboj v komoře. Myslím, že zastávám názor 99% naší populace, která není denně v bezprostředním ohrožení života, nebo ne?

To remo:Znám pár lidí kteří tuhle zbraň mají a v podstatě všichni ji nosí s nábojem v komoře a je to částečně i proto že se hůř natahuje.Kevin je pro takovéhle nošení konstruován-DAO spoušť (větší ,ale ještě vcelku snesitelný odpor)+inerční úderník, takže po stránce bezpečnosti bych problém neviděl.Problém by možná byl rychle natáhnout závěr v prů*erové situaci zpocenou/mokrou/mastnou či zneschopněnou rukou.
Jenom pro zajímavost, zkusil jste si někdo vystřelit z této zbraně bez špuntů v uších?(samozřejmě na venkovní střelnici)Díky krátké hlavni/vysokému úsťovému tlaku je to docela síla.
Subjektivně nepříjemnější než 9Lug CZ75. Doporučil bych to každému, kdo nosí zbraň na svoji obranu, aby pak nebyl velmi nemile překvapen. 

Jo, to není špatný nápad, ovšem s mírou! Dvě tři rány a pak se zase izolovat (ono to totiž ten sluch skutečně ničí poměrně hodně- vyzkoušeno
). V zaměstnání se zabývám mj. i elektroakustikou a sluchovou fyziologií, takže (bohužel) vím, o čem mluvím. Možná to vypadá jako zbytečný příspěvek, ale kupodivu existují i tací šílenci, co úplně klidně střílí bez ucpávek, pískání v uších (důsledek otoakoustického traumatu) je jim totálně buřt a pak se diví, že ve třiceti letech přeslechnou i rockový koncert pod širým nebem na vlastní zahrádce
.

Jojo ,1-2 rány stačí a pak se (rychle a velice rád) zase zaizoluju.Tak mě napadlo jak by se asi tvářili majitelé těch .44mag, .50AE , 454 Cas. po té co by si to vyzkoušeli "na vlastní uši".
Nedávno jsem potkal maníka co s sebou tahá SW 500 Mag.
Bych chtěl vidět jak by vypadal po jedné ráně třeba v průjezdu.
Sám mám zkušenost s ČZ 52 a Ruger 2" .357mag (nějaká nakrmená Izrael munice)a pokud by to nebylo nezbytně nutné, dobrovolně bych to neopakoval .(určitě ne 2" .357)

To eerr: Nepolemizuji s názorem náboje v komoře u Kevina. Myslím, ale že je to dost zbytečné. Nosím denně Kevina v běžném občanském životě. Nejsem z těch, kteří se musí stále ohlížet za sebe, že mi někdo stále usiluje o život. Mám zaměstnání, kdy ne všem zcela musím vyhovět podle jejich zájmů, tedy "osoba v riziku". Proto obrannou zbraň s sebou. Nosím 3 náboje v zásobníku, myslím že pro odvrácení útoku to stačí, víc asi bych právně na obranu neobhájil. V zaměstnání K. odkládám. Stačí vyndat zásobník. Nemusím stále nabíjet a vybíjet. Myslím, že rizikovou situaci musím předvídat. Jako v autě musíš stále čekat na to, kdy někdo druhý udělá na silnici chybu. Stejně tak i s pistolí. Něco se ti nelíbí? V klidu včas dám náboj do komory. Když tě někdo sejme, tak asi ze zálohy a pak je ti to jedno jestli máš nabito nebo ne. Na to mám Kevina- pro jistotu.
A do rizikové situace, noc, terén ...aj nosím .45 G36 s nábojem v komoře.
A na "strašení" hlukem asi tyto pistole nejsou, když jde někdo na ostro po tobě, asi se nepo...ere z výstřelu Kevina.
A do rizikové situace, noc, terén ...aj nosím .45 G36 s nábojem v komoře.
A na "strašení" hlukem asi tyto pistole nejsou, když jde někdo na ostro po tobě, asi se nepo...ere z výstřelu Kevina.

To remo:Za tu dobu co se zajímám o zbraně a věci okolo nich ,jsem kolikrát nechápal jak rychle se člověk může do prů*eru a to i na tzv. bezpečných místech (většinou opravdu náhodou).Prostě "sichr je sichr". Tohle je můj názor/způsob a nikomu ho nenutím
. O "strašení hlukem "
jsem nikde nepsal, ale o tom že by bránící se člověk mohl být zaskočen hlukem vlastního výstřelu
.