No a to ja Ti zase poradim presny opak nez PB

Sam jsem mel Glocka 19 a sel z domu svinskym krokem.. Nemuzu rict, ze by to byla vylozene spatna zbran, ale mi (a nejenom mi) proste nesedl. Taky zkazky o bezporuchovosti Glocka jsou jeden velky blud - rozhodne u me G19 stacil treba neptrne mekky uchop a bylo o zavadu postarano (mozna sem mel zmetek z vyroby nevim - neresim G19 je pryc). Kdezto vlastnil jsem CZ75 B,CZ 2075 RAMI, stale mam jeste CZ85 Combat a u zadne nevim co znamena slovo ZAVADA. Proste ani jednou jsem s cezetou nemel zaden problem. Zavady jake jsem mival na G19 (typicky sprajcly naboj pri podavani do hlavne), nebo privrena hilzna ve vyhozim okenku pri tercove laboraci - to na CZ neznam. A to muzu strilet munici tak slabou , ze tak tak pretahne zaver a nebo naslaplyma nabojema a za vsech okolnosti 100% spolehlivost. Asi je fakt, ze Glock vydrzi vice nez CZ a taky se nemusi diky svym znacnym vulim dlouho cistit, ale ja proste tolik desitek tisic ran nevystrelim aby me to trapilo a pistoli vzdy po strelbe perfektne vycistim a namazu (proto stale vypada a funguje jako nova). A pokud mi CZ zdechne napriklad po 20 000 nebo 50 000 vystrelech tak je mi to jedno, proste si zase koupim novou a bude. Jinak pokud psal PB ze jim compacty v praci reznou po prvnim roce tak to svedci jen o zanedbane udrzbe nic vic

-tu spoust nevim, ale je to mozne. Provedeni s vypoustenim ma prakticky vzdy horsi chod, nez klasicka 75/85B . Cca pred rokem muj dobry kamarad resil dilema co si koupit za osobni zbran. Vsude kolem mu vsici cpali do palice, ze jedina funkcni pistole je GLOCK a pak zas jen GLOCK. No a jelikoz se dobre zname tak se obratil i na me . Ja jsem se ho zeptal jestli chce pistoli a nebo glocka

(ne ted vazne): Poradil jsem mu at se zameri i na CZ75 Compact - vyzkousel si ho a porovnal z Glockem 19 no a koupil si CZ a doted nelituje. Naucil jsem ho jak se ma o svoji pistoli radne starat (protoze pistoli necisti po strelbe jen barbar a nebo diletant

) a po roce je stale spokojeny, nemel zadnou zavadu a hlavne ma KRASNOU a take spolehlivou bouchacku !

Takze moje rada zni: Nedej na rady a predsudky druhych, zajdi si na strelnici a pokus se v jednom odpoledni zastrilet se vsema pistolema, ktere mas v uzsim vyberu a ta ktera Ti sedne nejlepe bude pro Tebe jasna volba. No a pokud budes venovat radnou peci pistoli (radne ji cistit a mazat) tak bude i po mnoha tisicich vystrelech stale temer jako nova a bude chodit naprosto spolehlive.