Jsem novinář píšící o zbraních v polském měsíčníku „Strzał” (česky: „Výstřel”) a přpravuji velký monografický článek o Pi vzor 82 a CZ83. Pátrám po veškerých informacích o této zbrani – mám knížku D. Pazdery a J. Skramoušského o historii továrny v Uherském Brodě, ale hledám přesnější informace. Můžete mi poradit nějakou literaturu? Zajímají mne také naskenované technické výkresy, průžezy zbraní, obrýzky zajímavých exemplářů, obrázky vojáků střílejících z Pi vz.82 – všechno, co se týká těchto pistolí. Před časem se o těchto pistolích psalo v Střelecké Revue a Střeleckým Magazíně – můžete mi prosím napsat, v jakých číslech těchto časopisů ty články byly? A ještě mám na Vás, jako k odobrníkům, několik otázek: Měly CZ83 9Mak také drážkové hlavně nebo jenom poligonální? Jaké změny v konstrukci zbraně byly provedeny během výroby (kromě nového lučíku)? Od kterého roku se montovaly „combatové” lučíky? Byl pouze u CZ83 nebo také u Pi vz.82? Jaká byla konečná úprava Pi vz.82 a CZ 83 (barvené na černo, lakované, niklované, atd.) ? Vyrábějí se ještě Pi vz.82? Kolik kusů a v jakých letech se vyrobilo CZ83 a Pi vz. 82? Byly kromě standardních sériově vyráběných pistolí CZ 83 Rubber a CZ 83 Jane a Janička na náboj .22 LR vyráběny ještě nějaké verze? Zajímají mne také veškeré informace ohledně střeliva 9x18 vz.82 (vojenské náboje se střelou ze spékaných ocelových pilin) – údaje, výrobci, obrázky, atd.
A ještě prosba o radu: hledám dobré pouzdro pro moji pistoli CZ83 9 Mak – ke skrytému nošení zbraně, nejlépe kožené, vyrobené speciálně pro tuto pistoli a ne nějaké „univerzální”. Co mi můžete poradit?
Srdečně zdravím a předem děkuji za veškere informace