Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Já bych teda na pažbu, nad kterou jsem strávil x-hodin práce v žádném případě neriskoval nějakou řepkovou chemii z Lidla.
Kup si v malířských potřebách lněný olej, ten se na to používá a je na to určen. Nebo taky bývá v lékárně.
Kup si v malířských potřebách lněný olej, ten se na to používá a je na to určen. Nebo taky bývá v lékárně.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Mne puskar poradil Lanovu fermez rychloschnucu. Natriet, po 15minutach zotriet handrou, nechat vyschnut do dalsieho dna, zase natriet, zotriet, preschnut do dalsieho dna. Asi tak tri krat.
Ja tiez riesim povrchovku na novej pazbe, mam to namorene, asi na to dam nejaky lak, ale este neviem aky. Kazdopadne to budem striekat pistolou.
Ja tiez riesim povrchovku na novej pazbe, mam to namorene, asi na to dam nejaky lak, ale este neviem aky. Kazdopadne to budem striekat pistolou.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Tak to vypadá že pažbu každopádně napustím olejem, jen teď váhám jestli Lněným jak radil Kubajzz, nebo Teakovým, taky jsem tady o něm někde četl - myslím že by to mohlo být podobné...? Jinak jak je to vlastně s tím olejem - vydrží to na pažbě aspoň dva tři roky, nebo je to potřeba každej rok nějak přebrousit a zase napustit...?
zacni trebars tym ze si precitas pravidla fora
a potom si zmensis avatara (toho opiciaka...) aby ziaden z jeho rozmerov nepresahoval 80 pixelov
potom si nalistujes toto vlakno par stranok dozadu a precitas si ako osetruju a natieraju pazby ostatni... a mimochodom ak sa nemylim, najdes tam aj kde zohnat tu botku na pazbu...

a potom si zmensis avatara (toho opiciaka...) aby ziaden z jeho rozmerov nepresahoval 80 pixelov
potom si nalistujes toto vlakno par stranok dozadu a precitas si ako osetruju a natieraju pazby ostatni... a mimochodom ak sa nemylim, najdes tam aj kde zohnat tu botku na pazbu...
Olejování?
Ahoj, chtěl bych poradit s tim olejováním. Určitě si koupím lněný nebo teakový olej (taky nevěřím obyč oleji), ale nevím jak přesně na to, nebyl by někdo tak hodný a poradil mi jak na to? Nejlíp nějakej postup. Byl bych Vám moc vděčný.
A co si myslíte že je lepší? Vosk nebo olej? Díky......
A co si myslíte že je lepší? Vosk nebo olej? Díky......
Cogito ergo armatus sum.
:Apevia
na pažbu i na rukojeť se osvědčilo opakovaně napustit čisté dřevo cca 40 až 60 °C (ne více!) ohřátou směsí lněného oleje, lékařské vazelíny a včelího vosku (cca 1:1:1). Napouštět dřevo dokud saje. Po zaschnutí a vytvrdnutí se povrch leští např. hadrákem nebo jemně mletou pemzou. Povrch se snadno obnovuje a renovuje stejným způsobem nebo jen lehkým přetřením lněným olejem. Odolává potu i vlhku a je poměrně vzhledově stálý. Pozvolna tmavne, to je ale naprosto normální.
na pažbu i na rukojeť se osvědčilo opakovaně napustit čisté dřevo cca 40 až 60 °C (ne více!) ohřátou směsí lněného oleje, lékařské vazelíny a včelího vosku (cca 1:1:1). Napouštět dřevo dokud saje. Po zaschnutí a vytvrdnutí se povrch leští např. hadrákem nebo jemně mletou pemzou. Povrch se snadno obnovuje a renovuje stejným způsobem nebo jen lehkým přetřením lněným olejem. Odolává potu i vlhku a je poměrně vzhledově stálý. Pozvolna tmavne, to je ale naprosto normální.