Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Erix

Příspěvek od Erix » 21 bře 2008 15:13

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
roXor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roXor » 21 bře 2008 21:06

Ta posledna je dobra ale vadi mi ta mala licnica bud by som ju trosku vyvysil ale hlavne zvyraznil tu slzu alebo urobil rovno stavitelnu ...
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 22 bře 2008 00:28

2:Erix Ten predposledný link - celá stránka je pomerne zaujímavá.
pechi

Příspěvek od pechi » 25 bře 2008 19:13

Zdravím všechny odvážlivce kteří se pustili do pažby, nebo už nějakou mají zdárně za sebou :) Já už jse skoro ve finále, tak pomalu uvažuju nad konečnou povrchovou úpravou. Co byste doporučili? Dřevo je třešeň, takže mořit ji nechci. Přemýšlím že ji jen napustím fermeží, nebo bych pak po vyschnutí ještě dal polomatný lak. Co vy na to? Jaký lak byste doporučili? Dík za rady :wink:
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 25 bře 2008 19:20

Ja by som nato lak nedal,iba napustil olejom.Mám z čerešní ručky na nože,tiež natreté s olejom,sú pekné a ešte aj vodu dobre znášajú.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
pechi

Příspěvek od pechi » 25 bře 2008 19:25

A jakým olejem to máš napuštěné?
Erix

Příspěvek od Erix » 25 bře 2008 19:25

Taky jsem pro ten olej(např. teakový), nebo můžeš zkusit včelí vosk a pořádně naleštit. :wink:
Erix
notor

Příspěvek od notor » 25 bře 2008 19:52

Hele ja mam celkem s uspechem vyzkousen ten vceli vosk -da se bez problemu barvit a vysledek je velmi pekny a velmi snadno kdykoliv opravitelny.
Pokud bys mel zajem o presnejsi moje "postrehy" co a jak s voskem -pisni SZ.

Bus DB
CZ 200S 5.5mm
pechi

Příspěvek od pechi » 25 bře 2008 20:01

2notor: Klidně to napiš sem, já myslím že nejsem sám koho by ten vosk zajímal, rádi se něco přiučíme... :wink:
Erix

Příspěvek od Erix » 25 bře 2008 20:26

Teď mě napadlo, zkoušel někdo už dát bna pažbu šelakovou polituru?Prý je to velice efektní, ale je to trochu víc pracné(je třeba 10-12 vrstev a stále brousit a brousit).Na závěr se používá lněný olej a celé se to doleští filcovým kotoučem.Dřevo lze před šelakem též napustit lněným olejem. :wink:
Erix
notor

Příspěvek od notor » 25 bře 2008 20:45

noo -kua -vono vlastne ani neni co -ale:

takze koupil jsem ve vytvarnejch potrebach plat vceliho vosku -je tam drazsi, ale je uz tak nejak vycistenej -proste daleko tvrdsi a pruhlednejsi, nez od vcelare (pouze moje zkusenost)
pozdeji sem tam zakoupil i barviva -maji ruzne odstiny a sou to proste "pigmenty" navyzany na parafinu - jinak pokud bys delal svicky -setri ! Ale pokud chces voskovat drevo -NESETRIT s barvou.

Takze vosk nejlepe nastrouhat na struhatku -a pote zalit technickym benzinem - cca den se to rozpousti -vznikne takova "pasta"
Pokud chces probarvovat -nejlepe to dat na topeni a po nahrati (neboj -ten benzin nic neudela) -sterchat, kvedlat apod. -sam pouzivam proste sklenku od kojenecky vyzivy -tu si nejak "dobarvim" a mam jich vic, s ruznejma odstinama.

Pozor -po napusteni -benzin 100% vyprcha a vse krasne voni pouze vcelim voskem!

Nejlepsi vysledky sem dosahl (vzorovej kousek sem pak i zkousel vzdy opetovne "osmirglovat") timto postupem: Na topeni (horkovzdusna pistol) rozehreju rozpusteny vosk s benzinem, pripadne barvivem -tim je to ridoucky jak voda. "Drevo" co budu voskovat (je samo suchy) -nahreju taky a pak to proste natru stetcem (tou "voskovou vodou"). -necham uschnout (odparit zbytky benzinu) a prelestim (flanel je flanel).
Pak jeste alespon jednou natru jiz tou "pastou" (vos + benzin) -fakt stoji za to, to den nechat "odstat" -a zase prelestim.

Pvne proste prebytecnej vosk utru hadrem nebo ubrouskem a pak az lestim.

Dulezite je, to drevo brousit cca 220 -kou smirglem -pokud pouzijes 180 -neni to nejak ono.
Po "vyschnuti" a prelesteni je to velice prijemne na omak -ochrana proti vlchkosti se mi zda vyborna .
Hlavne!!!! -zadnej problem -nepotrebujes ni zadny cvik -jak treba u moreni (pokud sem moril lihovejma moridlama -hezky jen po delce -nejlepe fakt nejakym tamponem) -tam to proste chce "umet" -kdezto vosk "naplacas" -co se vsakne se vsakne -zbytek "utres" hadrem. Pripadna obnova (po skrabnuti) je velmi snadna.

No kua -se omlouvam , ze sem se nejak zbesile a nerozumne rozepsal -holt dnes se snazim dostat svemu nicku (notor) -tak se me to plete :oops:

Zdravim vsechny BusPistolkus
CZ 200S 5.5mm
notor

Příspěvek od notor » 25 bře 2008 20:49

jinak selak sem zkousel
je to spickovy vysledek -ale pracnost je opravdu velika !!!
Snad nejakej ten drevenej sperk a pod. , ale kdyz sem u tchana videl, jak selakuje nabytek (jen cca 5 x) -no to je brutus.
Jinak selak se da za cca 150 pul kila tech vlocek sehnat -coz po rozpusteni v lihu je slusne mnostvi -ale treba nakupovat "ve vetsim"

Ale fakt pracne -ovsem vysledek je uzasny ("tvrda" priskyrice z brouku)

DB
CZ 200S 5.5mm
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 25 bře 2008 22:33

To pechi
Obyčajným jedlým olejom . Velakrát to najjednoduhšie riešenie je najlepšie! Pritom to má ešte jednu výhodu,že nepotia sa tak ruky ako na nalakovanej pažbe.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

pen.kt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pen.kt » 01 dub 2008 22:48

risopepi: a to Ti ten rostlinný olej nežlukne a nezasmrádne? :-)
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 01 dub 2008 23:02

Zaručene nie ! Je to osvedčený spôsob. Ale prečo to nevyskúšaš na kúsku dreva. Netreba to namočiť,aby kvapkalo od oleja,iba handričkou pretreť a samo to ukáže,koľko vsiakne do seba.Potom to treba suchou drsnejšou handrou preleštiť.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

Odpovědět