Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak to je super
Mi se pažba z 631 líbí více, než z 634 a tohle je bomba.

Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Je to hezký ale barevně trochu fádní. Neuvažoval jsi o nějaké černé na rest a lícnici? Ta by tomu dala šťávukicmis píše:Můj první pokus o úpravu pažby.
Na moji Slavii 630 jsem vyměnil pažbu z 634, kterou jsem si upravil dle svých představ.
Není to na výstavu, příště snad bude lepší.

To Cannis:
Máš pravdu, ale to je můj první pokus, včetně práce s včelím voskem. Asi to zkusím, sice jestě nevim jak, dřevo je namořeno lihovým mořidlem a následně natřeno 2x včelím voskem a rozleštěno.
Máš pravdu, ale to je můj první pokus, včetně práce s včelím voskem. Asi to zkusím, sice jestě nevim jak, dřevo je namořeno lihovým mořidlem a následně natřeno 2x včelím voskem a rozleštěno.
TX200 + Hawke Vantage 4-12x40
CZ200 + Hawke Varmint 4-16x44
Slavia 630 + Delta 4x32AO
TAU 7
CZ200 + Hawke Varmint 4-16x44
Slavia 630 + Delta 4x32AO
TAU 7
Tak o víkendu proběhla povrchovka...přeleštění ocelovou vlnou hrubosti 000, 3x napuštění teakovým olejem a dvě vrstvy včelího vosku...
Když čas dá tak dneska zkusím udělat nějaké foto samotné pažby a finálně sesazenou pažbu se železem...
Když čas dá tak dneska zkusím udělat nějaké foto samotné pažby a finálně sesazenou pažbu se železem...
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
3x olej za víkend a hned vosk?
Nemáš to vyschlý a pokud to máš olejem poctivě nacucaný, tak se ti to bude potit. Mě jedno napuštění čistým tungovým olejem vysychalo týden a to jsem ještě spěchal.
Nemáš to vyschlý a pokud to máš olejem poctivě nacucaný, tak se ti to bude potit. Mě jedno napuštění čistým tungovým olejem vysychalo týden a to jsem ještě spěchal.
Steyr LG 110 + Sightron SIH
http://www.hft-brno.cz
Do oleje sem to nemáčel, ale jen natřel na pažbu a po cca 10 minutách setřel hadrem aby vyniklo dřevo. Pak schnutí 24 hodin v místě kde je stabilně cca. 50°C. Tento postup mám už vyzkoušený na několika pažbách v řádu zhruba 5 let a žádné mapy se zatím nekonají
Neříkám že jakýkoliv jiný postup je špatně, jen popisuju svoje zkušenosti 

Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
Tož v tom případě není co řešit
Já natíral poctivě a schlo to při pokojové teplotě. Asi se ten tungovej olej chová jinak.

Steyr LG 110 + Sightron SIH
Dnes jsem tvořil přípravek pro zafrézování zádlabu u hotové pažby .... třeba budu inspirovat ostatní 
Vojta

Vojta
Naposledy upravil(a) Wema dne 07 dub 2014 21:12, celkem upraveno 1 x.
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - n.p. Strakonice 64953
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - Zbrojovka Brno 10120
Tohle těžko někdo překoná. V životě by mě nenapadlo usmolit napřed pažbu a teprve potom páchat zádlab. chlape ty musíš mít buďto vysokoškolské vzdělání, nebo jsi antitalent na ruční práce, popřípadě obojí 

U pažby je nejlépe udělat zádlab jako první,pak ruzné otvory,odfuky,odlehčení,prulezy a podobně
dokavad je to hranaté,jinak se to pak neudělá souměrně.
Pak až vyříznout do požadovaného tvaru.
Ale každému podle chuti..

Pak až vyříznout do požadovaného tvaru.
Ale každému podle chuti..

177
22
25
22
25
Podívám-li se dál než k místní hospodě,tak zjistím,že pažbaři běžně vyrábějí polotovary pažeb v různých ergonomiích a poté se prodávají pro zasazení individuálního železa.Takže pokud si kopím univerzál na ZKM,tak do něj dám všechny typy 4XX nebo třeba flobertku či Vz47.Stejně jako do polotovaru CZ 550.A paradox...,že jsou všichni na Moravě a snad ani nemaj vejšku. 

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
No Canisi ... dostal se mi do ruky polotovar přesně jak popisuje Milius ... to Tě zřejmě nenapadlo. Ale je fajn že jsi mě díky tomu hned zaškatulkoval .... Taky mě těšilo. Že já blbec se vždycky na začátku cítím jako inspirant a na konci jako kterén, který měl raději držet hubu ....
Vojta
Vojta
Naposledy upravil(a) Wema dne 07 dub 2014 21:15, celkem upraveno 1 x.
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
Proč to dělat jednoduše

Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Když nemáš vybavení jako já,tak mi věř že udělat zádlab a nějaké otvory do pažby když je hotový tvar,nic není souměrné,všecnho oblé a do toho něco dělat? opruz
Když se ti třeba zužuje předpažbí,a není i k tomu rovnoběžné s železem,udělej do toho odlehčovací otvory,aby to bylo rovnoběžné se železem...
Uděláš to,to jo,ale ta doba a všechno ručo jak magor..takle vezmež horní frézku,a podle pravítka to projedeš..
příklad..třebas...
Když se ti třeba zužuje předpažbí,a není i k tomu rovnoběžné s železem,udělej do toho odlehčovací otvory,aby to bylo rovnoběžné se železem...
Uděláš to,to jo,ale ta doba a všechno ručo jak magor..takle vezmež horní frézku,a podle pravítka to projedeš..
příklad..třebas...
177
22
25
22
25
No já myslím,že tohle je o něčem jiném.....Ale ruku na srdce.Ani já a ani nikdo tady ještě neodvedl takovou práci,jakou nabídne ten polotovar,ikdyž je mi jasné,že se sluší pochválit cokoliv.
Piku:Nic na tom není viz. Steyra do hotový pažby od Logunu.Jen na to nestačí frézka z Baumaxu
Piku:Nic na tom není viz. Steyra do hotový pažby od Logunu.Jen na to nestačí frézka z Baumaxu

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......