P226

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 06 bře 2007 13:23

Tak je moje záležitost ohledně zásobníku u konce. Napřed jsem napsal Kettnerovi do Brna a odpověď pro mne nebyla zrovna dvakrát přívětivá. Napsali jsme tedy (velice mně při tomto pomáhal HanuIv) Kettnerovi a Sigovi do Německa. Tady se jeden odkazoval na druhého a nakonec každý z nich napsal, že s tím nemůže nic dělat. Kettner dokonce napsal, že český Kettner je samostatná firma. Tohle skončilo asi před 14 dny. Proto jsem byl velice překvapen, když na mne v pátek čekal na poště balíček od našeho Kettnera a něm byl můj "vysněný" druhý zásobník. Nevím čím to je, ale možná se tomu českému ozval někdo z Německa...Takže toto je můj příběh se šťastným koncem. Tímto bych chtěl ještě jednou velmi poděkovat HanuIvovi za velkou pomoc a také vlastně firmě Kettner za zásobník. :)

HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 06 bře 2007 17:42

Velmi rád jsem pomohl.
V každém případě si myslím, že je dobře, že jsme se začali zajímat. Aspoň panáčci u Kettnera pochopili, že tu v ČR žijí lidi, kteří se umí domluvit a ozvat.
Na firmě Kettner v ČR je nejlepší, že to je s.r.o. s vkladem 100.000 Kč (jedna lepší flinta), kde se v poslední době děly nějaké přesuny v majetkové struktuře, a s jediným jednatelem, který nebydlí v ČR...
Podle vyjádření firmy Kettner a Sig se pro pistole pro německý trh dodává standardně jeden zásobník. Pistole sig u Kettnera jsou výprodej zbraní z Německa. Takže proto prý s jedním zásobníkem.
:) :) :)
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 04 zář 2007 13:09

Potřeboval bych poradit. Chci koupit pouzdro(a) pro P226 - na skyté nošení (asi podpažní) a opaskové. Poraďte prosím, jaké vybrat. Moc se v pouzdrech neorientuji, proto uvítám co nejvíc připomínek, tipů a zkušeností (klidně od uživatelů jiných typů zbraní). Výběr typu pouzdra, značky, ... Kritéria mám asi jen takové, aby bylo kvalitní a zbraň byla co nejmíň poznamenáná nošením (otřené černění,...). A ještě dotaz - jestli tomuto vyhovuje nějaké univerzální pouzdro - které se dá použít jako podpažní i jako opaskové. Předem děkuji za odpovědi.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 04 zář 2007 13:42

V tomto případě bych asi doporučil dvě pouzdra. Jako opaskové bych doporučil nějaký kydex s pádlem. Podpažní - tam jsou dobrá pouzdra od Milce (z nylonu), nebo Uncle Mike's z kůže (chce to vybrat pouzdro s vnitřní výstelkou.

Ať to ale dopadne jakkoliv, určitému opotřebení (otření a opocení) se člověk nikdy nevyhne.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Missak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Missak » 04 zář 2007 13:48

než jsem si na nošení pořídil G19, tak jsem 226 občas nosil. Používal jsem buď vnitřní Dastu - zejména v obleku, pod tričko, pokud bylo teplo na něco delšího a hlavně se mi s ní lépe nasedalo do auta (v práci to udělám tak min.20x za den), nevýhoda - tlačil mě do kosti, pokud jsem nenašel to správné místečko, kde to "pneumatika" utlumila.
Pokud jsem šel na střelnici nebo v něčem volnějším, tak kydexové od UM - lepší, pohotovější, moc vidět, špatně se mi s ním nasedalo do auta - zachytával jsem o volant, vyšší možnost opotřebení.
Teď z G19 ani nevím, že ji mám i v té Dastě.
A nebo zkusit třeba nějakou ledvinku - např. http://www.aegisteam.cz/index.php?main=testy&id=162
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 05 zář 2007 21:19

Někde se mi tu možná kvalitní podpažní válí,pokud jsi z Prahy můžeš ho vyzkoušet...
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 06 zář 2007 08:12

Bohužel, z Brna. Pokud bys náhodou jel sem, tak prosimtě napiš.
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 21 zář 2007 12:04

Tak jsem včera prošel skoro všechny prodejny zbraní v Brně (kromě Macháčkové a Awiwu) a všude mají podpažní max. Dasty. Akorát mě odkázali na Hesse, abych si to u něho nechal ušít. No nevím. Radši bych asi toho Uncla, jak psal HanuIv (když jsem procházel jejich sortiment na www.uncle-mikes.com ), tak tam vůbec žádné kožené navíc s výstelkou nejsou. Poraďte prosím, kde to sehnat. Dík moc.
papa giorgio

Příspěvek od papa giorgio » 06 led 2008 21:27

Tak som tu zistil, ze som stastnym majtelom P226 S, s frezovanym zaverom, ktory je kvalitnejsi a viac vydrzi.. :)
Celkom ma ale prekvapuje, ze v Sig Sauer - Mastershope, kde by som ocakaval len to najlepsie, je vacsina zbrani vybavena zaverom lisovanym..
Teda, ak aj prevedenie SA, ma mat s frezovanym zaverom, externy vyhadzovak :?
Par fotiek kuskov z Mastershopu..

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) papa giorgio dne 07 led 2008 00:23, celkem upraveno 1 x.
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 06 led 2008 21:53

Pěkný fotky.
Jinak já bych ten způsob výroby neviděl jako něco podřadnýho - pokud to takle Sig Sauer má a má to tak asi už dost dlouho, tak to určitě nevadí a je to vyzkoušený. Nevím, čeho se bojíte, ale je to Sig.... :twisted: (Né, nědělám z něho něco, jako Glock... :lol: ).
papa giorgio

Příspěvek od papa giorgio » 06 led 2008 22:20

Paar fotiek Sigov z Mastershopu so zaverom frezovanym.
Su to uz ale SA/DA prevedenia, ze by to bol dovod..

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Black Sabbath
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Sabbath » 07 led 2008 18:02

Tak to je krása.... 8)
papa giorgio

Příspěvek od papa giorgio » 08 led 2008 20:02

Black Sabbath píše:Tak to je krása.... 8)
Ta korenovica na prvych dvoch vypada super, hlavne v spojeni s tou ritinou.
Osobne by som ale radsej siel do dreva z prevedenia Scandic, pochopitelne ako druhe "fesacke" pazbicky po neoprenovych od Hogue :)
Obrázek
all

Příspěvek od all » 15 led 2008 19:08

Pánové poraďte prosím. Jsem trochu OT, ale lepší téma jsem nenašel. Kde si vyzkoušet Sig Sauer P229? A aby to nebylo tak jednoduché, v jižních Čechách nebo v Praze. A ještě otázečka, nějaký schopný prodejce, co by sehnal P229 Equinox, nevíte? Psal jsem p. Ondrovi z SSS, ale zatím bez odpovědi. Díky
Arnie

Příspěvek od Arnie » 15 led 2008 19:18

Tak p.Ondrovi zavolej (ikdyz je mi to divny, me vzdy odpovedel na mail). Je velmi vstricnej a schopnej. Ale je to dobrej obchodnik, takze je potreba davat pozor :)
Odpovědět