No tak dnes se mi povedl nechtěný průzkum bojem

Zapomněl jsem v autě Crosman Nightstalker, co mají resp. teď už měly děti. Přišel jsem na to včas, ale nechtělo se mi vracet, je to zbraň do 7.5J, v Říši se normálně prodává, tak jsem to neřešil a nechal jsem ji tam.
U Erfurtu mi prohrabali auto celníci. Pušku zabavili i s futrálem a namontovaným kolimátorem. Že prý je to běžný typ, ale na tom kuse není jejich schvalovací značka a tak smůla. Navíc mi vysmahli pokutu 300 Euro a chovali se tak, že jsem se ujišťoval, zda nemáme rok 1940 - mj. na mě řvali, že prostě musím vyplnit jakýsi formulář, kde byl i počet dětí, měsíční příjem, nacionále rodičů atd. Byl jsem pěkně vytočený a byl z toho dost nehezký výstup. Jeden slušnější celník se mi pokoušel vysvětlit, že si mám udělat zbroják a následně evropský zbrojní pas v ČR, kde nebydlím nebo v NL, kde vzduchovou zbraň na evropský zbrojní pas nenapíšou (celkem logicky on je to FIREarms certificate, že...) a pak že to bude gut.
Fakt skvělé - vypadá to, že můj problém momentálně nemá řešení a já opravdu budu muset větrovky posílat kurýrem, lítat nebo si pořídit jednu domů a jednu na letní sídlo.