P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:
Re: Předovky

Příspěvek od fr.sagitarius » 02 srp 2013 19:10

to Foxy:
Na mém webu si můžeš přečíst komplet popis povrchové úpravy pažeb. Zatím bez fotek, na těch pracuju:
http://www.radio-foto.eu/predovky/pazby.php

Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 02 srp 2013 20:04

Gratuluji ke krásné práci v návodu. Mělo by to být v testech pro zbroják!!!
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 02 srp 2013 20:48

Víš, já jsem takovej ten typickej kutil, a když něco dělám, tak se pak o získaný zkušenosti podělím s ostatníma, aby to bylo k užitku i ostatním. Věnovat čemukoliv úsilí by nemělo moc smyslu, kdyby mělo sloužit jen jednomu člověku, ne?
Hatsan Factor Sniper .22
Jim

Příspěvek od Jim » 03 srp 2013 00:01

Máš naprosto pravdu, přesto existují exoti, co si chrání svoje t.zv. nou hau a jen se chlubí svými výsledky na fotografiích a čekají na pochvalu. To je ovšem návštěvníkům fóra k ničemu.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 03 srp 2013 09:16

Já nevím kluci, ja se vždy podělil i o věci co mně stali hodně času a úsilí, naučil jsem to i pár lidí z okolí a měl sem z toho co? Konkurenci, lidi plné ,,odborné´' kritiky toho co dělám já, jejichž práci jsem pak opravoval. Takže dnes to vidím malinko jinak, každý má možnost najít si cestu sám, rozhodně mu nebudu nadávat za to že mi ji neřekne, takových ubožáků jsou plné ulice, zamyslím se nad tím jak to řeší on a pokud nejsu mačos tak to vyřeším také :twisted: :twisted: :twisted:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Jim

Příspěvek od Jim » 03 srp 2013 09:48

Asi jsi mě správně nepochopil, pokud někdo tají postupy, které mu zajišťují dobré umístění na závodech, případně své výsledky používá při podnikání a bojí se konkurence, tak se to dá pochopit. Jiný rozumný důvod nevidím. Kdyby se tady nesdělovaly informace a poznatky, tak by tady vlastně žádné příspěvky nebyly, nikdo by sem nechodil a fórum by zaniklo. Drtivá většina příspěvků je takových, které jsou nezištnou radou a můžou druhým pomoci. Alespoň tak každé diskusní fórum chápu já a za ubožáka a mačose se nepovažuji.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 03 srp 2013 16:52

Ale no tak nebuď vztahovačný, tady si v rámci možností radíme, jen to chce nepáčit to silou, plno lidi si tajemství prostě uchová.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 03 srp 2013 17:45

fr.sagitarius:Moc pěkný stránky :wink:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
foxy

Příspěvek od foxy » 03 srp 2013 18:19

Tak som dokončil po týždni skladačku deerhuntera, po zloženi na skúšku ihneď odpálená zápalka, prikladám foto z mobilu, len dúfam, že som svojou prosbou o radu pri morení pažby nespôsobil negatívne nálady . Som v perkusoch nováčik, fórum mám prelúskané, ale aj tak dík za každú radu !
Přílohy
Grafika1.JPG
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 03 srp 2013 18:40

V pohodě, začátky jsou vždycky těžký. Jen bych pro tebe měl jedno doporučení- podívej se na plochu, ve který je zapuštěná zámková deska, a na protější plochu na druhý straně. Obvod těchto ploch má nepříjemně ostrý hrany. Já to vždy vezmu hrubým šmirglem a pak postupně jemnějšími a tyhle ostrý přechody zakulatím- samozřejmě ještě před mořením. Ta zbraň tím dostane daleko elegantnější a příjemnější vzhled.
Obrázek
Obrázek
Hatsan Factor Sniper .22
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 03 srp 2013 19:17

to-fr.sagitarius sis tu pažbu zbavil hran?
To-foxy, pohoda kdo chce podělí se ,-)
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 03 srp 2013 19:37

Ano. Na "starých" zbraních působí ty hrany dost nepřirozeně. Jsou tam je díky strojovýmu obrábění, ale v době používání těchto zbraní se dělaly ručně, a takové ostré hrany jsem na žádné originální staré zbrani neviděl. Taky to pak vypadá podstatně lépe a elegantněji.
Mimochodem tuhle jsem teď zdědil po otci, a i když je to nejlevnější model, rozhodl jsem se, že ji trošku zkulturním. Došlo tak na "oškubání" ostrých hran po CNC obrábění, 4x moření "Tmavý mahagon", napuštění Tungový olejem, který mořenou vrstvu odstínem a povrchovým vzhledem více přiblížil originálním historickým zbraním. Samozřejmě načernění tý mosazný mušky- mimochodem mosaz jde perfektně načernit obyčejným studeným černidlem na zbraně :-)
Hatsan Factor Sniper .22
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 03 srp 2013 20:26

Omyl na starých zbraních nenapadených kutily ty hrany a ostré právě jsou. Jen ty náběhy jsou prohnuté opačně ( právě díky tomu, že je to dělané ručně půlkulatým dlátem, nikoli frézou v jednom cuku, aby se nedejbože nemusel měnit nástroj a tedy by se zvýšil kost a ten je třeba řezat...)
wenzl.jpg
Jinak buk mořit a patlat moderními oleji, no ok, je to hnusné dřevo tady to pomůže. Ale na ořech patří lněný olej a případně šelak. Cokoli jiného je moderní zvěrstvo.
PS Ardesácká mosazná muška je prasárna nejvyššího kalibru, za který by starý puškaři autora házeli do Vltavy. Drží na takovým malinkým kousíčku rozkleplé mosazi a strašně ráda se ohýbá. Navíc je to plát jak z kormidla Titaniku. Doporučuji ihned zahodit a udělat novou z oceli ( a jednoho kusu tedy nedělenou) poněkud klasičtějších a tedy skrovnějších rozměrů.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 03 srp 2013 20:59

Tungový [dřevěný] olej se používá dýl, než lněný. Je to olej z čínského ořechu [Aleurites fordii], a používali ho jak na zbraně, tak na hudební nástroje. Pokud by se tedy něco mělo nazývat "moderním zvěrstvem", tak tungový olej určitě ne.
Co se týče těch hran, asi záleželo na konkrétním puškaři. Kdysi jsme jezdili po hradech a zámcích, a i v současnosti jsem pár originálů viděl, a hranatý to neměly.
Hatsan Factor Sniper .22
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 03 srp 2013 21:08

mrkni sem https://www.google.cz/search?q=brown+be ... 78#imgdii=_ vojenská .klasika.
Na neohmataných kusech je to ostré, užíváním se to hobluje. Ona ta hranka byla dokladem řemeslného umu a zdobným prvkem. Tak bych netvrdil že je špatně.
Odpovědět