P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Paráda, o to mi šlo, aby mi to nebouchlo v ruce. Ale fakt, že hromádečka 1,2-1,5g prachu na pušku mi připadala malá. Měrku na prachovnici mam pro 24grainů, takže můžu použít cca 1,5-2 dávky z tý odměrky... Už se těšim až si poprvý prásknu, dávam si dohromady tu bižuterii okolo, abych to neuchvátal.
Re: předovky Ardesa
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:57, celkem upraveno 1 x.
Kde traktory končí,Niva začíná
Ja davam do trackeru 60gr a 138gr a na 80m to tiez prekryjem krabickou od cigariet,skusal som postupne navazky od tych 60gr a vsetko nieslo rovnako. Po kazdom vystrele cistit hlaven neni moc dobre.
Ale deerhunter je citlivejsi na davku prachu osvedcilo sa 28gr a len gule s flastrom.
Ale deerhunter je citlivejsi na davku prachu osvedcilo sa 28gr a len gule s flastrom.
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:57, celkem upraveno 1 x.
Kde traktory končí,Niva začíná
Dobré je používať dhý lievik na sypanie prachu do hlavni. Ja som si ho vyrobil s takou dĺžkou, aby po vložení do hlavne končil asi 3cm nad dnovým šróbom. Tá medzera sa presne zaplní prachom (2,5g). Takto prach nekončí nalepený na vývrte a nieje ani od maziva. 

no najlepsie sustrely mam od tretieho vystrelu do asi 30-teho bez cistenia, a ked som prebehol hlaven po asi troch vystreloch tak to nebolo ono,ale asi zalezi cim mazes atd.
Ten lievik je dobra vec,len my strielame po (lovecky)
a prevazne na 3D zvierata.
Ten lievik je dobra vec,len my strielame po (lovecky)

Naposledy upravil(a) xBIZONx dne 15 říj 2010 21:33, celkem upraveno 1 x.
můžu jeden dotaž trošíčku mimo Vaše rozjeté téma? pro vlastníka Ardesácký předovky Hawken Challenger nebo Hawken Match Creedmore Rifle. Zajímá mě rozměr osmihrané hlavně přes plochy? 25,5mm nebo má víc či méně?
-
[quote="martin1976"]
Pisal som ti ale ti si mi uz neodpovedal. Deje sa nieco?
Pisal som ti ale ti si mi uz neodpovedal. Deje sa nieco?
Tak jsem dneska testoval Deerhuntera. Nádhera, jsem unešen. Střílel jsem na pistolovej terč na 50, sice rozházený, ale byl jsem víc v černym. 7 ran 5x černá, 2x těsně vedle
Na mířidla jsem ani nemusel šáhnout.
Teď jsem to dočistil, tak hrozný to neni. Zeptam se, když vyndam hlaveň, je zakončená takovym čudlem - co zaskočí do kovový "botky" v pažbě a v předpažbí zašoupnu závlačku. Ten dnovej šroub s tim čudlem se nemá vyndavat, že ne?

Teď jsem to dočistil, tak hrozný to neni. Zeptam se, když vyndam hlaveň, je zakončená takovym čudlem - co zaskočí do kovový "botky" v pažbě a v předpažbí zašoupnu závlačku. Ten dnovej šroub s tim čudlem se nemá vyndavat, že ne?
ppeettrr,
aké strely si použil a akú navážku prachu? Strieľal si s oporou, alebo bez?
aké strely si použil a akú navážku prachu? Strieľal si s oporou, alebo bez?
ppeettrr: Dnovej šroub v žádném případě u Deerhuntera nevyndávej, už bys to nedal dohromady. Pro čištění to není vůbec potřeba!
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Střílel jsem v sedě u stolu, loket o stůl. Pušku jsem držel v ruce. Pak jsem zkoušel i stojáka a defakto každou ranou jsem kýbl na 50m trefil.Dával jsem 2x 24 grainů (na flintě je psáno 65grainů) max 6 gramů.
Střílel jsem kule .44 přes flastr a dával jsem i ucpávku z filcu.
S tim dnovym šroubem mi to došlo
v pohodě se to čistí dírou přes piston a pak ten boční šroubek. Teď laboruju čim mazat, provizorně mažu tímto napouštědlem z včelího vosku - konzistence jak vazelína. Neni to moc blbý?
http://www.mall.cz/udrzba-obuvi/atsko-sno-seal?v=182101
nebo máte nějakej jednodužší tip? Někde jsem četl jelení lůj co je na "hubu"....
Střílel jsem kule .44 přes flastr a dával jsem i ucpávku z filcu.
S tim dnovym šroubem mi to došlo

http://www.mall.cz/udrzba-obuvi/atsko-sno-seal?v=182101
nebo máte nějakej jednodužší tip? Někde jsem četl jelení lůj co je na "hubu"....
To podle mně přijde pěkně draho ! Já používal 15 let jenom sádlo nebo obyč vazelínu. A ty dávky prachu na cal.44 se mně zdají taky velké. Flastr u drážkované hlavně to taky neznám. Jaký to má smysl? Pokud vím tak flastr se používá u hladkých hlavní. No asi jiná doba...
Flastry je potřeba vyzkoušet taky různé tloušťky a mě se osvedčilo rozpustit sádlo,flasty do něj ponořit a položit na noviny,aby vysály přebytečné sádlo.Pokud máš kule 44 tak s flastrem a bez ucpávky .Dávku prachu je potřeba vyzkoušet ,45 na terč chodí v rozmezí 2-3gramy,ale každá flinta potřebuje svoji dávku.Pokud někdo nabíjí větší kule natvrdo je to jeho věc,a je takových více.Každému vyhovuje něco jiného.
ppeettrr:Nazdar chlape,tak jsi se konecne dokopal ke koupi predovky?Bylo na case.Ja tu mou daroval brachovi k narozeninam.Zena nema rada zbrane a ja ji nepresvedcim,ale zbran zmizela a presto je defacto moje
Ted cekam na derringera v .45 tak potom pujdeme nekdy zastrilet.Kam chodis cmoudit?

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert