Optika na malou odst?elova?ku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Re: MEOPTA
jozef85 : s Meoptou jsem Mao střílel docela dlouho a to že kliká 1cm / 100m. neni žádnej problem 

OK
no tak super ako problem je v tom ze kupim duralovu montaz a meopta ma 30 mm tubus a ak by to neslo tak neviem ci by mi v kramu vymenili za jendnopalcovu
ale tak idem do tej meopty je doma nepouziva sa je nova 

Tak jsem včera prodal svého Nikko Stirling Nighteater Platinum 6-24x44 a současně už mi jde v Anglie Nikko Stirling Targetmaster 8-32x44 . Po sobotních závodech jsem přemýšlel, co bych tak mohl "bez práce" vylepšit a když jsem viděl u kámoše ten rozdíl mezi 24x a 32x, nedalo mi to a šel jsem do do ní
Jinak jsem byl s tím Nikkem maximálně spokojený, perfektní ostrost v celém rozsahu, světelnost velmi dobrá, LRX nitka taky parádní, i když je lovecká. Klik přesný, citelný. Ten nový má Mildot, takže jsem zvědavý, jak bude fungovat. Targetmaster je ale vyšší řada, komplet výroba v Japonsku ( aslespoň to tvrdí ) a vše A skla. Už se moc těším, jak bude Safík slintat
Jinak cena super, jelikož neměli mnou požadovaný a zaplacený Nikko Platinum 8-32x44 , posílají mi za stejnou cenu 170 Liber ( včetně dopravy 21 L ) toho Targetmastera ( no chtělo to trochu vyjednávat, ale podařilo se
)
http://www.outdoorsupplies.co.nz/Nikko_ ... -32x44.htm

http://www.outdoorsupplies.co.nz/Nikko_ ... -32x44.htm

Naposledy upravil(a) geoffrey dne 26 bře 2009 12:57, celkem upraveno 1 x.
Vulcan 3-cal.25 - Valiant Zephyr 6-24x50 SF, HS Product XDM 2 Compact-9mm, MC-12 1965 v.č. 71, Jericho 941F, Gamo 440 Hunter a další...
No, ten Nighteater je taky skleněný, vše multicoated A glass, ten Targetmaster také ( ověřeno na netu v mnoha reviews ). Tu výrobu v Japan těžko ověřit. Jinak, jak jsem psal, byl jsem s ním max. spokojený. Resp. popiš mi stav, kdy bych neměl být ? Zpracování - perfektní ( komplet kovové jednodílné tělo ). Vše drží, kolečka mají odpor akorát. Kliky - přesné, krásně znatelné, na 50m 100% funkční. Obraz - ostrý v celé ploše, v celém rozsahu zoomu, světelnost velmi dobrá, resp. na 50m MaO perfektní ( na nic jiného ho nemám ). Nějak nevím, co bych měl chtít víc. Argument, zkus si třeba kvalitní Nikon, Leupold nebo Meoptu neberu, zkoušel jsem je a jsou taky super. Na kulovnici ho dávat nebudu, jelikož jí nemám a tím odpadá problém uložení nitky
Na vzduchovce mám nějakého Buschnella, takže Nikko mám pouze na MaO. Jinak standardní cena na netu je kolem 380 USD ( bez dopravy ) u nás kolem 9-10 000,- , já ho mám za cca. 5100,- Kč ...

Vulcan 3-cal.25 - Valiant Zephyr 6-24x50 SF, HS Product XDM 2 Compact-9mm, MC-12 1965 v.č. 71, Jericho 941F, Gamo 440 Hunter a další...
- mocima
- Kontaktovat uživatele:
...
2 geoffrey: A jak ti držel ten Nighteater nástřel při změně přiblížení? Mám na něj zálusk.
Chci WHISPERu pořídit nějaké kukátko a zatím se rozhoduju mezi:
Nikko Stirling Platinum Nighteater 8-32x44MD
Delta Optical Titanium 4-16x42 (6-24x42)
Hawke Varmint II 8-32x44 AO
Hawke Frontier Side Focus 8-32x50
Nikon Field Master 6-18x40 SIDEFOCUS FINE CROSS DOT
Můžete mi někdo pomoct s výběrem, případně doporučit nějaký jiný kousek ve stejné cenové hladině. Podmínkou je tubus 1', varibl a maximální přiblížení minimálně 16x.
Díky
Chci WHISPERu pořídit nějaké kukátko a zatím se rozhoduju mezi:
Nikko Stirling Platinum Nighteater 8-32x44MD
Delta Optical Titanium 4-16x42 (6-24x42)
Hawke Varmint II 8-32x44 AO
Hawke Frontier Side Focus 8-32x50
Nikon Field Master 6-18x40 SIDEFOCUS FINE CROSS DOT
Můžete mi někdo pomoct s výběrem, případně doporučit nějaký jiný kousek ve stejné cenové hladině. Podmínkou je tubus 1', varibl a maximální přiblížení minimálně 16x.
Díky
Optimista se učí anglicky, pesismista se učí čínsky...realista se učí střílet.
Prodávám:
Harris bipod bez kloubu a odskoků - 6''-9'' + kulatý adaptér HB - 2A
Prodávám:
Harris bipod bez kloubu a odskoků - 6''-9'' + kulatý adaptér HB - 2A
Zkoušel jsem 8x, 10x, 16x a 24x, dle mého laického posouzení nedošlo k měřitelnému posuvu. Možná by to měl zkusit někdo zkušený, nevím, jestli jsem schopen to přesně změřit. Ale až mě přijde ten Targetmaster, tak jsem domluvený, že mi ho kluci pomůžou opravdu odborně nainstalovat a zastřílet, tam bychom to už mohli relevantně posoudit. Jinak jak jsem psal, max. spokojenost.
Jinak jsem pročet něco na webu a opravdu by měla min. řada Diamond být 100% vyráběna v Japonsku. U Targetmasteru je to tak 50%-50%
Měla by tam být ale 100% garance japonské optiky.
Jinak jsem pročet něco na webu a opravdu by měla min. řada Diamond být 100% vyráběna v Japonsku. U Targetmasteru je to tak 50%-50%

Puškohledy do 10.000,- Kč se zvětšením 18x a víc nedoporučuju. Kdosi řekne, že to stačí. No, jasně ale co řekne na takové sklo oko, když skrzeva něj zaostřuju 3hod. týdně po dobu např. jednoho roku , než si pořídím něco kvalitnějšího. Dej si na 50m při zatažené obloze noviny a kukadluj na ně při zoomu 32x a uvidíš hned co se děje.
Mocima : Hawke Fronter 8-32 mám a dopuručuju je o.k. jak mechanicky, tak přiměřeně ceně i opticky. Ale bacha korekce paralaxe funguje až od 36m tzn. že Mao např. v Otrokovicích nehrozí.
Mocima : Hawke Fronter 8-32 mám a dopuručuju je o.k. jak mechanicky, tak přiměřeně ceně i opticky. Ale bacha korekce paralaxe funguje až od 36m tzn. že Mao např. v Otrokovicích nehrozí.
Nevím, jestli jsem to úplně pochopil
Ale, když mi seriozní anglický obchod dá nějakou informaci, celkem k ní mám důvěru. Jelikož jsem v anglosaském světě strávil kus života, vím, že tam žijí trochu jinak než u nás ...

výběr
Re Mocima : tu Deltu Titanium 6-24x42 bych si na tvém místě ze seznamu škrtnul . Dělá se jenom s Mil-Dotem a je tam docela hrubý kříž co hodně zakrývá ( teda pokud ten puškohled hodláš využívat na soutěžích a závodech - střed terče bys někdy vůbec neviděl).
Já sám jsem v Binoxu jak měli akci (6.500)koupil Deltu Titanium 4-16x42 a jsem max. spokojený.Tenký kříž, obraz ostrý a klikání zřetelné a při překliknutí na 100m a pak zpět na 50 jsou zásahy ve stejném místě. Kamarádi co si ho taky pořídili jsou na tom stejně a neslyšel jsem stížnost. Samozřejmě na špatný kus můžeš narazit i tady , ale co jsem slyšel z reklamací nebyl nikdy problém. Doručení na druhý den a poštovné zadarmíko.
A hlavně na většině závodů je povoleno zvětšení 4x......takže by ses s 6-24 předem vyloučil.
Já sám jsem v Binoxu jak měli akci (6.500)koupil Deltu Titanium 4-16x42 a jsem max. spokojený.Tenký kříž, obraz ostrý a klikání zřetelné a při překliknutí na 100m a pak zpět na 50 jsou zásahy ve stejném místě. Kamarádi co si ho taky pořídili jsou na tom stejně a neslyšel jsem stížnost. Samozřejmě na špatný kus můžeš narazit i tady , ale co jsem slyšel z reklamací nebyl nikdy problém. Doručení na druhý den a poštovné zadarmíko.
A hlavně na většině závodů je povoleno zvětšení 4x......takže by ses s 6-24 předem vyloučil.

NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED