Optika na malou odst?elova?ku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 30 říj 2008 14:17

Basnik amater :lol:

Ja nerad do diskuze tohoto typu zabredavam, ale snad uz je to naposledy .. dycky mne nadzvedne jak tenhle clovek napise nejakou kravinu naprosto bohorovnym zpusobem a jeste k tomu pribali utok na vsechny ostatni, kdo s ni nesouhlasi ..

Nejdrive napsal:

...ale vzhledem k tomu ze o strelbe z velke flinty zhola nic nevis (jinak bys nemohl napsat ptakovinu a nesmysl ze se pri fullbore BR chova flinta jinak nez kdyz strili myslivec, a to ve vztahu ke zpetnemu razu)...

A potom toto:

2. Nikde jsem nenapsal ze zpetny raz z 8kg zbrane je stejny jako ze 4kg. pokud jsi si jesten nestacil najit na webu neco o zpetnem razu, tak pro vypocet zpetneho razu je potreba znat,
vahu zbrane ...

Takze v prvni vete se mne nejen snazi urazit s tim, ze o dane veci nic nevim a tak mam radeji mlcet, ale navic pise, ze mnou popisovany rozdil ve zpetnem razu zbrane u "fullbore BR" a "myslivosti" je ptakovina..

A pak v dalsim prizpevku mne opet urazi .. a jeste napise to, co predtim vyvracel, tedy ze zpetny raz je zavisly na vaze zbrane .. a tato je u lovecke kulovnice podstatne nizsi, nez u BenchRestove pusky!! A TOTO JSEM OD ZACATKU PSAL!

Ja jsem preci komentoval ten fakt, ktery Shiva popsal, ze "Delta na lovecke kulovnici odesla .. ale Weaver na Benchrestove pusce drzi (zjednodusene receno)" .. coz evidentne nemuze slouzit k vyvozeni zadnych zaveru, jelikoz je to NEPOROVNATELNE prave kvuli te rozdilnosti ve vaze zbrane ..

Tak ted mi FOXi vysvetli se svou chladnou hlavou a klidne ve versich, KDO tu tedy pise ptakoviny????

Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 30 říj 2008 19:28

Roberte prosim te, uz nic o velkorazi nepis, delas ze sebe akorat osla.

1.
jsi psal o jinem chovani zbrane (je jdeno jestli lovecka, BR nebo takticka). chovani zbrane ve smyslu zpetneho razu neni zavisle od typu pro ktery je uzivana. proto jsem napsal na cem je zavisly zpetny raz.
2.
Jen hlupak ci ignorant muze napsat
a jsem preci komentoval ten fakt, ktery Shiva popsal, ze "Delta na lovecke kulovnici odesla .. ale Weaver na Benchrestove pusce drzi (zjednodusene receno)" .. coz evidentne nemuze slouzit k vyvozeni zadnych zaveru, jelikoz je to NEPOROVNATELNE prave kvuli te rozdilnosti ve vaze zbrane ..
protoze evidentne nevi ani zakladni parametry zbrani.
zakladni tridy fullbore BR jsou
LV coz je vaha do 10.5 libry (4.76kg) a HV 13.5 libry (ca 6.1kg)
lovecka flinta na cekanou je od 4-5kg (moje a jinych co strilime dale vazi 5kg+) nahankova vazi samozrejme mene.
ale vaha jako takova je jen jedna hodnota ktera je potrebna k vypoctu zpetneho razu.

ty proste nemuzes snest kdyz vznikne debata mezi mnou a nekym koho znas, zacnes se do vseho vmesovat, vytrhujes vety z kontextu a prekrucujes to co jsem napsal. Ty poskozujes forum podstatne vic se svymi neodbornymi a zaujatymi prispevky nez ja svou cholericnosti a tim i nekdy neprimerenymi reakcemi.
Je mi te opravdu lito stejne jako tech kteri slepe veri tomu co ty kde reknes ci napises.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
sportovec

Příspěvek od sportovec » 30 říj 2008 19:40

Shiva. Temi zjevnymi urazkami v podstate verejne, shazujes hlavne sam sebe. Pochybuji ze po precteni x poslednich Tvych prispevku, Te zde bude jeste nekdo brat vazne.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 30 říj 2008 20:01

nezlob se na mne, ale kdyz nekdo pise o necem a nerozumi tomu, vydava to za pravdu tak je to proste hlupak, to neni zadna urazka ale konstatovani.
Je mi uplne jedno co si davate na flintu a cim strilite.
Ale rikat ze Delta je stejny puskohled jako Weaver proste neni pravda. stejne jako tvrdit ze korekce paralaxy je urcena k mereni vzdalenosti a ze je rozdil mezi zpetnym razem dle urceni k cemu je flinta urcena, je proste nesmysl a hloupost.

hodnotu mych prispevku si musi zhodnotit kazdy sam.
Good shooting
happymoos

Příspěvek od happymoos » 30 říj 2008 20:04

ty jsi asi fakt velkej gunner, mě je 15 a vím, že čím těžší flinta tím to má lepší vliv na přesnost a tím se jakoby zmenšuje zpětný ráz...
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 30 říj 2008 20:10

myslim ze ti chybi tak jeste alespon metr prectenych knih, nekolik tisic ran vystrelenych z velke flinty, nekolik tisic vlastnorucne prebitych naboju abys mohl vubec o presnosti neco vedet a psat.
Good shooting
sportovec

Příspěvek od sportovec » 30 říj 2008 20:24

Prave ses k Hap... Choval povysene a arogantne. Tim usazovanim kohokoliv temer si pratele neziskas. Prejit na urazky z duvodu neshody Delta - Weaver je zbytecny. A co se tyka mereni paralaxou tak tomu tak je, tak to spolehlive funguje do 50bm. Cim vetsi zvetseni, tak lepe. Vzd. Ft vis ze existuje. Ale to uz bylo probirano v jinem tematu.
stanfu

Příspěvek od stanfu » 30 říj 2008 20:37

sportovec píše:Tak kdyz ted vime, ze jednomu nejmenovanemu spolku mysliveckemu se Delta sype, tak tuto optiku prestaneme kupovat na vetrovky a malorazky . Dekujeme za prinosne info.
sportovče ,ale tohle nedůstojné flame si začal ty :?
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 30 říj 2008 20:39

napsal jsem jak si zaslouzil. nevsiml jsem si ze se vyjadril nejak slusne s dotazem, ale primo adresne OT.

zkratkam co jsi napsal jsem nerozumnel.

problem mas jak ty tak robert s tim, ze nectete co pisi.
napsal jsem ze korekce paralaxy NESLOUZI k mereni vzdalenosti. to jestli to nekdo takto pouziva, je jeho vec, ale je spatne to tvrdit ze to tak je.
Rovnez merit vzdalenost do 50m mi pripada dost zbytecne i pro malorazku, o kolik se clovek splete pri odhadovani vzdalenost do 50m? 2-3m?? pro malorazku je to nepodstatne, o vzduchovce nevim. treba tam je to uz dost. To by rekl Kubajz.

Ja sem nepisi a nejsem zde proto abych si tu delal pratele. To ani dost dobre nejde. Muj zivot je v realite.
Pisi sem k vuli informacim a zkusenostem.
vlastne s tim jsem na tomto foru skoncil.
vetsina lidi me stejne kontaktuje mimo forum.
Good shooting
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 30 říj 2008 20:42

To Shiva: Nema smysl tu rozebirat, jake ma BR kategorie .. to nikoho nezajima .. tak to laskave zase neprekrucuj a nesmeruj nekam mimo!

Mne se proste nelibi, ze tu prezentujes takto svuj nazor:

"weaver na velkych flintach drzi a Delta se sype. TO JE FAKT!!!!"

Tohle fakt nerekne vubec nic!! .. a kdyz jsem se ozval, tak jsem hlupak a ja nevim co .. a zacnes se tu vymlouvat, ze vlastne BR ma i nejakou kategorii pro lehke flinty .. a ze vlastne jsi myslel Weaver jako znacku, nikoli konkretni typ V16 .. a mozna ze bychom se nakonec dovedeli, ze jsi myslel i Deltu jako znacku - a nikoli Titanium 4-16x42 jako konkretni typ - pokud jde o ty Delty, co se udajne sypou .. a jsme u jadra problemu .. napises tu zavadejici informaci a kdo se v tom nevyzna, muze diky tomu byt zmateny. ..

Je samozrejme pravda, ze Delta neni Weaver .. ale tady se mluvilo o necem jinem .. mluvilo se o tom, ze Weaver V16 je to same jako Delta Titanium 4-16x42! .. pokud si myslis, ze tyto dva puskohledy nejsou stejne .. tak mi prosimte rekni duvod .. znas nejakeho myslivce, ktery na kulovnici tuto Deltu odrovnal, ale V16 mu drzi?

Jinak priste si prosimte dej tu praci, pokud chces uz neco napsat .. a napis to poradne a konkretne .. jelikoz spousta lidi te mozna stale jeste povazuje za experta, takze tvuj nazor muze byt pro ne dost dulezity. A jestli tomu tu kvalitu dat proste nechces .. tak radeji nepis nic!

Ohledne vahy snad mame jasno .. uz i Shiva uznal, ze vaha je rozhodujici .. a tak je vsem jasne, ze 6kg BR kulovnice bude urcite optiku pri vystrelu zatezovat mene nez 3,5kg lovecka puska.

A ohledne te paralaxe .. ano hlavni funkci je dostat kriz i cil do jednoho ohniska tak, aby se kriz po cili nepohyboval se zmenou pozice oka .. ale tohle proste sebou prinasi moznost za urcitych podminek merit vzdalenost - a o tom neni debat! .. proto nekteri vyrobci vybavuji sve puskohledy stranovym koleckem pro korekci paralaxe, aby se snadneji odecitala vzdalenost .. "BIG sidewheel rangefinding parallax"

Takze ty tve vystrely do tmy typu "korekce paralaxy NESLOUZI k mereni vzdalenosti" jsou proste nebetycna kravina! Zbytecne mates vsechny ctenare mene znale veci! .. ze si to nikdy nepouzil Ty preci jeste neznamena, ze to tak nepouziva zbytek sveta!!! .. a to je dalsi priklad toho, jak zde podavas informace .. uz aby si se na to vykaslal a psal jen tem hromadam lidi, kteri te kontaktuji mimo forum!
stanfu

Příspěvek od stanfu » 30 říj 2008 20:51

Side nemůžete se vzájemně ignorovat? Já si rád přečtu Názory vás obou ale bez vzájemných napadání a injektiv....
sportovec

Příspěvek od sportovec » 30 říj 2008 20:54

Cim kvalitnejsi puskohled a vetsi zvetseni tim presneji zmeris vzdalenost. Az na 1bm do 50bm. Prostuduj si vzd. FT nebo ho radeji primo zkus at lepe porozumis. Tento zpusob mereni u malorazky nema vyznamu . Nicmene vetrovka a malorazka se strelecky krasne prolina a nejen optikou
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 30 říj 2008 20:58

Tak, za všechno může sportovec, protože má oba ty puškohledy doma... :lol: :lol:
A já, protože měřím vzdálenost paralaxou...

IMHO mezi V16 a Titaniem bude asi takový rozdíl jak mezi Peugeotem 106 a Citroenem C1.
Stejný podvozek, stejný motor a všechno to leze z jedné fabriky v Kolíně.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 30 říj 2008 21:00

To Stanfu:
Je to tezky to ignorovat .. ja si jeste dobre pamatuji, jak na mne zapusobil Shiva v dobe, kdy jsem hledal informace .. obcas mi daval pocit naproste marnosti nad tim, ze nemam to nejlepsi vybaveni .. a tak bych rad zacinajici strelce pred timto zcestim chranil.

Tak si to vezmi z pohledu novacka:
Cte si forum, hleda vhodnou optiku na MaO .. a v tematu takto nazvanem najde informaci od moderatora, ktera rika .. Delta se sype, Weaver nikoli .. tak co udela? .. podiva se po Weaveru, zjsiti ze u nas neni, napise tedy moderatorovi, jestli by mu sehnal Weavera .. a z toho fakt nemam dobry pocit .. takze musim reagovat.

To Kubajzz:
Pekne receno .. jinak ohledne te paralaxe by si se mel nad sebou zamyslet .. :lol:
Naposledy upravil(a) Sidewinder dne 30 říj 2008 21:05, celkem upraveno 1 x.
stanfu

Příspěvek od stanfu » 30 říj 2008 21:04

Anebo taky pročítá dál a koupí si deltu...Je to každého vlastní rozhodnutí co koupí a podkladů má tady dost .Ale jde to i bez urážek a podpichování..
Odpovědět