olovo
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Olovo
Snad nejlepší na odlévání střel je prý tiskařské olovo. Má údajně vhodné legování. V každém případě je pro tento účel velmi žádané.
Alternativa
Přesně tak to je a z Činy, která táhne nahoru cenu všech surovin, si asi olovo neobjednáš. Spoléhat na to, že ceny klesnou v důsledku EU embarga na používání olova, může jen Brusel.
Já sice střílím trochu větší ráži než 45 ACP, takže mě ber s rezervou, ale:
sežeň si v autoservisu tolik olova, kolik uvezeš (nebo můžeš skladovat). Už nebude k mání! Lij z něho - při dobrém odstranění strusky z povrchu taveniny a dobrém namazání střel jsi na tom rozhodně lépe, než když koupíš přebité náboje od kdovíkoho. Samozřejmě jsi na tom o něco hůř než pokud liješ ze směsi měkkého čistého olova a legur (cín apod.), kterými si nastavíš optimální tvrdost slitiny pro svůj prach a svou hlaveň.
Já sice střílím trochu větší ráži než 45 ACP, takže mě ber s rezervou, ale:
sežeň si v autoservisu tolik olova, kolik uvezeš (nebo můžeš skladovat). Už nebude k mání! Lij z něho - při dobrém odstranění strusky z povrchu taveniny a dobrém namazání střel jsi na tom rozhodně lépe, než když koupíš přebité náboje od kdovíkoho. Samozřejmě jsi na tom o něco hůř než pokud liješ ze směsi měkkého čistého olova a legur (cín apod.), kterými si nastavíš optimální tvrdost slitiny pro svůj prach a svou hlaveň.
Odlít to samozřejmě můžete a pokud to bude opravdu sférická střela (koule) s flastrem, bude to hlavni jedno. Střela typu Maxi-ball nebo Minie ale musí být z měkké slitiny, jinak vám nebude správně fungovat. Tvrdší slitiny, zvláště liteřina, může velmi rychle ničit vývrt hlavně, které zvláště u levnějších replik nejsou z odolných ocelí (ani to není třeba). V každém případě doporučuji používat střelu podle manuálu od výrobce, vědí co píší a nemusíte nic vymýšlet a zkoušet. Závažíčka bych si schoval na střely do nábojů na bezdýmný prach nebo bych je vyměnil za vhodnější materiál.
ok tak takto sa spýtam kto je ochotny vymenit mäké olovo za zavažia na kolesá??? stibo@zmail.sk