NV Pard008 versus ATN sight 4K
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pořídil jsem si konečně svoji vlastní PCP a rozhoduji se mezi NV Pard008 a ATN 4K.
Doposavad střílím Slavií 631 s viděním Nitesite viper. Dobrá věc, ale má své limity. Mám navíc poškozený puškohled a chtělo by to nový.
Mám ještě několik dalších laciných puškohledů (Norconia, Bosille), ale na noční vidění nejsou vhodné.
Střílím převážně za soumraku a v noci a často, na vzdálenosti 5 -25 m.
Měl jsem půjčený Yukon RT, ale obraz nic moc, asi jako Nitesite přes puškohled.
Nová PCP je výkonnější i přesnější, nekope, tak si chci pořídit něco kvalitnějšího na noc.
Jaké jsou zkušenosti s těmito NV na vzduchovce PCP? Prodejce mi doporučoval spíše Pard 008, ale věřit prodejci?
Doposavad střílím Slavií 631 s viděním Nitesite viper. Dobrá věc, ale má své limity. Mám navíc poškozený puškohled a chtělo by to nový.
Mám ještě několik dalších laciných puškohledů (Norconia, Bosille), ale na noční vidění nejsou vhodné.
Střílím převážně za soumraku a v noci a často, na vzdálenosti 5 -25 m.
Měl jsem půjčený Yukon RT, ale obraz nic moc, asi jako Nitesite přes puškohled.
Nová PCP je výkonnější i přesnější, nekope, tak si chci pořídit něco kvalitnějšího na noc.
Jaké jsou zkušenosti s těmito NV na vzduchovce PCP? Prodejce mi doporučoval spíše Pard 008, ale věřit prodejci?
Re: NV Pard008 versus ATN sight 4K
Prodejce doporučuje to, co zrovna potřebuje prodat.
Já se před časem rozhodoval stejně a nakonec jsem koupil ATN a vůbec toho nelituju.
Já se před časem rozhodoval stejně a nakonec jsem koupil ATN a vůbec toho nelituju.
To je právě to, oč tu běží. Pard je malý, o polovinu lehčí a prodejce tvrdí, že má ostřejší zobrazení něž atn a výhodou je prý snadno měnitelná baterie. Atn má více funkcí a plynulé přiblížení, což pard nemá.
Ani do jednoho jsem nekoukal. Všechny se chlubí kam dosvítí a dohlédnou. Klasické technické parametry jsou mi celkem jasné.
Mě jde ale o to, jak naopak vidí v noci na velmi krátkou vzdálenost od několika m. Jaký je mezi pardem a atn v tomto rozdíl a který má menší ostřící vzdálenost, kdy ještě lze reálně rozeznat například potkana.
Ani do jednoho jsem nekoukal. Všechny se chlubí kam dosvítí a dohlédnou. Klasické technické parametry jsou mi celkem jasné.
Mě jde ale o to, jak naopak vidí v noci na velmi krátkou vzdálenost od několika m. Jaký je mezi pardem a atn v tomto rozdíl a který má menší ostřící vzdálenost, kdy ještě lze reálně rozeznat například potkana.
Jak uz jsi napsal -ATN ma vice funkci,plynulejsi zoom a vyhodou jsou i normalni montaze.Pard 008 LRF ma v zakladu uz i dalkomer,u ATN je to dalsi investice.Pard je posazen celkem vysoko a muze to byt nepohodlne pro strekce.
Pard i Atn jsem mel moznost vyzkouset mnohokrat [ atn mam predchozi verzi ] a neni problem strilet od 7 m na male zvetseni u obou.Obraz u Pard se me zda v nocnim rezimu trochu vice ostrejsi a ma o neco vetsi zorne pole
https://www.gearhunting.com/2019/11/15/ ... ge-finder/
https://www.coyotehunting.org/atn-x-sig ... ro-review/
Myslim,ze volba je spise na osobnich preferencich protoze kvalitou obrazu se az tak moc nelisi.
Pard i Atn jsem mel moznost vyzkouset mnohokrat [ atn mam predchozi verzi ] a neni problem strilet od 7 m na male zvetseni u obou.Obraz u Pard se me zda v nocnim rezimu trochu vice ostrejsi a ma o neco vetsi zorne pole
https://www.gearhunting.com/2019/11/15/ ... ge-finder/
https://www.coyotehunting.org/atn-x-sig ... ro-review/
Myslim,ze volba je spise na osobnich preferencich protoze kvalitou obrazu se az tak moc nelisi.
Já už pokukuji asi tak 2 roky a jsem rozhodnutý pro parda vzhledem k velikosti, navíc jsem četl a slyšel že ATN zamrzá,ale nejspíše při vyšších rážích osobně jsem koukal přes yukona a obrazově mi přijde Pard Tedy lepší,a volím verzi z dálkoměrem....je to takovej roztomilej prcek,ale každého věc no....
MiniMe prakticky shrnul důvody, kvůli kterým jsem se rozhodl pro ATN.
Obraz jsem srovnával pouze ze záznamů na YT a rozdíly jsem nezaznamenal.
A jestli ATN zamrzá? Ve skutečnosti Pard zamrzá taky, akorát u ATN se o tom víc mluví. Asi proto, že je dražší?
Btw, můj 4K nezamrznul nikdy. Pokud někomu náhodou zamrzá, je to důvod k reklamaci (nebo k aktualizaci firmware).
Nejsem si jistý, do jaké míry lze považovat za výhodu, že má Pard snadno vyměnitelnou baterii. 4K ji nemá vyměnitelnou ani snadno ani těžko, protože je tam napevno

Dobré poznatky. U parda by mi vyšší montáž nevadila, z boku by šel dobře navíc držák monitoru. Dlouhodobě koukat jen přes okulár není praktické. Dálkoměr asi nevyužiji, potkany ve 100 m netrefím. S baterií je to jako v telefonu, v novém funguje a po čase je telefon na vyhození, protože je integrovaná. Já mám starou nokii 14 let a jen měním baterii. Chtěl bych provozovat NV dlouho (dokud se nerozbije), proto tak uvažuji. To jsou má pro pard.
U atn je více funkcí, kde se mi nejvíce zamlouvá plynulé přiblížení. Váhově je sice na dvojnásobku, ale není potřeba střílet z ruky, spíše naopak s oporou. Preferencí je co nejlepší funkce na krátké vzdálenosti.
Jak jsem pochopil, nebude mezi atn a pardem v tomto až takový rozdíl.
Zatím mám vyzkoušen yukon rt a to není pro mne . Půjčenou jsem měl zásadu pard 007, ale je to limitováno puškohledem. Nějaký čas jsem používal levného číňana obdobu nitesite, ale přestal fungovat. Pořídil jsem nitesite viper na slavii a s tím střílím, tak obden 2-3 h. Také se vyskytl problém s baterií, po 2 letech KO. Místo drahé origo proto již dlouho používám 3kusy nabíjecích levných čínských v plastové krabičce. Toho se právě u atn obávám, že budu bez baterií.
Nechce se mi investovat do pořádného puškohledu a na něj montovat nějaké zásadky, když celou funkci a lépe zastane jeden elegantní přístroj.
Škoda, že jsem nenašel žádného prodejce, který by mi dal oba přístroje do ruky a já se mohl někde v temném skladě přes ně podívat. Jo, zaplať a pak se doma koukej dle libosti.
U atn je více funkcí, kde se mi nejvíce zamlouvá plynulé přiblížení. Váhově je sice na dvojnásobku, ale není potřeba střílet z ruky, spíše naopak s oporou. Preferencí je co nejlepší funkce na krátké vzdálenosti.
Jak jsem pochopil, nebude mezi atn a pardem v tomto až takový rozdíl.
Zatím mám vyzkoušen yukon rt a to není pro mne . Půjčenou jsem měl zásadu pard 007, ale je to limitováno puškohledem. Nějaký čas jsem používal levného číňana obdobu nitesite, ale přestal fungovat. Pořídil jsem nitesite viper na slavii a s tím střílím, tak obden 2-3 h. Také se vyskytl problém s baterií, po 2 letech KO. Místo drahé origo proto již dlouho používám 3kusy nabíjecích levných čínských v plastové krabičce. Toho se právě u atn obávám, že budu bez baterií.
Nechce se mi investovat do pořádného puškohledu a na něj montovat nějaké zásadky, když celou funkci a lépe zastane jeden elegantní přístroj.
Škoda, že jsem nenašel žádného prodejce, který by mi dal oba přístroje do ruky a já se mohl někde v temném skladě přes ně podívat. Jo, zaplať a pak se doma koukej dle libosti.
-
ATn má jednu zásadní výhodu a tou je integrovaná balistická kalkulačka, která z něj společně s kooperujícím dálkoměrem, případně ideálně DO na pažbě dělá bezkonkurenční nástroj pro větrovky a kuše.
Mohu potvrdit. Když máš nastavené dobře balistické konstanty, jen na různě vzdálené cíle mačkáš "změř dálku", míříš pořád středem kříže a střílíš. 

Aha, tak jsem pořádně prohlédnul odkazy, pard musí mít navíc přimontovanou krabičku s dálkoměrem, kdežto atn jej má již integrovaný.
Pard 008 LRF ma dalkomer v zakladu ,ATN dalkomer lze prikoupit https://zbrane.subrt.cz/dalkomer-atn-ab ... bluetooth/
https://vseprolov.cz/dalkomer-atn-laser ... n+dalkomer a pouzit v balistickem kalkulatoru a namerene hodnoty ulozit.
https://vseprolov.cz/dalkomer-atn-laser ... n+dalkomer a pouzit v balistickem kalkulatoru a namerene hodnoty ulozit.
Tak nějak špatně chápu popis atn, kde je napsáno integrovaný dálkoměr. U pardu rlf je navíc krabička z boku. Tedy atn musí mít dálkoměr rovněž v krabičce z boku?
ATN ma sice integrovany dalkomer,ale nema to nic spolecneho s tim laserovym co je volitelne prislusenstvi.U toho integrovaneho kdyz znas vysku terce - jelen ,divocak,zajic,na obrazovce ten cil das mezi 2 carky a ono ti to zobrazi pribliznou vzdalenost.
Pro me to je nepouzitelne,zdlouhave a spise jen nouzovka,u toho laseroveho kliknes a mas to ve vterine zmerene a nepotrebujes znat rozmery terce
Pro me to je nepouzitelne,zdlouhave a spise jen nouzovka,u toho laseroveho kliknes a mas to ve vterine zmerene a nepotrebujes znat rozmery terce
Naprosto již chápu rozdíl mezi integrovaným dálkoměrem a externím u atn. Děkuji za objasnění. Takže oba, pard i atn musí mít externí dálkoměr, aby se dala prakticky použít funkce měření a posunu kříže.
Z toho vyplývá, že jsou si defakto NV rovnocené, k oběma je nutná krabička navíc, aby funkce byla reálně použitelná.
Z toho vyplývá, že jsou si defakto NV rovnocené, k oběma je nutná krabička navíc, aby funkce byla reálně použitelná.
Mas pravdu jen castecne,integrovany dalkomer ATN spolupracuje s balistickym kalkulatorem ale je limitovan urcenim velikosti terce.Pro myslivce to nemusi byt problem,nastavi si profil na jelena a pak to zmeri mezi tema carkama a podle toho jak to ma nastavene v bal. kalkulacce mu to nastavi osnovu.
Laserovy dalkomer jen zameris na bod ktery chces zmerit a vzdalenost znas okamzite,presneji a hlavne te nemusi zajimat jestli ma terc 10 cm nebo 1.5 m a vyhodnoceni v kalkulatoru pokracuje stejne jako u toho integrovaneho dalkomeru.
Pard se prodava s laserovym dalkomerem a ma oznaceni Pard 008 LRF [ laser range finder ] a verze bez dalkomeru nese oznaceni jen Pard 008.
Laserovy dalkomer jen zameris na bod ktery chces zmerit a vzdalenost znas okamzite,presneji a hlavne te nemusi zajimat jestli ma terc 10 cm nebo 1.5 m a vyhodnoceni v kalkulatoru pokracuje stejne jako u toho integrovaneho dalkomeru.
Pard se prodava s laserovym dalkomerem a ma oznaceni Pard 008 LRF [ laser range finder ] a verze bez dalkomeru nese oznaceni jen Pard 008.