Nov? Walther PPS M2
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Od nového roku je v Americe v prodeji nový model Walther PPS M2.
http://www.waltherarms.com/handguns/pps/pps-m2/
Hlavní výhoda asi bude v lepším úchopu zbraně a vypuštění pojistky pod výměnným hřbetem rukojeti.
Někomu možná bude vadit absence kolejnice pro montáž světla/laseru.
Taky asi pro leváky nebude příjemné nové vyhazování zásobníku.
Jinak myslím, že je super.
Kdy myslíte, že se objeví v ČR?
Právě jsem chtěl kupovat PPSko, ale nevím zda nepočkat na tuto.
http://www.waltherarms.com/handguns/pps/pps-m2/
Hlavní výhoda asi bude v lepším úchopu zbraně a vypuštění pojistky pod výměnným hřbetem rukojeti.
Někomu možná bude vadit absence kolejnice pro montáž světla/laseru.
Taky asi pro leváky nebude příjemné nové vyhazování zásobníku.
Jinak myslím, že je super.
Kdy myslíte, že se objeví v ČR?
Právě jsem chtěl kupovat PPSko, ale nevím zda nepočkat na tuto.
Re: Nový Walther PPS M2
PPS jsem měl a bylo super, snad se k němu někdy vrátím. Nejsem si jistý, jestli jej nový model dokáže překonat, ale mohlo to dopadnout i hůř...
Původní vypouštění zásobníku páčkou vyžaduje ovládání ukazováčkem nebo prostředníčkem namísto palce, ale jakmile si na to člověk trochu zvykne, je to opravdu pohodlné a rychlé. Navíc omezuje možnost vypuštění zásobníku omylem.
Úchop PPS mi navzdory tomu, že na pohled připomíná Lego, přišel komfortní. Spíš to podle mě u nové verze vypadá na sjednocení stylu s PPQ, než zásadní změnu ergonomie.
Původní vypouštění zásobníku páčkou vyžaduje ovládání ukazováčkem nebo prostředníčkem namísto palce, ale jakmile si na to člověk trochu zvykne, je to opravdu pohodlné a rychlé. Navíc omezuje možnost vypuštění zásobníku omylem.
Úchop PPS mi navzdory tomu, že na pohled připomíná Lego, přišel komfortní. Spíš to podle mě u nové verze vypadá na sjednocení stylu s PPQ, než zásadní změnu ergonomie.
No třeba aspoň tu starou verzi trochu sleví jako v USA.
Docela me prekvapilo, ze vypustili novou generaci - nezaznamenal jsem na tu puvodni nejake negativni ohlasy...
1. odstraneni pojistky pod hrbetem - proc ne, sice jsem neslysel, ze by nekomu skutecne zpusoboval problem, ale ze zacatku jsem byl vuci tomuhle reseni taky docela kritickej.
2. ergonomii nemam u prvni verze co vytknout, ani nikdo kdo si tu moji zkousel
3. vypousteni zasobniku mi prijde skoda... PPS je muj prvni walther a i kdyz jsem se toho bal, tak mi tenhle zpusob po chvili treningu hodne vyhovuje - i pri stridani s G19 se nestane, ze bych se spletl. Navic povazuju za vyborny, ze na trhu je i jina alternativa...
4. Rail je asi ukradenej, nejak nevim k cemu u subkompaktu... Jen mi prijde, ze je takhle designove docela hnusna, libej se mi zbrane opticky tezsi na cumak
1. odstraneni pojistky pod hrbetem - proc ne, sice jsem neslysel, ze by nekomu skutecne zpusoboval problem, ale ze zacatku jsem byl vuci tomuhle reseni taky docela kritickej.
2. ergonomii nemam u prvni verze co vytknout, ani nikdo kdo si tu moji zkousel
3. vypousteni zasobniku mi prijde skoda... PPS je muj prvni walther a i kdyz jsem se toho bal, tak mi tenhle zpusob po chvili treningu hodne vyhovuje - i pri stridani s G19 se nestane, ze bych se spletl. Navic povazuju za vyborny, ze na trhu je i jina alternativa...
4. Rail je asi ukradenej, nejak nevim k cemu u subkompaktu... Jen mi prijde, ze je takhle designove docela hnusna, libej se mi zbrane opticky tezsi na cumak

Quis vellet pacem, preparat bellum
Jestli dobře koukám, tak už to nemá výměnný hřbet. To je fajn, mám PPS asi dva roky a snad jediné, co mi vadí je ten hřbet. Je to jen slabá skořepina a když pistoli pořádně vezmu do ruky, tak cítím, jak se lehce deformuje a malinko se hýbe. Ta původní verze se mi líbí víc. Chtělo by to vidět M2 naživo. Nedej bože, abych zjistil, že je lepší a že bez ní nemůžu žít 

Ano M2 nemá výměnný hřbet.
Jsem zvědavý, kdy se začne prodávat u nás. Předběžné odhady mluví o druhé polovině tohoto roku.
Taky jsem zvědav na cenu M2 a zda to pohne s cenou M1 směrem dolů jako v USA.
Jsem zvědavý, kdy se začne prodávat u nás. Předběžné odhady mluví o druhé polovině tohoto roku.
Taky jsem zvědav na cenu M2 a zda to pohne s cenou M1 směrem dolů jako v USA.
Jo, taky se mi líbí Walther PPS M2 ... ale ještě je v nabídce Glock 43. Je tady někdo, kdo by poradil, kterou pistoli koupit ?
A proč ? Tedy, jestli je tenhle Walther tak dobrej, jak je pěknej.
Díky předem za názor a radu.
Vin (60+)
A proč ? Tedy, jestli je tenhle Walther tak dobrej, jak je pěknej.

Vin (60+)
No mě se hlavě lépe drží. G43 jsem si osahal v obchodě a tedy vůbec mi to nesedělo v ruce ani s botkou.Vinn píše:Jo, taky se mi líbí Walther PPS M2 ... ale ještě je v nabídce Glock 43. Je tady někdo, kdo by poradil, kterou pistoli koupit ?
A proč ? Tedy, jestli je tenhle Walther tak dobrej, jak je pěknej.![]()
Vin (60+)
G43 má myslím v základu plastové mířidla a 2 zásobníky. PPS M2 má ocelové mířidla s fosforovou barvou a 3 zásobníky, i když je o cca 2tis dražší.
- BlackAdder
Včera jsem si jej donesl domů, ještě jsem nestihl střelnici, takže zatím jen dojmy z ohmatávání a cvakání - moc pěkně udělaná pistole, drží se mi podstatně lépe než např. G43. 3 šuplíky jsou bezva a fosforová mířidla taky parádní, ke kvalitě zpracování nemám pražádné výhrady, spoušť odpovídající účelu, rozborka jednoduchá, co víc si přát
Pouzdo budu ještě řešit, ale předpokládám, že to nebude žádná velká práce sehnat něco padnoucího.

Zdravím,
dnes jsem ho koupil,a srovnání s G 43,kterou jsem prodal před měsícem,co se týče ergonomie a dizajnu,
jako srovnat Škodovku s BMW,nebo Mercedesem.Glock je poctivý dělník,PPS M2 se víc hodí k agentovi
Jejího Veličenstva.
Student
dnes jsem ho koupil,a srovnání s G 43,kterou jsem prodal před měsícem,co se týče ergonomie a dizajnu,
jako srovnat Škodovku s BMW,nebo Mercedesem.Glock je poctivý dělník,PPS M2 se víc hodí k agentovi
Jejího Veličenstva.
Student
Zdravím,
ač již starý k...t ,tak čumím W PPS M2 do laufu,a ono to snad má polygon ?
Nevidím drážky,ale vrcholy ?Jinak i to vnitřní zpracování je super.
Díky.
Student
ač již starý k...t ,tak čumím W PPS M2 do laufu,a ono to snad má polygon ?
Nevidím drážky,ale vrcholy ?Jinak i to vnitřní zpracování je super.
Díky.
Student
Nekolik mesicu jsem hledal placaty subcompact v razi alespon 9 Luger s rozmery a hmotnosti pro skryte noseni. Dalsi podminkou bylo, ale se s tim dalo alespon prijatelne strilet, v nouzi shovat do kapsy a pak takove ty bezne pozadavky jako jine pistole. Po zavrhnuti notoricky problematickych zbrani a amerik (na ktere nejsou k sehnani nahradni dily) zbyl ve vyberu Glock 43, Walther PPS a HS XDS. XDS se mi nepodarilo sehnat, eventuelni varianty techto zbrani v jine razi (uvaha byla i 40SW) take nebyly k sehnani. Nakonec doslo k primemu souboji G 43 a W PPS. Teoreticky vse hovorilo pro Glock, od spolehlivosti a servisu po dostupnost nahradnich a tuningovych dilu. Z kazde jsem dal 25 ran a nakonec koupil PPSko. Z obou zbrani se strilelo podobne. Nejprve jsem zkusil delsi variantu zasobniku. Zpetny raz byl o neco prijemnejsi z PPS, Glock mel zase o chlup lepsi spoust. U kratsiho zasobniku ubyl jeden prst pri drzeni, malicek uz byl pod zasobnikem. Walther se choval stale kultivovane, u Glocka uz bylo citit vetsi zvednuti pri vystrelu a nutnost zbran drzet opravdu pevne. Diky tomu se i o neco zhorsil rozptyl, byt tomu u techto zbrani nedavam prilis velkou vahu. Nakonec jsem zkusil vnitrni pouzdro a rychlost uchopeni. To rozhodlo definitivne. U G43 se mi opakovane stavalo, ze pri rychlem uchopu jsem mel ruku prilis vysoko pod zaverem a ten by me na 100% seknul pri prvni rane. U PPS tam vzdy nejaky milimetr navic byl. Jiste, velikost a tvar ruky je individuelni, ale Walther se drzel proste o dost lip. Nektere Glocky maji vymenene hrbety a navleky u pazbicek, G43 bohuzel ne. Takze mam PPS v provedeni police set, se tremi ruznymi (6,7,8) zasobniky a fosforovymi miridly.
Jo, hlaven je opravdu polygonalni.
Jo, hlaven je opravdu polygonalni.
Air Arms EV2 MK III
Zdravím,
díky za pěkné a rychlé srovnání,dívám se na obě zbraně úplně stejně.
Student
díky za pěkné a rychlé srovnání,dívám se na obě zbraně úplně stejně.
Student
Potřeboval bych poradit jak hnout se zadním mířidlem na PPS M2. Nikde není šroub ani aretace jen podle návodu uvnitř trubička se kterou mi nejde pohnout ? Má se snad dovnitř něco strčit a nahrubo zatlačit ? Potřebuji mířidlo vystředit. https://ibb.co/7g9Ts1H https://ibb.co/zFD1cVK
Díky
Díky