NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jo,tahle verze je fakt skvela.Blby je ze jsem levak,a pokud vim tak pazba je pouze pro pravaky...Kdyby byla i pro levaka tak nevaham a kupuju!
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Jaká je cena?combak píše:Ahoj . Ve stredu dorazila objednana v pondeli QB AR2079B raze .177. Je to ctvrta puska seri QB78 kterou sem koupil . To o cem se tady napsalo 187 stranek vyrobce v ni udelal krome zvyseni energie a tym padem vznikl ten to model . Krasna pazba , prebijeci zaver jak u Hatsan PCP AT 44. Muska tunelova s nahradnim inzertem , diopter , gamo 3-7x 32 a plastovy kufrik na prepravu to patri do sady . Po standartni uprave : brouseni hran , vymena tesneni a zvekseni prumeru kanalu ventyl - hlaven , misto trubkoveho dodavatele diabolek 1,5 mm ocelova jechla delsi 3 mm od puvodni trubicky. V pokojove teplote vykon kolem 13,5 - 14 J. Hlaven vylestena a usti udelane na soustruhu zalestene 8 mm kulickou , zavit pod tlumic Innova . Sedi na ni Simalux 6-24 x 50 . Nasroboval sem paintball flasku 9 oz CO2 , mozno tam namontovat vzdusnou HP a mame PCP. Vystrelil sem testovaci sadu JSB a ta puska stejne jak moje ostatni QB ma rada Exact 4,52 a RS 4,52.
Strilim s kotelny prez zahradu na 38 m . S operkou na 38 lze bez problemu nastrelit s deseti ran kolecko o prumeru 15-18 mm .
škoda že som nevedel o tom modeli skôr
, ale vtedy bola na trhu možnosť len qb78 s plastovou objímkou a qb78deluxe
.. model AR2079B je super, ale zas cena je vyššie..
(dizajn sa mi nepáči ale nabíjanie a plnenie je dobre vymyslene
)
Veľmi sa mi tam páči nabíjanie, tejto vzduše chýba už len zásobník.(i ked i ten sa da...)
foto nabíjania

ruský tuning

daľší ruský tuning
nádhera 

Veľmi sa mi tam páči nabíjanie, tejto vzduše chýba už len zásobník.(i ked i ten sa da...)
foto nabíjania

ruský tuning

daľší ruský tuning

[quote="undead"]škoda že som nevedel o tom modeli skôr
, ale vtedy bola na trhu možnosť len qb78 s plastovou objímkou a qb78deluxe
.. model AR2079B je super, ale zas cena je vyššie..
)
foto nabíjania
Mne akorat to nabijeni moc se ne libi tak sem dal do ni zaver s klickou QB 78 urcite musi se to prekladat s pouzdrem zaveru. Tym padem mam AR2079A a 78 je tet jako QB78B
. Ta "78 B" pojede do lidi kdyz budou o ni meli zajem .Podle vyrobce " A " je klicka a "B" zaver jak u AT 44

foto nabíjania
Mne akorat to nabijeni moc se ne libi tak sem dal do ni zaver s klickou QB 78 urcite musi se to prekladat s pouzdrem zaveru. Tym padem mam AR2079A a 78 je tet jako QB78B

AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
Tak sem se dnes dal do rozborky Qb78 a trocha tuningu 
Provedl sem úpravy uvedené na webu regise a to jsou:
1)Vyndaný propichovač a filc - místo nich vodítko pružiny a sítko - pouzil sem toto, stačí jen seřezat to těsnění a sítko tam sedí naprosto přesně

2) Ubroušený ventil do průměru 7,8mm (na fotce nové vodítko místo propichovače)

3) Zvětšená díra v tyčce co vsunuje diabolky na 3,1mm

4)Převtán vstup na hlavni z 3mm na 4mm - tady bohužel nemám foto
ale toto místo bylo jediné užší oproti ostatním dvoum tak sem hodil stejný průměr
taky sem udělal nové těsnění, z těsnení pro autoventilek, ale není moc dobré, myslím že vnitřní průměr je tak 2,5mm, asi to bude brzdit chtělo by to 4mm, ale zatím nemám ponětí z čeho udělám...
5) Podložená bicí pružina, dvěma podložkami o celkové šířce 2,9mm
Dáno dohromady, vystřílel sem asi 25 ran+- na jednu bombičku (poslední co jsem měl a dvě už díky chybějícímu propichovači nemohu použít), ze začatku celkem nepřesně střílela, ale myslím že to bude těma tunama oleje co sem všude dal
, pak už se to lepšilo, ale zároveň došlo CO
snad mi už teď v týdnu dojdou kyvety a ventil z drulova:( má někdo zkušenosti s jejích rychlostí ?

Provedl sem úpravy uvedené na webu regise a to jsou:
1)Vyndaný propichovač a filc - místo nich vodítko pružiny a sítko - pouzil sem toto, stačí jen seřezat to těsnění a sítko tam sedí naprosto přesně

2) Ubroušený ventil do průměru 7,8mm (na fotce nové vodítko místo propichovače)

3) Zvětšená díra v tyčce co vsunuje diabolky na 3,1mm

4)Převtán vstup na hlavni z 3mm na 4mm - tady bohužel nemám foto

5) Podložená bicí pružina, dvěma podložkami o celkové šířce 2,9mm
Dáno dohromady, vystřílel sem asi 25 ran+- na jednu bombičku (poslední co jsem měl a dvě už díky chybějícímu propichovači nemohu použít), ze začatku celkem nepřesně střílela, ale myslím že to bude těma tunama oleje co sem všude dal

Norconia QB 78 .177 + Walther 6x42
Vostok IŽ 38
Vostok IŽ 38
Tohle jsem si zmeril pri pokusech s regulatorem....Jde z toho dostat i vic,ale nevim na co...Ted to mam serizeny na cca 16J,konzistence je do +/-1 m/s, vydrz na tu moji malou lahvicku je kolem 50-60 ran.U me vladne spokojenost.V tydnu se pokusim vymyslet neco s tou pazbou.

Jeden tento je volný, viz bazar:

Cogito ergo armatus sum.
Pro ty co nemohou utěsnit ten spoj mezi zásobníkem a pouzdrem závěru, těsnění díl 1500,
zvětšit vrtákem 8mm ten výstup na zásobníku (tu díru kde je vidět výstupní dírka z ventilu) a potom tam přesně pasuje těsnění od hartmana 8x4 - k redukčnímu ventilu propanbutanové bomby 2kg...
upozornění!! : nesnažte se tam vrtat díru větší jak 8mm, toto je max co jde vrtnout, když vrtnete větší, je možné že už vám nebude těsnit ventil v zásobníku, protože odkryjete tou dírou ten O kroužek na ventilu!!!
viz foto:
Vrtnutá dírka:

Těsnění 8x4:

a hlaveň se tam daleko lehčeji a bez stříhaní kroužků strká když ji necháte lehce nahřát na topení (+-30stupňů)
ještě bych se chtěl zeptat zdali tu není někdo v okolí Třebíče, který ma chrono (na zkoušku mých úprav:-) ptal sem se tu po prodejnách a ti pomalu ani netušili co to je...
zvětšit vrtákem 8mm ten výstup na zásobníku (tu díru kde je vidět výstupní dírka z ventilu) a potom tam přesně pasuje těsnění od hartmana 8x4 - k redukčnímu ventilu propanbutanové bomby 2kg...
upozornění!! : nesnažte se tam vrtat díru větší jak 8mm, toto je max co jde vrtnout, když vrtnete větší, je možné že už vám nebude těsnit ventil v zásobníku, protože odkryjete tou dírou ten O kroužek na ventilu!!!
viz foto:
Vrtnutá dírka:

Těsnění 8x4:

a hlaveň se tam daleko lehčeji a bez stříhaní kroužků strká když ji necháte lehce nahřát na topení (+-30stupňů)
ještě bych se chtěl zeptat zdali tu není někdo v okolí Třebíče, který ma chrono (na zkoušku mých úprav:-) ptal sem se tu po prodejnách a ti pomalu ani netušili co to je...
Vostok IŽ 38
Vostok IŽ 38
upravoval někdo tu tvrdost pojistky ? docela me z toho bolej prsty... napr mekci pruzinku daval nekdo ? odkud ste ji vzali ?
nebo to de nejak jinak ?

Vostok IŽ 38
Vostok IŽ 38
JJ, jde upravit, zamkni ji, vem tužku a z leva ji vytlač, pak ji vyhoď a do místa místo ní dej nějaký kolík, zezačátku jsem měl dřevěný 
Nikdy jsem pojistku nepotřeboval, jako pojistka dobře slouží "vyhozený" závěr...

Nikdy jsem pojistku nepotřeboval, jako pojistka dobře slouží "vyhozený" závěr...
Cogito ergo armatus sum.
dělal tu někdo to otočené natahování na této pušce ? kdybyste mohli prosím napsat ňákej návod
přemýšlel sem ze bych vyhodil ten zadní čepík z toho valečku jak vodí pružinu a podložil tam tak 2cm (neměřil sem to vevnitř zatím), tímto by se natahování otočilo, jenže pokud by pružina překonala tu pružinu ve ventilu tak po prvním výstřelu uteče vše
(jen úvaha) , tudíž se radši ptám jestli to někdo dělal a jak 

Vostok IŽ 38
Vostok IŽ 38
Dneska se mi podarilokoupit za 500,- polotovar pazby.Zkusim teda svoje QB prestavet do tohoto.Je to na TAUku,zrejme Junior.Chce to stavitelnou botku a licnici a bude to dobry.Jo,koupil jsem to u Klinskeho primo ve vyrobe.Pro pripadne zajemce - urcite si je potreba dopredu zavolat,nemaji vzdy vyrobeno.Ja treba chtel spis trochu jinou,ale jako levak mam problem.Pro pravaky maji vyber mnohem vetsi.
P.S.: Omluvte kvalitu fotek,fotim doma pod zarovkou a jeste jsem to zmensil.

P.S.: Omluvte kvalitu fotek,fotim doma pod zarovkou a jeste jsem to zmensil.

Dobrej nápad... Nechal by i Klinskej bez zádlabu?
Cogito ergo armatus sum.
Ja myslim ze jo,mluvil jsem primo s nim a v podstate je to na domluve a na tom co zrovna delaji.Vyber tam urcite je.
Každopádně za ty peníze je to super, to skoro nekoupíš ani rozumnou fošnu...
Cogito ergo armatus sum.