Tak vidím,že qbčkáři asi pomalu vymírají,když se ozvali jen tři,ale neva,já tedy to svoje malé tajemství prozradím. To na fotce je první verze automatického gravitačního 16tiranného zásobníku.Pravda,vypadá asi jako z filmu Wild Wild West,ale je to všechno jen přizpůsobeno mým výrobním a materiálovým možnostem a schopnostem.Kupodivudocela funguje,i když chvíli trvá vyladit správně vzdálenost vodících drátů diabolek a dávkovacího mechanismu.Samozřejmě se tento zásobník dá použít pouze na diabolky s "útlým pasem" testoval jsem exact a boxer,vše samozřejmě kalibr 4,5mm (resp. 4,52).Dvě nevýhody to má,když pominu to že nabíjí jen v poloze vodorovno a -+ cca 45st,tak se dost zvýší spotřeba střeliva,protože se pak dá střílet tatatatata a někdy i rychleji,záleží jen na tom,jak umí rychle střelec hejbat se závěrem
Mám už další dvě verze.Druhá verze je dvacetiraný(přesněji 20+1 v komoře) přímý a třetí verze dvacetiraný kopírující dalekohled.Na video s tímto posledním zásobníkem je odkaz tady.Točil jsem to sám foťákem,tak že nic moc.
Naposledy upravil(a) amerlock dne 11 led 2011 22:31, celkem upraveno 1 x.
Díky. Zkoušel jsem různý jednoduše proveditelný způsoby a až tohle funguje.Původně jsem měl obavu,že se třebas diabolky nějak zdeformují,ale zdá se,že na ně není vyvíjen větší boční tlak než např. v krabičce. A vedení je v místě kde nějaká změna tvaru nevadí(ale stejně nic takového nenastává).Při nabíjení je třeba závěrem pohybovat raději rychleji než pomalej,při příliš pomalým pohybu se může stát že diabolka spadne na špičku a zůstane na ní stát,při rychlém pohybu toto nenastává.Protoještě zvažuju,že udělám těsně před vstup do hlavně nějakej plíšek,kterej by dokázal hůř uloženou diabolku správně nasměrovat do hlavně.
Protože když už tak už,říkal jsem si,že zkusím udělat třeba i padesátiranný zásobník,musel by být kulatej a hnanej už nějakou pružinkou,ale mezitím jsem začal přemýšlet jak qb předělat na samonabíjení,tj. semiautomatic,ale to už asi jen tak lehce nezvládnu.... Uvidíme....
tak to je haluz 16raný a už aj 20ranný to čumím a dokonca netreba ručne posúvať! tak to je fakt huste zaujímavý nápad
ja mám síce 9 ranový pre kal.5,5mm ale posúvam ho ručne a diabolky občas blbo padnu do komory tak radšej dávam broky, ten tvoj síce nevypadá vábne ale vidno že funguje celkom dobre a to je hlavne
No právě,zásobník se kterým musím hejbat ručně pro mě není zásobník,moc to střelbu nezrychlí,tohle je jednoduchý,dá se to udělat v pohodě doma při troše šikovnosti,měděný drát je na elektroinstalaci průřez 2,5mm a něco 1,5 pak je tam ocelovej drátek tuším 0,8mm a 1mm(to mám coby modelář na letadla,na lanovody) a pak už jenom kleštičky,páječka a trpělivost.A holt hnusný to je,to připouštím,jenže nevím fakt jak to udělat řekněme estetičtěji.Říkal jsem si,že možná z mosazi by to bylo lepší,je penější,ale vzhled bude furt nahouby.Každopádně pro mne je důležitá funkce.Qbčko mám na hraní a tak si hraju
31CJ190133: Jak nad tim premyslim, tak bych rek, ze i s CO2 by to melo jit jeste rychleji nez tech 200. Upravy na tom mas jake? Jen to co je tu popsane? A na jake prumery mas ty kanalky zvetsene?