NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nechápeš? dělá si kozy. Jasně že do zásobníku musíš natankovat tekutý CO2, ty tam foukneš jen plyn. Nechej povolenej spoj, hasičák povol jen malinko a nechej v tom spoji plyn ucházet ven a až se tam dotlačí v kapalnym stavu tak to poznáš podle zaprskání a začne odtud sněžit. Taky trubka nebo hadička začne zvenku namrzat a to nastává okamžik kdy dotahneš spoj a otevřeš ventil u hasičáku a tak naplníš flintu.
- Roman Zelinka
Jak píše tomcat-záleží jestli je to hasičák nebo lahev od svářečky. Hasíčák má trubku ode dna, ale u sváření ne, tam se bere plyn z vrchu a pak by se musela otočit ventilem dolu. Toto je rozhodující pro plnění. Kolik dám na naplnění ran to nesleduju ikdyž jsem si řekl, že to někdy spočítám. S plněním mám problém skoro opačný, naplním to vrchovatě tak, že když hned po naplnění neufouknu tak ani nejde vystřelit a to pak opravdu musím hodit celou flintu na chvili do mražáku. Mám podloženou pružinu na kladívku a tak při úplně prázdnym zásobniku je přetlačenej a pootevřenej ventil do zásobníku když je závěr zavřenej a toho využívám při plnění. Povolím ventil na hasičáku a plyn prochází zásobníkem a do hlavně a z ní fouká ven. Tím se vychladí přepouštěcí trubička i zásobník dokonale, že někdy dojde k výše uvedenýmu problému. Vhodný okamžik k otevření ventilu na hasičáku zjistíš brzy sám. Pokud se nechá delší dobu pozvolně CO2 takto procházet tak v zásobníku narůstá špalík suchého ledu. Ještě jednou upozorňuji na to, že při tomto způsobu EXISTUJE MOŽNOST PŘETLAKOVÁNÍ !!! , proto je pořeba ihned po naplnění 3-4x vystřelit.
- Roman Zelinka
tak dneska dorazila optika-vypadá dobře-jen mě překvapila její váha
.Nechci dělat reklamu,ale objednal jsem jí zde v schopu a na druhej den jsem jí měl doma-tomu říkám fofr a super služby-né jak v jiných obchodech
Zítra jedu do brna pro pušku-sice jsem ji objednal,ale volali mi,že nejsou schopni ji tento týden odeslat a jelikož se nemůžu už dočkat,tak si pro ni jedu osobně
.zítra by měla dorazit aj dvojnožka,tak jak to zkompletuju tak přihodím fotky.Pak nějaký to zastřílení a hurá na novou pažbu(teda jestli se po práci ukecám
)

Včera jsem si z Brna dovezl konečně QB 78 deluxe-hned jsem ji doma rozdělal a udělal menší tunink(podložky pod pružinu a zvětšení otvoru) no a dneska jsem si jel poprvé zastřílet.Docela mě překvapila její váha-teda když je komplet s optikou a bombičkama.Střílel jsem na 15 m v leže s oporou(papírová krabice-jako podpěra nic moc)nástřel je vidět,ale nic moc-stou krabicí to nebylo ono.V čera mi měla dorazit dvojnožka,jenže jako obvykle to pošta zadrbala,takže až v pondělí.Zatím spokojenost,jen to bude chtít nějaký ten přepouštěcí ventil,stěma bombičkama to není ono.Když už jsem byl v tom,tak jsem vytáhl i svou starou slávku 631 a zkoušel porovnat sílu.QB při nových bomičkach je o něco silnější,ale moc velkej rozdíl to nebyl.Se slávkou jsem jen na mířidla napoprvé a 2x po sobě trefil střed a pak ještě sestřeloval špalíčky o velikosti 2 x 5 cm na každouu ránu(holt mám jí víc v ruce
)QB je moje první větrovka a jsem sní celkem spokojenej,ještě asi udělám novou pažbu a vyřeším bombičky.

Zdravým Vás,
potrebujem zohnať prepúštací ventil na moje QB 78 na hasičák alebo kyvetu. Kde ho môžem zohnať, alebo vie mi ho niekto predať za rozumnú cenu. Boli nejaké na predaj aj na gunshope, no teraz už niesu. Prosím pomožte! Máte niekto kompletný výkres na zvečšenie zásobníka na CO2 a namotovanie ventilu. Ďakujem, že mi pomožete.
potrebujem zohnať prepúštací ventil na moje QB 78 na hasičák alebo kyvetu. Kde ho môžem zohnať, alebo vie mi ho niekto predať za rozumnú cenu. Boli nejaké na predaj aj na gunshope, no teraz už niesu. Prosím pomožte! Máte niekto kompletný výkres na zvečšenie zásobníka na CO2 a namotovanie ventilu. Ďakujem, že mi pomožete.
raz som tu uz daval odkaz na obchod v UK kde predavali zasobnicky na QB, ale bol tam problem ze to predavali len v UK... a ako pozeram, uz sa to predava aj v USA
http://qbmags.com/

http://qbmags.com/

Přečti si celé tohle téma, řešilo se to tu x-krát.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.