no?e Muela
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
proím o Váš názor nebo zkušenosti s noži Muela.
Uvažuji o koupi nože typu Bowie favoriti viz obrázky.
Má někdo dobrou zkušenosti s bowiáky jiných značek?
díky za pomoc začátečníkovi s chladnou krásou[/b]
Uvažuji o koupi nože typu Bowie favoriti viz obrázky.
Má někdo dobrou zkušenosti s bowiáky jiných značek?
díky za pomoc začátečníkovi s chladnou krásou[/b]
Muela
Mám podobný nůž od Muela a naprostá spokojenost.
je teda pravda, že s ním nezkouším žádnou divočinu, ale
přece.
koupi doporučuji
je teda pravda, že s ním nezkouším žádnou divočinu, ale
přece.
koupi doporučuji
Bowie knife je opravdu nebezpečně vypadající krása.Jistě že to není žádný rolls-royce mezi noži,ale koupit si něco co hezky vypadá je i pro časy příští až budeš mít ve sbírce lepší nože často srdeční záležitostí.Já sice ve sbírce origo Bowiák nemám,zato jich mám několik na svědomí jako výrobce.
Aquila non captat muscas
Re: nože Muela
Celý život nosím v kapse nějaký kapesní nůž. Pěkný nůž s pevnou čepelí jsem však nikdy neměl. Ikdyž jej téměř nevyužiji, vždycky jsem jej chtěl. Nejprve jsem pokukoval po nějkaém noži od blacka, ale protože poměr cena a moje míra používání byl značně nevyvážený poohlédnul jsem se jinde. Našel jsem nože značky muela. Po rozhodování asi mezi třemi modely se mi zalíbil model rhino s olivovou rukojetí - než jsem se však rozkoukal tak ho vyprodali a zbyl na skladě poslední tento a hnědou střenkou. Dnes jsem ho přinesl domů a zatím mně překvapil, masivní kov z jednoho kusu vše pěkně slícované a ostrý jaký jsem zatím žádný nůž nikdy neměl. V ceně je pěkné pouzdro ze silné kůže. Uvidíme co přinesu zkušenosti z provozu, ale zatím se mi to zdá docela pěkný nůž za slušnou cenu. Budiž přiložené fotografie pomůckou pro někoho kdo kouká po nějaké ekonomické pěvné kudle podobného stylu.
AA S400 classic + delta titanium 4-16x42, slavia 634 + delta 4x32, a plno jiných s/hraček 

ještě pár fotek....
AA S400 classic + delta titanium 4-16x42, slavia 634 + delta 4x32, a plno jiných s/hraček 

-
zdravim,ja i muj syn mame od muely vicero nozu s pevnou cepeli.naprosta spokojenost,drzi ostri,fakt delnici za dobrou cenu,jen kdybych byl detailista tak by se naslo na nni par nedostatku-nedokonale tvary,vylesteni cepele,slicovani ....ale jsou to fakt drobnosti,nic drastickeho.ostri drzi,a po horsim zachazeni mne stacilo obtahnout kamenem
- Franta Jetel
No, aktuálně mám "parohové období" a tak silně pošilhávám po těchto dvou krasavcích od Muely.
Colibri http://www.noze-pok.cz/noze-lovecky-pev ... ~z286.html
a pak větší bráška Kodiak http://www.noze-pok.cz/noze-lovecky-pev ... ~z288.html
Colibri http://www.noze-pok.cz/noze-lovecky-pev ... ~z286.html
a pak větší bráška Kodiak http://www.noze-pok.cz/noze-lovecky-pev ... ~z288.html
"Když nejde o zdraví nebo o život, jde v podstatě o hovno!"
....také mám od Muely jeden závírák a souhlasím s rotwajlerdickem, že zpracování detailů pokulhává, ale ostří drží super
Vlastním Muella Mirage, už asi tak 15 let, přežil se mnou mnoho mnoho vandrů a surového zacházení (+ využití doma v kuchyni) a stále nemám jediný důvod mu cokoliv vytknout.
Určitě existují spousty nožů které jsou dokonalejší, ale mě vyhovuje Mirage naprosto dokonale, zamiloval jsem se do tohoto nože v okamžiku, kdy jsem jej poprvé držel v ruce v prodejně.
Na štípání dříví i porcování masa - jsem spokojen.
Až doslouží, tak si v první řadě půjdu osahat nože opět této značky
P.S.: jediné co doporučím - žádný e-shop, ale reálně si jej osahat, jak sedne v ruce

Určitě existují spousty nožů které jsou dokonalejší, ale mě vyhovuje Mirage naprosto dokonale, zamiloval jsem se do tohoto nože v okamžiku, kdy jsem jej poprvé držel v ruce v prodejně.
Na štípání dříví i porcování masa - jsem spokojen.

P.S.: jediné co doporučím - žádný e-shop, ale reálně si jej osahat, jak sedne v ruce

Za ty prachy ani náááhodou.
Ja som doplnil noze Muela MAGNUM CHEVRUIL a ALCARAZ...
-
Muely jsou velmi dobré nože, kvalitní a moc pěkně zpracované. Mám Magnum 26 a Bowie 22.