Příspěvek
od Anorektik » 11 zář 2006 22:32
Od podzimu roku 2004 se bohužel počítám mezi bouchaly. Jak se to semlelo ? Naháňka, já v roli honce a psovoda. Samo ssebou v leči sníh, po svačině (podotýkám že přísně nealkoholické) jdeme na poslední leč. V leči nic, po zatroubení konce naháňky vybíjím, a s nejbližšími honci se suneme na výřad. V tu chvíli někdo zařve " Prasata dopředu!" skupinka kolem mě nabíjí, nezůstávám pozadu a nabíjím také (onen hlas se ozval zezadu, pozn. aut.). Prasata nevidět, dáme se do debaty, já k tomu všemu sháním psa, a ubíráme se k výřadu. Pes přiběhl, flinta jde na záda (kdo nezná proč vysvětlím) dojdeme na výřad. Tam někdo obdivuje kolimátor, já sundám flintu ze zad, že mu jí dám do ruky, ale že nejdřív otevřu závěr. Sníh v závěru a v nábojové komoře je svinstvo, a před ztrátou otevřeného závěru klinklajícího se na té malé páčce už mě taky varovali. Udělám pár kroků od všech přítomných (onen obdivovatel kolimátoru stojí za mnou), flintu ve směru vzrostlého lesního porostu opírám pažbou o stehno a chci otevřít závěr. Nejde to a tak zalomcuji znova. Pořád nic a tak zapojím i levou ruku. Žíně jako kráva, já stojim jak vopařenej, a všichni přítomní na mě čumí jako na blbce. A taky právem. Závěr nešel otevřít, protože pojistka byla zajištěna, nu a pojistka jde zajistit u CZ 550ky pouze když je nadrcnuto... Ale to člověku po cca 6ti hodinách v leči, sníh všude, a neustálém udržování absolutní pozornosti kvůli sousedním ozbrojeným honcům (u nás se střílí i v leči), holt ne vždy dojde. Výsledek ? Do konce naháňkové sezony neustálé narážky od přítomných, ale ty nebolí tak moc jako ty od těch co tam vůbec nebyli, flinta bez vyčištění téměř rok v trezoru (naštěstí ve vlastním) a pár nočních hodin s kružítkem, pravítkem a turistickou mapou. 5600 m je přeci jen 5600 m. Jo a od té doby mezi lečemi vyndavám závěr, i když mě někdo kdo mě tak dlouho nezná občas upozorňuje, jestli jsem ho neztratil. Tak to je podle mě KLASICÝ NECHTĚNÝ VÝSTŘEL, alias STŘELECKÁ NEKÁZEŇ.