Monsoon Fx airguns

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 04 bře 2009 16:00

Co chceš jako slyšet? Na ty potvůrky ti stačí 16J. Kup si predatory a střílej na hlavu a kuny ti budou padat jak mouchy.

raduzs

Příspěvek od raduzs » 04 bře 2009 17:21

strielat kuny alebo holuby je samozrejme ciste pytliactvo, teda trestny cin. a to tak v cechach ako aj u nas.

pokial ide o vykon zbrane, v Britanii zadokumentovali niekolko smrtelnych pripadov aj so vzduchovkou s energiou nizsou ako 15 J. takze 24 ci dokonca 45 J je podla mna uplne zbytocne riskovanie. neviem, co dokaze takato vzduchovka, ale zabit cloveka urcite. a potkana by prestrelila, co je uplne zbytocne.

ak vynechame kuny a budeme teda hovorit o potkanoch ci mysiach, 15 J bohato staci. treba strielat na hlavu alebo miesto, kde sa spaja hlava s krkom. pouzitie predatorov, ktore radi kolega o prispevok vyssie, sa mi zda byt zbytocnym luxusom. vyskusal som rozne strelivo vratane predatorov, a myslim, ze je to tak trochu reklamny trik. navyse sa mi zasekavali v zasobniku. podla mojich skusenosti staci diabolka od kvalitneho vyrobcu s plochou alebo dutou hlavickou. rozdiel v ucinku pri zasahu 4.5 a 5.5 a energii cca 15J nie je velmi vyrazny. (opakujem, podla mojich skusenosti). 5.5 mm poskytuje o nieco vacsiu toleranciu pri chybe strelca, lebo zasiahne o cosi vacsi priestor ako diabolka 4.5 mm.

fakt je, ze som ked som pouzival 5.5 mm, trufol som si strielat potkanovi na srdce a niekolko som ich takto uspesne zlikvidoval. napriek tomu si myslim, ze zasah do hlavy je spolahlivejsi a hlavne, bezpecne funguje aj pri 4.5 mm.

neradil by som komplikovane zhanat vzduchovku vetrovku s obrovskou energiou, je to zbytocne. ak chces polovat, zadovaz si ZP a polovny listok, a mozes mat malokalibrovku. silna vzduchovka bez ZP smrdi problemom.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 04 bře 2009 18:44

raduzs má pravdu, ale ne ve všem :D Kuny střílet je pytláctví, to je pravda. Na krysu používat predator je luxus, to je taky pravda. Ale, že by to byl reklamní trik, to už pravda není. Stačí se podívat na stavbu té diabolky a každý hned pochopí jak to má fungovat. Špička je tam na to, aby diabolka pronikla do těla lovené zvěře a následně dutina způsobí co největší ranivý účinek. Na krysu stačí cokoliv, ale já psal predatory na lov kun, což už je o krapek větší zvíře...ale to už jsme OT jako svině :D
milius

Příspěvek od milius » 04 bře 2009 19:10

................
Naposledy upravil(a) milius dne 05 črc 2009 17:59, celkem upraveno 1 x.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 04 bře 2009 19:22

no fakt je, ze na kunu som nikdy nestrielal, tak sa necham poucit. ale pokial ide o predatory, ohlasy pouzivatelov nie su jednoznacne. mozno by sa vyhody fakt prejavili pri "tvrdsej" skodnej. ja som rozdiel nevidel.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
Barys

Příspěvek od Barys » 04 bře 2009 20:45

Samozř. predátory své opodstatnění mají a luxus to neni.
Připadá mi ubohé postřelit zvíře a nechat ho chcípat dlouhou dobu jen protože jsem ušetřil 3 Kč na diabolce.
Problém kuny je obrovská houževnatost a to způsobí ,že 16 j je málo a dojde k trápení zvířete.
lisiak

Příspěvek od lisiak » 04 bře 2009 21:01

mam gamo hunter 4,5 16j a ked strielam na kunu z viac ako 20 m je už dost slaba kuna je huževnata,na zp zbran nechcem mam na chalupe problem so škodcami a hlavne kuny pani pokial ste na chate nemali kunu ktora sa dostala dnu a niekolko dni strhavate tatransky obklad čo je to všetko napachnute potom pochopite prečo zhanam niečo taketo nie len že oprava stala kopec penazi ale hlavne tie nervy!!!!!!
Barys

Příspěvek od Barys » 04 bře 2009 21:17

Takže jestli to dobře chápu tak právě teď jsi m.j. napsal,že střilíš na kuny a máš slabou vzduchovku taže jsi ji vlastně už asi několikrat zmrzačil.Nejsem ve straně zelených ,ale tohle mě fakt mrzí.
Věř tomu,že tvoje problémy s kunou nebylo nic až na tebe přijde slovenská policie,že máš 45 j vzduchovku to budou teprve nervy.
Bydlím v podkroví a měli jsme tu dvě sezony kuny,tak jsem to vyřešil pár krásnejma fotkama mladejch a vůbec nic NEZNICILY !
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Chápu

Příspěvek od Apevia » 04 bře 2009 21:19

Chápu Tě, jen do nic ;) Doporučuji 4.5 a střílet pokud možno na hlavu, ideálně na oko. Pokud koupíš nějaké to FX tak ty střílí prý relativně přesně a umí i celkem rychle "zopakovat"-zásobník pokud mají, tak když budeš šikovnej tak dáš druhou ránu někam na tělo a určitě zůstane v ohni... IMHO by bylo nejefektivnější střelit třeba JSB Exactem do hlavy (relativně lepší pronikání cílem, to zde potřebuješ-rozbít lebku) a pak Predatora na tělo, v ideálním případě na komoru-srdce (Predator to co nejvíc rozerve a ve spojení s headshotem prostě nemůže utéci)... Asi moc teoretizování :-D Jinak si myslím, že je lepší střílet a lovit klidně těma Exactama, zde, si přesně vybereš umístění zásahu, u Predátorů není přesnost tak skvělá...
Cogito ergo armatus sum.
lisiak

Příspěvek od lisiak » 04 bře 2009 21:20

no nechajme tuto temu tak každy ma na to svoj nazor,v každom pripade dakujem za nazor každeho prispievatela...
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 05 bře 2009 06:09

45 J zvládne kunu jako nic! Kuna je mněká, kočka vydrží mnohem víc při stejný váze. 4,5 je dobrá tak na holuby, ale na takovýhle zvýře ne, a 16 J vzduchovkama to je mrzačení! Jen bych ještě dodal, že od 1.3. je kuna zase do ledna 2010 hájená :!: A nějakou tu kunu jsem už střelil, ale malorážkou a brovnicí.
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
milius

Příspěvek od milius » 05 bře 2009 07:25

..............
Naposledy upravil(a) milius dne 05 črc 2009 17:59, celkem upraveno 1 x.
josef1000

Příspěvek od josef1000 » 05 bře 2009 07:47

[quote="Tobbi"]45 J zvládne kunu jako nic! Kuna je mněká, kočka vydrží mnohem víc při stejný váze. 4,5 je dobrá tak na holuby, ale na takovýhle zvýře ne, a 16 J vzduchovkama to je mrzačení! Jen bych ještě dodal, že od 1.3. je kuna zase do ledna 2010 hájená :!: A nějakou tu kunu jsem už střelil, ale malorážkou a brovnicí.

a proč to děláte,kunu jsem viděl za život asi čtyřikrát,z toho jednou osobně-chytil jsem ji a dal do klece po kanárovi....to byla chyba přeštípla dvojky svářecí dráty jako nic,pak jsem ji chytil do podběráku a odvezl jsem ji ven do přírody,ale nikdy bych ji nezabil,má své místo v přírodě,a předpokládám,že lidstvo tady jídlem nouzí netrpí.Nejsem greenpeace,ale v přírodě žiju,a bylo by blbý být v ní jediným tvorem ....

:arrow: Do tý klícky jsem ji dal abych ji mohl převést...netušil jsem,že to její zoubky vydrží...ten podběrák jsem měl potom vystrčený z okýnka auta :)
Naposledy upravil(a) josef1000 dne 05 bře 2009 09:26, celkem upraveno 2 x.
Kdo si hraje..........nezlobí.
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 05 bře 2009 08:33

Ta to já bych divoký zvíře do klece nedal! Ja dělám v bažantnici..., a letos jsem střelil 4. Ve všech případech se jednalo o skalačku (kuna skalní). U nás se jedná spiš o limitovanej odstřel, a rozhodně to není totální likvydace! Dneska v noci jsem taky jednu vyděl. Kuna totiž uděla i mnoho užitečny práce s hrabošema, a mnohem vědší škody nadělaj vrány, straky a toulavý kočky! Jinak vnadil jsem jahodovým nebo třešňovým kompotem, a výběr pozice nelze podcenit. Nejvědší problémy jsou, když se začínaj učit lovit mlady kuny, to pak taková slepička příjde vhot, ale v tu dobu se střílet nesmí!
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
mocima
Kontaktovat uživatele:

OT

Příspěvek od mocima » 05 bře 2009 09:53

Nechcete se už na ty kuny vykašlat a začít řešit FX monsoon? 2 stránky keců o ničem. :(
Optimista se učí anglicky, pesismista se učí čínsky...realista se učí střílet.

Prodávám:
Harris bipod bez kloubu a odskoků - 6''-9'' + kulatý adaptér HB - 2A
Odpovědět