Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 07 dub 2008 17:03

pěkný :wink:

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 10 dub 2008 07:05

Doporucuji shlednout posledni vysledky souteze Mala Odstrelovacka v ramci soutezi Zbrane svetovych valek!

Fráňa jim to zase natrel - a tentokrat absolutnim nastrelem!

:arrow: :arrow: Franovi gratuluji!! :!: :!:

Jsem moc zvedavy, co s tim udelaji poradatele .. mozna by to chtelo zakazat strelivo drazsi nez 2Kc/Ks :lol: .. nebo uz konecne musi zakazat ucast neclenum klubu, ... jinak proste nikdy nevyhraji :lol:

Mimochodem, doufam ze nejen Frana, ale i Vy ostatni myslite na to, ze pristi tyden (19.4.) je v Praze dalsi kolo souteze Malá odstřelovačka! .. Zasilejte prihlasky!
spider74

100m soutěž

Příspěvek od spider74 » 11 dub 2008 20:07

Mám tady taky jeden termín.....

V neděli 13.4. v 9.00 hod na střelnici Orlová-Lazy.
Soutěž malorážka s puškohledem na 100 m !!! :shock: :shock:

Bohužel bližší propozice neznám jedu se tam podívat poprvé..... :cry:
NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
spider74

Soutěž

Příspěvek od spider74 » 12 dub 2008 20:41

Přidá se zítra někdo z Ostravy ?..........
MARKONY

Příspěvek od MARKONY » 12 dub 2008 22:41

spider74 : šl bych tam ale v stejném terminu se kona na zavod na Staré Bělé
na popry , tak bohužel jdu tam. http://www.strelnice-starabela.euweb.cz/sport.htm
SUHL 150 Anschutz m54 Ruger 161 Glock 43 K 100 X-Calibur Walther PPK .22LR
spider74

Závod

Příspěvek od spider74 » 13 dub 2008 18:29

Takže dneska jsem dobojoval svůj úplně první závod. Trošku nastíním jak to vydalo dnešního dne na střelnici Orlová Lazy. Nakonec jsme tam jeli ve dvou , já a CZ Iceman. Účastníků bylo 16 a pořadí je zatím průběžné - závodů bude celkem 5. Termíny níže.

18.5.2008
22.6.2008
6.7.2008
28.9.2008 vše v 9.00 hod

Střílelo se na 100 metrů v leže s oporou na 10 terčů. Dva terče byli nástřelně a nástřel byl po dobu 10 min libovolný počet co jsi stihnul. Pak bylo 40 ran - po 5-ti do každého z osmi terčů . Vše v čase 40 min.
První co bylo jak jsme přijeli že nám pořadatelé okamžitě zakázali Harrisky aby měli všichni stejné podmínky a nafasovali jsme pytlíky s fazolema. Omezení optiky bylo na 9x což se docela dalo.
Při nástřelu jsem zjistil že mi chybí na tu 100-vku naklikat ještě nějakých 4 cm ale zjistil jsem že jsem bohužel na konci rozsahu což jsem dřív neměl šanci zjistit protože na 100 jsem střílel poprvé takže jsem musel mířit na imaginární bod na rozhranní černého a bílého pole - prostě mezi 6 a 7 nahoře, ale taky se dalo.......(po závodech jsem shodil montáž a vyřešil to vložením dvou proužků papíru a zvětšil jsem si rozsah pro delší vzdálenosti.)

Takže po prvním kole z pěti jsme jak to tak vypadá já průběžně 4 a CZ Iceman 5. Byl jsem rád že jsem na své premiéře neskončil poslední takže spokojenost.

Jo a startovné činilo 110,-Kč. Co mě docela udivilo a taky vadilo, že vhlášení bylo takové suché. Prostě řekli kolik kdo nastřílel a zabalili rychle krám. Žádné diplomy pro první tři ,žádné aspoň malé pohárky prostě nic. Ani jsme se nestačili podívat kolik a kam jsme to umístili a hlavně jak nám to spočítali........tohle by mohli určitě zlepšit a nebo počítají s vyhlášením až po posledním 5-tém závodě. Ale i tak si myslím že každý závod by si zasloužil důstojnější vyhlášení. :evil:

a propó někteří místní dědci byli obvzláštně nepříjemní a důležití :lol: :lol: :lol: :lol:
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 13 dub 2008 18:33

gratuluju slušné umístění a dědci jsou nepříjemní všude myslí že když už stříl 50 let tak že jsou neporazitelní :D
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
spider74

Závod

Příspěvek od spider74 » 13 dub 2008 18:40

Jednomu klučinovi - kámoš od CZ Icemana jsem půjčil svou 456 a ten skončil druhý přede mnou :twisted: .......když střílel tak jsem si rozložil pozorovací kukr a aby se nemusel pořád vyklánět tak jsem mu hlásil nástřeli.
Samozřejmě že po mě hned vystartoval místní dědek že pozorovatel není přípustný a porušujeme pravidla ......no tak jsem radši přestal dýchat a šel opatrně po špičkách ven abych zase něco neporušil. :roll: :lol: :lol:
( klučinovi to bylo kupodivu jedno že přišel o tak úžasnou výhodu a stejně skončil druhý :lol: :lol: :lol: - no prostě sranda )
CZ_Iceman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZ_Iceman » 13 dub 2008 19:18

Musim souhlasit se Spiderem, ze zavod byl takovy "divny" v Holesove byla mnohem lepsi atmosfera - vice kamaradska. V ORL mne mrzelo ze sotva jsme tam prisli tak hned Spider dostal zjeba za strelbu bez "povoleni". Pritom jak jsme prisli tak jsme se ptali co a jak jaky je maximalne povoleny zoom a jestli muzeme zastrelit puskohledy na 100m. Ja jsem taky pochopil ze ano a Spider tedy prvni ranu pustil na terc a pak se na nej vrhli vsiihni jak kudlanky, ze to nemysli vazne jak muze strilet kdyz nedostal jasny pokyn od vedouciho streleb. No z casti to byla nase chyba - nemneli jsme verit mistnimu osazenstvu, ale v prvni fazi vubec nebylo zrejme kdo tam tomu "veli". Hlavne ze se vsichni na nas divali a jen cekali az to odmackne :) No proste srandy kopec. Ja jsem byl z toho tak mimo ze jsem si totalne rozjebal nov nastreleni puskohledu (odsroubovaval jsem uz povolene kryty a najednou slysim crcrcrcrcr a bylo to v riti.) No a jak prisla moje smena na radu tak krasne zaslo slunicko za mrak a jelikoz byly terce "utopene" pod striskou tak jsem proste zasahy v cernem nevidel - takze sem to naklikal na odhad (az pozdeji jak bylo po vsem jsem si uvedomi, ze jsem v te nasranosti prepnul zoom na pozorovaku na 30x misto 60x :( ). No a jelikoz mi prisly minuly tyden hradla tak jsem srilel skrz ne. (radeji sem se sel zeptat jestli to nahodou neni take proti pravidlum :) tam clovek fakt nevedel...) No a jelikoz jsem se o teto soutezi dovedel vcera cca 22:00 od Spidera tak jsem mnel vycistenou flintu a nemel ani nakoupene poradne strelivo a ke vsemu ani nastrelenou flintu po vymene puskohledu !!! (rano jsme pred zavodem sli s Petrem moji ZKM nastrelit na 50 metru na jeho klubovou strelnici a aspon trochu "zaspinit" lauf. ) No a tak jsem vzal pixslu sypanych LAPUA Standard Club a sel na vec :) No kazdopadne priste uz timhle na zavodech strilet nebudu nechapal jsem jak velky rozptyl v ustove rychlosti tohle strelivo muze mit. Prumer byl kolem 317m/s ale byly pri strelbe vykyvy (dost casto) kdy nejnizsi rychlost byla 292m/s a nejvyssi 338 m/s !! Takze vysledek celkove nic moc. Ale i tak jsem s vysledkem spokojeny a na to ze jsme strileli se spiderem vlastne poprve na 100m jsme neskoncili zas tak nejhure. Na priste poradne natrenujeme a nenechame se uz rozhodit :)
Naposledy upravil(a) CZ_Iceman dne 13 dub 2008 20:29, celkem upraveno 1 x.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 13 dub 2008 19:36

Kolik bylo soutezicich, jake terce a jake nastrely? .. at muzeme posoudit :)
TURBIAK

Příspěvek od TURBIAK » 13 dub 2008 19:41

Aky ste mali rozptyl na tych 100m??? mate nejake fotky tercov?:)
Optimisti sa učia po anglicky.....pesimisti po čínsky....My realisti sa učíme strieľať
CZ_Iceman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZ_Iceman » 13 dub 2008 19:45

Chlapi fotky nemame protoze nas k tercum prakticky nepustili blize nez na 1 metr !!! Kdyz jsem po strelbe sel k terci tak sem zase dostal zjeba ze asi nevim kolik je 1 metr. (asi co kdybych mnel v ruce naboj a zasahy si "dopichal" :) ) - Nebyla moznost to vyfotit a od te doby jseme terce uz nevideli. takze tak. Ale aspon vime co nas priste ceka a hezky se na to pripravime. Terce byly malorazkove a jelikoz mam par cistych doma co jsem dostal od jednoho z poradatelu tak je na nem napsano "Vz Pi162", prumer cerneho je 60mm, desitka ma prumer 11,5mm a cely terc ma prumer 160mm.
spider74

Závody

Příspěvek od spider74 » 13 dub 2008 20:38

Jo odhadoval jsem tu desítku na ten 1cm a Iceman to teď potvrdil.....jinak soutěžících bylo 16 nahoře jsem to napsal. Nevím přesně kolik měl první ale druhý měl 338b, já byl čtvrtý a měl 325b. Ty první tři terče byla katastrofa , ale pak už to šlo. Taky nevím jestli mi všechno počítali správně a taky hlavně za kolik. Neměli jsme šanci ty terče potom vůbec dostat do ruky :cry:
CZ_Iceman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZ_Iceman » 13 dub 2008 20:44

Prvni = 350 bodu
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 dub 2008 22:17

V Orlové to dobře znám, je to moje bývalá domovská střelnice.
Koukám, že se moc nezměnilo. Ti dědci jsou jeden z důvodů, proč jsem na soutěže nechodil.
Jinak střelnice je to výborná, hlavně že má 100m a že jsem tam byl vesměs sám, ještě mám někde doma od ní klíče. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět