Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Vzhledem k tomu ze v nasich prispevcich neni nic cilene proti testu, tak potom nechapu styl "premysleni" nekterych jedincu zde...
Na druhou stranu kdyz jdu se svou kuzi na trh v oblasti ztm neprobadane, tak musim mit "kule" na to ustat jakoukoli kritiku... zaslouzenou nebo nikoli... pokud nedokazu prijmout nic a jit proti proudu za kazdou cenu a hajit si svuj nazor, tak radeji nemam delat nic...
K te druhe casti... vse je o penezich... bud na neco mam anebo nemam... pokud nemam, musim se spokojit s tim na co mam a neplakat...
Kdyz chci neco vic, musim se snazit toho dosahnout a necekat ze mi to samo spadne do klina...
Na druhou stranu kdyz jdu se svou kuzi na trh v oblasti ztm neprobadane, tak musim mit "kule" na to ustat jakoukoli kritiku... zaslouzenou nebo nikoli... pokud nedokazu prijmout nic a jit proti proudu za kazdou cenu a hajit si svuj nazor, tak radeji nemam delat nic...
K te druhe casti... vse je o penezich... bud na neco mam anebo nemam... pokud nemam, musim se spokojit s tim na co mam a neplakat...
Kdyz chci neco vic, musim se snazit toho dosahnout a necekat ze mi to samo spadne do klina...
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Re: Malá odstřelovačka
Ty si opravdu virtuoz pres prazdne kecy. Kodiak to napsal uplne presne. Jsme v tematu "MaO" a zajima nas, jake strelivo tady u nas v horni-dolni muzu koupit, kde ho muzu koupit, kolik za nej chteji a jake podava vysledky z jake konkretni pusky. Byvali bychom se to diky Pitrsove vstricnosti dovedeli vcetne nastrelek a realnych testu - ale mame prd, protoze se tady hned najde nejakej chytrolim, kterej se byl podivat na svym prvnim zavode v BenchRestu a videl tam, ze strelci buhvi odkud strileji buhvi co a buhvi proc nestrileji RWS..
Tohle uz asi bohuzel nezachranime, ale pro priste to je potreba nejak resit - takze mi nezbyva nez z pozice Admina ti tady verejne dat napomenuti za OT a zbytecne zasirani vlakna. K tomu pripojuji take zakaz jakychkoli dalsich reakci. Jestli to nemuzes vydrzet, tak si nadale zasirej svoje vlastni vlakno o sve vlastni soutezi. Trpelivosti bylo uz presprilis - priste uz bude jen trvany BAN.
A ostatni moc prosim - toto vlakno je urcene pro ctenare, ktere zajima soutez MaO a veci kolem. Pokud mezi tyto lidi nepatrite, tak vas nikdo nenuti to zde cist, natoz komentovat.
Tohle uz asi bohuzel nezachranime, ale pro priste to je potreba nejak resit - takze mi nezbyva nez z pozice Admina ti tady verejne dat napomenuti za OT a zbytecne zasirani vlakna. K tomu pripojuji take zakaz jakychkoli dalsich reakci. Jestli to nemuzes vydrzet, tak si nadale zasirej svoje vlastni vlakno o sve vlastni soutezi. Trpelivosti bylo uz presprilis - priste uz bude jen trvany BAN.
A ostatni moc prosim - toto vlakno je urcene pro ctenare, ktere zajima soutez MaO a veci kolem. Pokud mezi tyto lidi nepatrite, tak vas nikdo nenuti to zde cist, natoz komentovat.
Tak že všichni ostatní špatně pochopili, co tím dva mysleli? Není problém spíš na druhé straně?
Přiznat to chce taky koule
K tomu zbytku - platíš za střelivo víc než ostatní? Centr X za 3,6Kč/1ks, R50 za 5,40Kč/1ks, Eley Tenex za 6,5Kč/1ks ...? Jestli ne, tak by mohla být potíž někde jinde, myslím tím korektní jednání dodavatele k zákazníkovi, ale to není téma, kterým bych se chtěl špinit. Máš tak super střelivo, že Ti konzistentně dělá lepší soustřely než ostatním?
Nebudeme ze střelby z malorážky dělat sport po horních 1000, myslím, že to nikdo (ani výrobci) nechce, protože je to blbost!
Ps.: Rozhodně jsem nechtěl, aby docházelo k zbytečnému "bánování"!
Myslím, že by bylo pro každého poučnější, vidět nějaký test střeliva z druhé strany barikády, třeba se najde něco lepšího, než o čem víme. To rozhodně stojí za prezentování. Než rozdávat BANy!
Hlavně bych byl nerad, kdyby se tady zvrhly nějaké osobní půtky, takových zbytečností tu už bylo hodně!

Přiznat to chce taky koule

K tomu zbytku - platíš za střelivo víc než ostatní? Centr X za 3,6Kč/1ks, R50 za 5,40Kč/1ks, Eley Tenex za 6,5Kč/1ks ...? Jestli ne, tak by mohla být potíž někde jinde, myslím tím korektní jednání dodavatele k zákazníkovi, ale to není téma, kterým bych se chtěl špinit. Máš tak super střelivo, že Ti konzistentně dělá lepší soustřely než ostatním?
Nebudeme ze střelby z malorážky dělat sport po horních 1000, myslím, že to nikdo (ani výrobci) nechce, protože je to blbost!
Ps.: Rozhodně jsem nechtěl, aby docházelo k zbytečnému "bánování"!
Myslím, že by bylo pro každého poučnější, vidět nějaký test střeliva z druhé strany barikády, třeba se najde něco lepšího, než o čem víme. To rozhodně stojí za prezentování. Než rozdávat BANy!
Hlavně bych byl nerad, kdyby se tady zvrhly nějaké osobní půtky, takových zbytečností tu už bylo hodně!
Takze sa vratim k teme.
Zatial ostavam pri strelive RWS R50. Sustrel je slusny a viem ich aj kupit. S dostupnymi Lapuami a Eley som taky sustrel nedosiahol. Samozrejme, ze pokial pride na trh nieco nove a bude to stat za zvazenie, ci zmenit typ streliva, tak sa tym budem zaoberat.
Momentalne ale ostavam pri R50, kedze v ramci moznosti a vysledku na terci som s nimi spokojny.
Zatial ostavam pri strelive RWS R50. Sustrel je slusny a viem ich aj kupit. S dostupnymi Lapuami a Eley som taky sustrel nedosiahol. Samozrejme, ze pokial pride na trh nieco nove a bude to stat za zvazenie, ci zmenit typ streliva, tak sa tym budem zaoberat.
Momentalne ale ostavam pri R50, kedze v ramci moznosti a vysledku na terci som s nimi spokojny.
Anschutz 64 MPR + "BIG Nikko" 10-50x60 + BKL + Harris 1A2
w w w . s p o r t o v a s t r e l b a . s k
www.ssk-gemerskapoloma.sk
Řekl bych, že volba značky nábojů, do jisté míry podléhá módě a info co právě používají úspěšnější soupeři. Něco málo k RWS, a nejen R50. Pamatuji dobu kdy R-padesátky dávaly pocitově příjemnou měkkou ránu. Byla to radost s nimi střílet a číslice 50 v jejich názvu plně korespondovala s dosahovanými 50-ti body na terči (5 ran/terč/LM60). Byly ještě o něco "měkkčí" než tehdejší Tenexy. Typickým znakem byly hilzny ze stříbřitého kovu. Vím, že je zde dost střelců. kteří na současná "Erka" nedají právem dopustit. Přesto ale musím zmínit mě nevyhovující přílišný třesk, toť můj subjektivní pocit. Další věc, která zaslouží výtku je obal. Grafika, nápisy, zlatá barva, vše OK, ale postrádám bezpečnostní prvek, aspoň fólií nebo samolepu proti rozbalení. Když rozbaluji krabku Lapua nebo Eley, tak bezpečně vím, že jsem první osobou, která je má v ruce. Domnívám se, že kdyby v RWS vyrobili serii podle staré receptury, mohli by oslovit daleko větší spektrum uživatelů.
Ja som si viac krat prečital tie svoje prispevky a naozaj som nikde nenašiel ani len naznak toho že by sme Pitrsov test akokolvek spochybňovali tak nechapeň prečo sa to mazalo. Ano je možne že sme sa spravne nepochopili,to sa stava,ale prečo by za to mal niekto dostať ban, ved sme sa bavili o kvalite nabojov a to si myslim suvisy s temou.
Kodiak, k tym cenam za naboje len pre zaujimavosť. U nas stoja RWS R50 14,5€ čo je v prepočte 435sk. Tenexi stoja až 16,7€ čo je 500sk. Takže s môjho pohladu je vyber nabojov velmi dôležity jak z hladiska ceny tak presnosti. Je mi jasne že vas v Prahe to určite nezaujima ,len som chcel nastínit pohlad z tej druhej strany barikady.
Kodiak, k tym cenam za naboje len pre zaujimavosť. U nas stoja RWS R50 14,5€ čo je v prepočte 435sk. Tenexi stoja až 16,7€ čo je 500sk. Takže s môjho pohladu je vyber nabojov velmi dôležity jak z hladiska ceny tak presnosti. Je mi jasne že vas v Prahe to určite nezaujima ,len som chcel nastínit pohlad z tej druhej strany barikady.
Zalezi aj podla poctu, kolko kupujes a samozrejme na predajcovi. Mna vysli RWS R50 na 11 € za krabicku.
Eley a Lapua Center-X je u nas celkom problem zohnat.
Eley a Lapua Center-X je u nas celkom problem zohnat.
Anschutz 64 MPR + "BIG Nikko" 10-50x60 + BKL + Harris 1A2
Adrian,ale ved presne to som pisal aj ja. RWS naboje maju všade a plno. Preto je každy strelec nuteny strielať prave tymito nabojmi. Tiež som chcel vyskušať a otestovať tie nove o ktorych tu pisal pitrs2,ale bohužial som ich nezohnal.
JuroNR - k první části se nebudu vyjadřovat, bylo toho řečeno již mnoho a nemá smysl se v tom dál hrabat.JuroNR píše:Ja som si viac krat prečital tie svoje prispevky a naozaj som nikde nenašiel ani len naznak toho že by sme Pitrsov test akokolvek spochybňovali tak nechapeň prečo sa to mazalo. Ano je možne že sme sa spravne nepochopili,to sa stava,ale prečo by za to mal niekto dostať ban, ved sme sa bavili o kvalite nabojov a to si myslim suvisy s temou.
Co se týče cen a výběru střeliva na Slovensku - no myslím, že Míra Varga jako člen reprezentace SK jezdívá i na Slovensko, zkus se informovat.
Co se týče té druhé strany barikády - jsi to moc nepochopil, zkus si to přečíst znovu, abys zachytil souvislost!
!A ne všichni v ČR jsou z Prahy!
Cena streliva je klicovy parametr - dulezitejsi uz je snad jen dosahovana presnost strelby (alespon pro mne). Bohuzel moznost vyberu vhodne serie u beznych strelcu je velmi slaba - jak uz zde nekdo spravne napsal, do obchodu se dostanou az ty serie, ktere v prubehu procesu vyberu nikdo nechtel. I pres to ale stoji toto strelivo stejne penize jako serie vybirana primo u vyrobce! Z toho plyne, ze se urcite vyplati pri vyberu streliva oslovit napriklad zminovaneho M.Vargu, ktery vybirane serie nabizi..
Ja jsem dlouha leta takto strilel RWS R-50 k me plne spokojenosti. Jen tusim pred-minuly rok se stalo, ze mi zadna nabizena serie nesedela a do toho se objevily Lapua Center-X s cenou skoro polovicni - a v mem pripade s naprosto srovnatelnym soustrelem. Dnes se mi uz po teto zkusenosti nechce davat za patronu 5,50Kc, kdyz vim, ze stejne vysledky umely i patrony za 3,50Kc. Pokud se ale na nasem pidi-trhu zadna dalsi takto povedena serie neobjevi (a vse tomu nasvedcuje), tak mi ale asi nic jineho nezbyde.
Bylo by fajn, mit tu vice spolehlivych kanalu, kudy by vybrane naboje pritekaly. Ale jsem rad alespon za tento jeden, ktery tu mame.
Ja jsem dlouha leta takto strilel RWS R-50 k me plne spokojenosti. Jen tusim pred-minuly rok se stalo, ze mi zadna nabizena serie nesedela a do toho se objevily Lapua Center-X s cenou skoro polovicni - a v mem pripade s naprosto srovnatelnym soustrelem. Dnes se mi uz po teto zkusenosti nechce davat za patronu 5,50Kc, kdyz vim, ze stejne vysledky umely i patrony za 3,50Kc. Pokud se ale na nasem pidi-trhu zadna dalsi takto povedena serie neobjevi (a vse tomu nasvedcuje), tak mi ale asi nic jineho nezbyde.
Bylo by fajn, mit tu vice spolehlivych kanalu, kudy by vybrane naboje pritekaly. Ale jsem rad alespon za tento jeden, ktery tu mame.

U mně je klíčový parametr přesnost. Cena je samozřejmě taky důležitá ale v konečném důsledku bych byl schopen dát třeba 20 korun za dokonalou patronu. Sice bych je asi pošetřil pro rozhodující závody,rozstřely a podobně ale lákalo by mně mít náboj,který je dokonalý. I za tu cenu. A myslím,že bych nebyl sám.
Tento, alebo prišti mesic ma p.Varga prisť na Slovensko a ma udajne priniesť tie RWS-ky nejakej dobrej serie tak uvidime aka ta seria bude. Je docela možne že to budeme testovať z dvoch pušiek tak vysledky testu sem potom dam. Mam tam na porovnanie Lapui center-x, potom zopar kusov Midas-L, Eley match,Tenexi,a tie Vargove RWSky vyberove. Budu pri tom traja ludia,takže nebude dôvod si niečo vymyšlať.
To JuroNR: Jsem zvedavy. Akorat bacha na stridani streliva bez poradneho cisteni 
To Mot: Dokonaly naboj .22LR zni krasne, ale na druhou stranu - ja jsem rad, ze to strelivo je jake je. Dava nam to vsem v podstate ferove podminky do zavodu - tu krabicku spickovych naboju po petikorune si muze na zavod dovolit kazdy a kdyz se podari najit vhodnou serii, tak i ten soustrel maji v podstate vsichni dost podobny, stejne jako pocet "chyb". To je IMHO rozhodne lepsi nez treba ve velkorazi, kde vyhrava ten, kdo si muze dovolit strilet ve spickove BR razi a laborovat strelivo na nejvyssi urovni z top komponentu.

To Mot: Dokonaly naboj .22LR zni krasne, ale na druhou stranu - ja jsem rad, ze to strelivo je jake je. Dava nam to vsem v podstate ferove podminky do zavodu - tu krabicku spickovych naboju po petikorune si muze na zavod dovolit kazdy a kdyz se podari najit vhodnou serii, tak i ten soustrel maji v podstate vsichni dost podobny, stejne jako pocet "chyb". To je IMHO rozhodne lepsi nez treba ve velkorazi, kde vyhrava ten, kdo si muze dovolit strilet ve spickove BR razi a laborovat strelivo na nejvyssi urovni z top komponentu.
nejlepsi malorazka za 20 kc ---- doma prebijena 223 

Tak nam uz od pristi sezony konci tolik diskutabilni kategorie Klasik
.
Takze pokud jste si nekdo nahodou takovouto pusku staveli, tak na ni skoro zapomente. Kupte si tercovnici, jestli chcete bojovat o medaile
Skoda, ze tato kategorie pro nase staricke ZKMky konci, holt asi budem muset vytahnout z trezoru nase staricke Suhlky
Bohuzel byl tento rocnik, jiz od zahajeni prelomovy pro tuto kategorii. S odchodem par borcu z teto kategorie se stal zavod pro par skalnich privrzencu.
No jo, asi vyvoj.

Takze pokud jste si nekdo nahodou takovouto pusku staveli, tak na ni skoro zapomente. Kupte si tercovnici, jestli chcete bojovat o medaile

Skoda, ze tato kategorie pro nase staricke ZKMky konci, holt asi budem muset vytahnout z trezoru nase staricke Suhlky

Bohuzel byl tento rocnik, jiz od zahajeni prelomovy pro tuto kategorii. S odchodem par borcu z teto kategorie se stal zavod pro par skalnich privrzencu.
No jo, asi vyvoj.