Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No když podložíš jen jednu stranu základny, tak vyřeší. Tedy pokud se bavíme o jednodílné základně, která není uchycena v šíně. U dvoudílné základny, případně jednodílné v šíně bych to ani nedělal, protože u jednodílné v šíně tím nic nevyřešíš a u dvoudílné budeš bez speciálních kroužků kur.it tubus stejně jako kdyby jsi podkládal tubus v kroužcích
Re: Malá "odstřelovačka"
Jednodílná v šíně
Ares měl asi na mysli vložit plíšek mezi základnu a oko.Jde to ale stejně se tubus puškohledu "láme".
je to jednodílka od binoxu, tam nic nepodložím, je to z jednoho kusu. Takže buď vyměnit puškohled nebo koupit štelovatelnou montáž. Další náklady safraportekurnikprácedopr..
teď mě napadlo že bych mohl koupit jednodílku Kozap podložit oko a jednopalcovým udělátkem jemně brusnou pastou obrousit obě oka tak aby byly v zákrytu a tubus se po dotažení neohnul. To bude asi taky jedna možnost, ještě to promyslím.

Naposledy upravil(a) markbuc dne 21 pro 2009 22:54, celkem upraveno 1 x.
-
- Odborník na zbraně
Z uvedených důvodů je třeba volit montáže, kde základna a oka tvoří samostatné celky, přičemž kontaktní plochy musí být dokonale rovné a ploché. Pak je možné mezi dosedací plochu základny a oka vložit vymezovací fosforbronzovou podložku (vyrábějí se v tloušťce 0,05 a 0,1 mm). Následně je třeba pomocí "Sidewinderových válců" zabrousit oka tak, aby puškohled byl uložen v ploše oka. Uložení přes hranu oka by pro některé méně tuhé tubusy mohlo být fatální. Protože průmyslově vyráběné (levné) montáže mají často dost podivné výrobní tolerance, někdy místo podkládání stačí otočit oko na základně o 180°, jindy stačí vyměnit přední část montáže za zadní. Ideální je kvalitně vyrobená jednodílná základna s dokonale zafrézovanými dosedacími plochami pro oka a dosedací plocha ok rovněž dokonale upíchnutá na soustruhu. Pokud jsou možnosti, je lepší odebrat 0,1 mm na jedné, než podložení 0,1 druhé části montáže. Každopádně vždy je třeba pomocí válce (válců) upravit dosedací plochu ok. Pro přesnou střelbu platí zásada - pokud je tubus optiky dvoudílný (levné optiky), je třeba použít tuhou jednodílnou základnu montáže, tuhé jednodílné tubusy (dražší) snesou dvoudílnou montáž. Pokud je puškohled mechanicky v pořádku a má slušné sklo, dokáže dostatečně tuhá, dobře vyrobená a seřízená montáž udělat divy. Sám jsem nějakou dobu úspěšně střílel s relativně levným Hawke Target 6-24x50, který má dvoudílný tubus. Byl namontován na vyráběné jednodílné základně osazené oky Kozap a byl naprosto bezproblémový. Kdyby neměl ten pitomej 1/8" puntík uprostřed, možná bych s ním střílel dodnes. V současné době používám mnohem dražší Hawke Frontier Side Focus 6-24x50. ten mám na zabroušené dvoudílné montáži KZK a rovněž bez problémů. O dalším osudu Targeta a té jednodílné montáže by mohl informovat Harkonen, až sem zas jednou zavítá... 

Ve stejný okamžik mě napadlo řešení - zabrousit oka válcem(nechal jsem si je udělat, mám 3, jednu 25,4mm kulatinu a 2ks s kuželovitým zakončením ) a upravil můj předchozí příspěvek. Musím ještě přečíst zbytek.
Dík.
Kde se dá sehnat fosforbronzová podložka?
Mám DeltaTitanium 4-16, takže si myslím kvalitní jednodílný tubus.

Kde se dá sehnat fosforbronzová podložka?
Mám DeltaTitanium 4-16, takže si myslím kvalitní jednodílný tubus.
Mám o zábavu postaráno, za dlouhých zimních večerů 

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Ja nevim o jakou jde zbran .. ale problem by mohl byt podle mne jen dvoji .. budto blba montaz, ktera ma sama o sobe nejaky sklon - zde by stacilo ji otocit.
Nebo blbe usazena hlaven v pouzdre - a to je vetsi problem .. videl jsem to napriklad u Frani a ten to vyresil tak, ze si objednal u KZK montaze tak, aby byla predni montaz o neco nizsi .. a pak to vybrousil do osy a spokojene strili.
Nebo blbe usazena hlaven v pouzdre - a to je vetsi problem .. videl jsem to napriklad u Frani a ten to vyresil tak, ze si objednal u KZK montaze tak, aby byla predni montaz o neco nizsi .. a pak to vybrousil do osy a spokojene strili.
Opravdu jsem neměl na mysli podkládat jedno oko, aby se tubus lámal. To jsem snad v příspěvku napsal dostatečně jasně. Nejsem pako abych lámal tubusmot píše:Ares měl asi na mysli vložit plíšek mezi základnu a oko.Jde to ale stejně se tubus puškohledu "láme".
Vážení malí ostřelovači a malé odstřelovačky, přeji vám pohodové vánoce a těším se na další sezónu 2010 !!!
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000102797286
-
- Odborník na zbraně
Jo, jo, Chaloupky - dávná minulost mýho střílení. Ale bylo tam vždycky pěkně. Střelnice vpravdě historická, ale vzorně udržovaná, hospůdka hned pod střelnicí. Blbý je v létě akorát to dopolední slunce do očí, jinak paráda. Ať to tam hodně dlouho vydrží a ať to tam ten tenisovej magor nezruší.
Všem "maloodstřelovačům" přeju pohodový Vánoce, v novým roce především zdraví a spoustu desítek, nějaký ty devítky a taky pár osmiček, abych měl taky šanci
.
Všem "maloodstřelovačům" přeju pohodový Vánoce, v novým roce především zdraví a spoustu desítek, nějaký ty devítky a taky pár osmiček, abych měl taky šanci

Naposledy upravil(a) harpplayer dne 24 pro 2009 10:17, celkem upraveno 1 x.
Trénovat se musí, bez práce prostě nejsou koláče
.
K těm Chaloupkám. V Praze žiji bez pár dní 45 let, když pominu za bolševika pětiletý pobyt v uranových dolech ve Stráži pod Ralskem. Neměl jsem donedávna tušení, že v Praze a vůbec ne na jejím okraji dokáže být tak pohodové až zapomenuté místo. Střelnice je určena pouze pro 22LR což mne úplně dostalo, samozřejmě v tom kladném smyslu.
No nic střelci, užijte si dnešní vánoční den s následným volnem ve kterém si najděte časovou skulinku pro trénink.
Příští rok bude výkonnostně hodně namačkaný a jak se dnes často říká : kdo chvíli stál, už stojí opodál
Edit : prve psáno v mobilu a ulítl mi tam slovosled

K těm Chaloupkám. V Praze žiji bez pár dní 45 let, když pominu za bolševika pětiletý pobyt v uranových dolech ve Stráži pod Ralskem. Neměl jsem donedávna tušení, že v Praze a vůbec ne na jejím okraji dokáže být tak pohodové až zapomenuté místo. Střelnice je určena pouze pro 22LR což mne úplně dostalo, samozřejmě v tom kladném smyslu.
No nic střelci, užijte si dnešní vánoční den s následným volnem ve kterém si najděte časovou skulinku pro trénink.
Příští rok bude výkonnostně hodně namačkaný a jak se dnes často říká : kdo chvíli stál, už stojí opodál

Edit : prve psáno v mobilu a ulítl mi tam slovosled
Naposledy upravil(a) sportovec dne 04 led 2010 16:23, celkem upraveno 1 x.
Zdravím všechny příznivce Mao, byť jsem se musel na nějaký čas odmlčet, všem kamarádům a spolustřelcům přeji úspěšný Nový rok 2010 a pevnou ruku i oko a těším se opět na naše MaO klání
Trénovat opět začnu asi až v únoru, bohužel jsou i jiné, milé povinosti, které nelze odkládat ...

Vulcan 3-cal.25 - Valiant Zephyr 6-24x50 SF, HS Product XDM 2 Compact-9mm, MC-12 1965 v.č. 71, Jericho 941F, Gamo 440 Hunter a další...
-
- Odborník na zbraně
V posledním čísle Střelecké revue je článek mapující uplynulou sezonu MaO.