Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 22 kvě 2007 22:42

A safra :shock: .. mooc pekne..

Jinak na stranku souteze jsem dal slibovane fotky .. myslim, ze se pobavite :lol:

harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 23 kvě 2007 06:38

To Andy: Já :oops:
To Swdr: Móc hezká a poučná fotoreportáž! :wink:
To FOX: Nový model Anschütz 456? :shock:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 23 kvě 2007 06:51

Jo a Fráňovi přeju xvátku pevnou ruku a bystré oko. Uvidíme, jestli se to v Branné vyplní.

To all: Tuto sobotu v rámci soutěže ZSV se na střelnici v Horní Branné střílí jako vložená disciplína MaO. Sice jen nástřel a 15 ran, ale je to masakr. Takže kdo máte ruce, nohy, flintu s optikou a čas, potkáme se v Branné. Doufám, že přivezu dalšího adepta téhle disciplíny - a konkurence, boj se! Ondra už má stejnej kombajn jako já!.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 23 kvě 2007 10:44

Ahoj. Jsou nějaká omezení na zbraň a optiku v tom vloženém závodě nebo je to normální jako teď to bylo v Hradci ? Docela bychom přijeli. Díky. Zdeněk.
frana

Příspěvek od frana » 23 kvě 2007 10:57

Děkuji Harpovi za přání, květinové dary nechte prosím ve střeleckém salonku :lol: Za fotky patří dík panu Fandaksovi a Sidewinderovi. Trochu jsem byl zděšen, na jedné fotce se od terčů řítí hrošík liberijský a má můj ksicht ! :lol: Máte-li jěště někdo fotky ze soutěže vystavte je prosím taky někde. Fráňa
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 23 kvě 2007 11:03

Optika je povolena s max. zvětšením do 12x - v případě většího zvětšení se plombuje na 12x, průměr objektivu max.50 mm, viz. Klub Sběratelů palných zbraní, ZSV - disciplíny a rovněž Změna pravidel u odstřelovaček.
Doporučuji věnovat pozornost výkladu polohy. Poslední verze je ta, že hlaviště pažby může být přidržováno nespouštějící rukou, ta se však může opírat o podložku pouze v lokti (ne tedy položené předloktí na podložku a na něm zbraň). Rovněž je zakázáno jakékoli podkládání hlaviště zbraně.
rychlonoha

Příspěvek od rychlonoha » 24 kvě 2007 20:13

Ahoj všem, kdož pozvedli v neděli své miláčky - zbrane k lítému souboji se soupeřem i sebou samotným. Diky těm jež celý závod zorganizovali a dovedli do zdárného konce. Byla to příjemně strávená neděle v přátelském prostredí s vůní střelného prachu a napětí... Díky kluci, bylo to moc fajn... :D Irma
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 24 kvě 2007 23:27

Dobrej "nick" hádám že ta přezdívka má co delat s rychlostí s jakou si nastřílela zátěžovou položku :wink:
-----------------
Harp : at ti to v sobotu v Branné lítá .....přijel bych , ale zítra valim na závod velké pušky do Maxiček u Děčína (před hodkou sem dodelal poslední náboj :? )
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 kvě 2007 07:09

Rychlonoho, nezbývá mi, než ještě jednou smeknout před dosaženým výsledkem. Věřím, že Tě tahle střelba chytla a že se potkáme na dalším závodě.
Taxem včera zkusil Hawke Target v povoleném zvětšení 12x na ty malý pajduláky, co se střílí v Branné a zjistil jsem problém. Zatímco při větším zvětšení target point funguje sqěle, při dvanáctce se za něj schová celej ten třicetibodovej panák. Je to trochu nezvyk mířit na něco, co při správným zamíření nevidíš. Původně jsem ládoval Eley Target a úspěšnost byla tak 50% (což na závod nestačí, úlety byly někdy až 10 mm) a tak jsem si začal pohrávat s myšlenkou vytáhnout zas starou dobrou 456 s Hawke Varmint, který má MilDot. Pak jsem ale přeládoval na několik ran Eley Match EPS a výsledek byl 100% (dal jsem ale jen 4 rány), všechny cíle přesvědčivě zasaženy. Půjdu do toho s novou flintou, zřejmě to tím target pointem taky půjde, jde asi jen o zvyk.
Zásadní poznatek: Hawke Target bezpečně drží nástřel při změně zvětšení.
Tak jim to, Baldo, koukej v Maxičkách nandat!
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 25 kvě 2007 08:08

TO: harp. :roll: opravdu pažba je věrnou kopií Anči jen ta botka a colorování je vlastní práce, železo je 456 :roll:
TO: rychlonoha, příště podám protest proti protestu
:lol: :lol: a nebo prostě musím víc máknout :idea:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 kvě 2007 12:05

Ta pažba je dílem Míly Kožurika nebo ještě někdo jinej umí takhle hezky voprásknout Anču? Povrch nekomentuju, každej muže mít jinej vkus....
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 25 kvě 2007 12:21

To harpp.: přesně tak, je od p. Kožurika i to železo měl doma konzervovaný :P Povch?? ...jak píšeš jeden holky druhý zas vdolky :lol: :lol: začínám stavět na systému Anči 1913 pušku pro benchrest a pažba bude zas ulítlá krapet jinak :wink: :wink:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 kvě 2007 12:44

Tý pažbě by místo 456 docela slušela haenelka, uralka nebo emcéčko. Ikdyž i 456 se dá trefovat. Je to ale ukrutná dřina. Suhl 150 proti ní trefuje sám - jen to chce správný střelivo. Jinak lepší kopie Anschütz, než od Míly Kožurika jsem ještě neviděl, taky to není z levnýho kraje. Míla ale dělá i kopie kování. Má halt šikovný pazoury, což je vidět i na jeho výsledcích ve střelbě a to už není žádnej mladík.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 27 kvě 2007 13:03

Závod v Branné proběhl v pohodě, pořadatelé jej zvládli sqěle, díky za něj. Úroveň stoupá a kdo nestřílí "třicítky", nemá šanci na bednu. Favorité bohužel chyběli, čekal jsem taky Rychlonohu a Sportovce, kteří vyhrožovali, že přijedou, celkem se zúčastnilo 14 střelců, příjemná atmosféra.
Honzo, těš se, kombajn začal sklizeň! :lol:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 27 kvě 2007 22:14

Irma, kterou jsem mimochodem neviděl udělat za poslední rok rychlý pohyb tak ta musela pracovat a já bez ní bych si sám netroufal :) , tak jsem se na svět pro změnu díval z výšky. Ale cítím optimismus tudíž jistě bedna, blahopřeji :)
Odpovědět