Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
Děláte z toho pěknou bramboračku. Znovu musím opakovat - podívejte se na svoje první příspěvky v této diskusi a porovnejte je s tím, co píšete dnes. Musím opakovat rovněž slova některých spoludiskutujících:
Fráňa: Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.
Honza: Máme docela dobrou soutěž tak si to neposerme.
Skutečně jsem přesvědčen, že se snažíme něco vymyslet honem a za každou cenu. Je na čase tu lidovou tvořivost lehce umírnit. Skutečně není nutné vymyslet pátou losovatelnou položku za každou cenu. Navrhuji dohodu, že v současné době se bude při počtu 4 losovat vždy ze všech a až přibude pátá, která za to bude opravdu stát, můžeme současnou aktuální pro další závod vyřadit (je to sice proti mému přesvědčení o pojetí losu, ale je to přistoupení na kompromis z mé strany).
Fráňa: Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.
Honza: Máme docela dobrou soutěž tak si to neposerme.
Skutečně jsem přesvědčen, že se snažíme něco vymyslet honem a za každou cenu. Je na čase tu lidovou tvořivost lehce umírnit. Skutečně není nutné vymyslet pátou losovatelnou položku za každou cenu. Navrhuji dohodu, že v současné době se bude při počtu 4 losovat vždy ze všech a až přibude pátá, která za to bude opravdu stát, můžeme současnou aktuální pro další závod vyřadit (je to sice proti mému přesvědčení o pojetí losu, ale je to přistoupení na kompromis z mé strany).
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
To je fakt ale vsechno ma sva pro i proti. Navrhu je hodne, co clovek to nazor. Detailnejsi debatu bych z internetove roviny, navrhoval posunout na treninkovy zavod a k pozdejsimu pivku u ohne. Vsichni chceme mit soutez co nejlepsi a proto jsem rad, ze je to u nas prvotni zajem, ktery je predrazeny vsem okolnim, rusivym vlivum.
Mimochodem jsem byl dnes trenovat, ostatne jako kazdy "obden" a musim konstatovat poteseni z uprav, ktere jsem udelal na 10/22T. Mate se na co tesit
Mimochodem jsem byl dnes trenovat, ostatne jako kazdy "obden" a musim konstatovat poteseni z uprav, ktere jsem udelal na 10/22T. Mate se na co tesit

..
Takhle dopadly dnešní gauneři
na prvního z leva jsem musel dát dvě rány aby ho to lízlo což je zřetelně vidět a na druhé dva stačilo po jedné ráně...bez komentáře
tak 31.10. Zdar

na prvního z leva jsem musel dát dvě rány aby ho to lízlo což je zřetelně vidět a na druhé dva stačilo po jedné ráně...bez komentáře
tak 31.10. Zdar

Když o tom tak přemýšlím,tak na čas by to muselo být asi v každém případě,když figurka nemá kruhy s bodovým ohodnocením.
Taky se trochu obávám pseudohumanistů,pseudopacifistů a jiných blbů.
Taky se trochu obávám pseudohumanistů,pseudopacifistů a jiných blbů.
Naposledy upravil(a) mot dne 22 říj 2009 21:47, celkem upraveno 1 x.
byl bych taky pro figurky. I kdyz muj hlas znamena jeste mene nez fouknuti vetru 
Je to opravdu oziveni. Nicmene asi by to stalo vice penez, nez papir, ne? porad by se nekde musely ty figurky kupovat. Tak aby to nekoho kvuli tomu neodradilo. Ale pokud by tohle byl jediny problem, jsem ochotny nakoupit par set techto pandulaku (kdyz zjistim kde
a venovat je jako "sponzorsky dar" 

Je to opravdu oziveni. Nicmene asi by to stalo vice penez, nez papir, ne? porad by se nekde musely ty figurky kupovat. Tak aby to nekoho kvuli tomu neodradilo. Ale pokud by tohle byl jediny problem, jsem ochotny nakoupit par set techto pandulaku (kdyz zjistim kde

no neřikam že toto nema kouzlo, ale vemte že tady je potřeba při realu když to budu brat tak že se to ma přibližit realnemu odstřelovači, že musim onoho padoucha
zasahnout tak aby nestihl cokoli udělat,...tady ho mužeš zasahnout prakticky kamkoli. No ale přiznam že i figurky maji sve kouzlo, jako malej jsem si podobně taky hral
a chlapy jsou přeci jen přerostly děti
takže chapu. Pokud hlas toho přeispěvatele předemnou ma cenu jak fouknutí, jakej asi ma muj, ja jen trochu rejpu 

-
- Odborník na zbraně
Nechci taky vypadat jako zaprděnej skeptik, ale věci je třeba domýšlet do konce. Správně bylo podotknuto, že jednou panáci dojdou. Na co se bude střílet pak. Kromě toho úlomky plastů docela slušně zasviní střelnici.Správci střelnic budou určitě nadšení. Vím že ti panáci jsou pro někoho atraktivnější (mozkoškrabové a AI by z vás měli docela vděčnej materiál pro antimilitantní pseudopsychostudie
), ale tohle skutečně řeší položka rukojmí. Pozice "panáků" je exaktní, daná tiskem, nikdo si nemůže stěžovat, že mu tuhle panák málo kouká, zatímco soupeřovi vyčuhuje víc. Kromě toho to potřebuje další technický vybavení střelnice (držáky). Pokud bychom chtěli střílet na jednorázový terče, doporučuju panáky nahradit brokovými nábojnicemi nebo víčky z PET flašek. Toho se všude válí dost, netříští se to a zasažené odlétnuvší "terče" se jednoduše seberou a zahodí do tříděnýho odpadu. Mám pár nápadů, jak tohle střílet, ale zas to vyžaduje nějaký doplňující vybavení a asi nemá smysl s tím zasvinit fórum, než to předběžně mimo projednám s případnými realizátory.

Se scháněním oněch pajďuláků byl problém. V krámě chtěli za 4ks takřka 60kč,tak jsem se obrátil přímo na výrobce. U nich výjde na 1.30kč ! Tak jsem jich pro začátek vzal 600ks. Jen si říkám, kolika násobek zisku na tom páni prodejci maj??? To jsou prodejci optik proti nim břídilové!
Bylo mě jasné, že při střílení dnešní mal.odstřelovačky musí být rozestup mezi jedn.pajďuláky v jednotl.stojáncích přesný na mm, tak se díry ve všech cc.10 stjáncích budou vyvrtávat dle šablony na stoja.vrtačce.
Při bádání jak střílet tuto položku člověk nechtěl zvýhodnit jednoranky oproti opakovačkám, tudíž nejlepší řešení by bylo časové omezení cc. 1min. a volný počet ran. V tomto prvním vyrobeném stojánku jsou rozestupy u krajních dvojic 8mm, tak to chce radši trošku předsazovat. Ten prostřední je vysunut o 1.5cm, který je nejsnazší.
Co se týče bordelu po zásahu gaunerů, tak odpadla jedna palice velikosti 3mm. Tato výroba položky je skutečně o něco náročnější než střelba do papíru,a musí se ji nejspíš věnovat jedna osoba, což asi bude největší problém pro zařazení do los.položky malá odstřelovačka. I přes to ji budeme chtít s Tomášem zařadit jako stálou položku v Malé odstřelovačce pořádané v jednom nebo dvou závodech v příštím roce v Nov.Lesých.
Bylo mě jasné, že při střílení dnešní mal.odstřelovačky musí být rozestup mezi jedn.pajďuláky v jednotl.stojáncích přesný na mm, tak se díry ve všech cc.10 stjáncích budou vyvrtávat dle šablony na stoja.vrtačce.
Při bádání jak střílet tuto položku člověk nechtěl zvýhodnit jednoranky oproti opakovačkám, tudíž nejlepší řešení by bylo časové omezení cc. 1min. a volný počet ran. V tomto prvním vyrobeném stojánku jsou rozestupy u krajních dvojic 8mm, tak to chce radši trošku předsazovat. Ten prostřední je vysunut o 1.5cm, který je nejsnazší.
Co se týče bordelu po zásahu gaunerů, tak odpadla jedna palice velikosti 3mm. Tato výroba položky je skutečně o něco náročnější než střelba do papíru,a musí se ji nejspíš věnovat jedna osoba, což asi bude největší problém pro zařazení do los.položky malá odstřelovačka. I přes to ji budeme chtít s Tomášem zařadit jako stálou položku v Malé odstřelovačce pořádané v jednom nebo dvou závodech v příštím roce v Nov.Lesých.

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Tak klady a zapory teto polozky jsou asi vsem jasne .. zabavnost a "odlisnost" od papirovych tercu je velke pozitivum. Velka narocnost na pripravu a to vcetne nutnosti porizovat panacky je podle mne mnohem vetsi negativum.
Z toho duvodu nevidim jako vhodne, delat z teto polozky oficialne polozku losovatelnou, jelikoz bychom tim pridelali velke starosti jednak sobe a druhak ostatnim organizacim poradajicim tyto souteze.
Druha vec je, ze jakakoli organizace si muze usporadat jakekoli zavody - a je jen na strelcich, jestli si je prijedou vystrelit nebo ne ..
Pokud bude SSK Nove Lesy poradat nejaky vlastni zavod MaO, tak proc ne, ale tady bych zase premyslel, zda je ta "vyhoda", ze se bude strilet tato zajimava polozka treba misto polozky losovatelne jako takove "mistni specifikum" tak velka, aby vyvazila tu nevyhodu, ze timto bude soutez proste jina nez vsude jinde v republice, cimz se mimochodem take porusi jinak tezko vymahatelne pravidlo, ze kdyz chce nektera organizace prejmout pravidla MaO pro poradani vlastni souteze, musi je prevzit kompletni a aktualni - beze zmen.
Ja osobne bych se primlouval spise za nabidnuti teto polozky jako takove "odreagovani" po zavode - tedy naprosto mimo zavod samotny (oddelene) .. myslim ze nebudu sam, kdo si na pajdulaky rad vystreli .. a klidne bych to usporadal i formou nejakeho maleho turnaje - vyrazovacim zpusobem, pokud to tak nejak pujde ..
Ale to je samozrejme na organizatorech.
Z toho duvodu nevidim jako vhodne, delat z teto polozky oficialne polozku losovatelnou, jelikoz bychom tim pridelali velke starosti jednak sobe a druhak ostatnim organizacim poradajicim tyto souteze.
Druha vec je, ze jakakoli organizace si muze usporadat jakekoli zavody - a je jen na strelcich, jestli si je prijedou vystrelit nebo ne ..
Pokud bude SSK Nove Lesy poradat nejaky vlastni zavod MaO, tak proc ne, ale tady bych zase premyslel, zda je ta "vyhoda", ze se bude strilet tato zajimava polozka treba misto polozky losovatelne jako takove "mistni specifikum" tak velka, aby vyvazila tu nevyhodu, ze timto bude soutez proste jina nez vsude jinde v republice, cimz se mimochodem take porusi jinak tezko vymahatelne pravidlo, ze kdyz chce nektera organizace prejmout pravidla MaO pro poradani vlastni souteze, musi je prevzit kompletni a aktualni - beze zmen.
Ja osobne bych se primlouval spise za nabidnuti teto polozky jako takove "odreagovani" po zavode - tedy naprosto mimo zavod samotny (oddelene) .. myslim ze nebudu sam, kdo si na pajdulaky rad vystreli .. a klidne bych to usporadal i formou nejakeho maleho turnaje - vyrazovacim zpusobem, pokud to tak nejak pujde ..
Ale to je samozrejme na organizatorech.
Pandulaci se mi moc libi. Hlavne se mi oproti papiru libi, ze jsou barevni a tudiz jasne identifikovatelni. . Akorat by jich tam mohlo byt vic nez tri. Treba pet? Jinak souhlasim, ze prakticke nasazeni na zavodech Mao by bylo technicky slozite. Leda kdyby se Petr stal generalnim distributorem hotovych tercu pro nasi Mao a partnerske souteze 

Air Arms EV2 MK III