Já bych trochu šetřil těmi superlativy. Je jasný, že na naše poměry ta flinta bude umět vždycky 10x víc než já, ale abychme (krásnej výraz, nechám ho tam) tu nemátli veřejnost:
1. Anschütz míval precizní laufy dle mínění 1. ligy závodních střelců ISSF tak do r. 2005. Pak ho začala tlačit komerce a už to není úplně ono. Proto absolutní světová špice do systémů Anschütz nechá osazovat hlavně Lilja, přičemž se stále víc prosazují firmy Feinwerkbau a taky Walther. Mimochodem Lilju používá pro svoje pušky i Bleiker, který je současnou hitůvkou za hodně peněz.
2. K závěru a spoušti nejsou výhrady - vždyť taky svět (mj. Mr. Emmons + Mrs. Emmons) tyhle systémy používá, teda pokud zas nemá (ten svět) FWB, Walther nebo Bleiker.
3. Pažba 1907 dřevěná zas až tak stavitelná není. Proti originál 1913 nebo 2313 nebo letošní novince 1918 (2018) jen to doslova Popelka. Je fakt, že narozdíl od těch hliníkovejch hybridů je aspoň hezká. Ale zas je fakt, že u MaO ty možnosti nastavení nejsou až tak důležitý. O tom nás poslední dobou přesvědčuje Petr B., který střílí 1913 v BR pažbě, na který má akorát nastavitelnou botku.

Takže jsi vlastně měl pravdu.

Ještě jsem se k tomu jednou vrátil. Ona se dá mezi suhlkami vybrat super puška stejně jako mezi anschützkami. Podívejme se třeba na Sidewinderovu nebo Motovu pušku. Myslím, že klidně mohou konkurovat Tvý nebo mojí (nebo třeba Honzově) anče. Už jsem psal v předchozím příspěvku, že jsem vybíral pro svou pušku střelivo - mohu zodpovědně říct, že to nejdražší není vždycky nejlepší a levnější není vždycky póvl. Mj. jsem testoval nejvyšší řadu jedné nejmenované světové firmy a rozptyly byly na úrovni Geco. Takže je to vždycky o tom najít svý k svýmu. Ono je to taky o tom, jak je postavenej závod. Mám v živý paměti závod ve Zlíně, kde mě vyklepli místní borci se 456, protože na ně byl ten závod postavenej. Naproti tomu se v Praze, HK a dnes už i ČB 456 nechytá, Suhl je standard, anča mírný +, trochou tajemnosti jsou zahalený ruský zbraně. Jednou je to 1A, podruhý vejkrop. Tak si vyber...