Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
HANYKING
Kontaktovat uživatele:
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od HANYKING » 28 úno 2011 00:38

Takže rychlost šípu 90m/s. Není to moc vzhledem k tomu, že byla vyvíjená pro vojenské účely ale na sportovní střelbu asi ideální.

Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
DFender

Příspěvek od DFender » 28 úno 2011 13:51

Uplně špatně :-) .. 230 stop je 70.1 metru .. A pro úplnost 385 grns je 24.95 gramu-chce to naštudovat, všechno co se podstatnýho a důležitýho o mechanických zbraních kde dozvíš je v těhle, pro nás nesmyslnejch, číslech :-)

http://www.jednotky.cz/
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 28 úno 2011 19:04

Jen 70m/s to je dost slabá kuše oprati třeba exomaxu. Na bizona asi nepoužitelná. :D U nás na louce jsou slisované balíky sena. Šel by ten balík použít jako terč? Pytel z hadrama ještě nemám.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 28 úno 2011 19:10

Hanyking-máš lovecký ambice? :D No s MAXem to moc sovnávat nejde,ale zas-slabší kuše=větší střelecký komfort,nevím jak to má dělaný mechanismus,ale omtávka asi taky vydrží...Všechno má svý.Já měl 225lbs kuši a Exocet,ted mám z tý silnější kuši tak mezi 150-175lbs(neměřeno-proběhla výměna ramen) a na takový to potrénování,zastřílení si,je to úplně super kuše!!Ovšem na větší vzdálenost-nebo na bizona :lol: rád sáhnu po Exocetovi.
Do balíků střílel Thor6 a prý dobrý,já z toho doloval šípy půl dne,zajely tam jak do másla :arrow:
Jo a s tím výkonem,a že je"slabá"se nenech otrávit,to že má 150lbs neznamená,že je to špatná kuše.O týhle "speedo mentality"pěkně píše Bill Troubridge na stránkách EXC,koukni na to.A nesud podle toho,že všichni kupujou jen Exomaxy,i výkonově slabší kuší se dá spoustu zažít,pohodlně si zastřílet a osvojit si střelecký návyky mechanický zbraně.A kdyby tě to"nechytlo"tak spíš opláčeš pár tisíc za Barnetta,než za Maxe s optikou za 20tic :wink:
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
DFender

Příspěvek od DFender » 01 bře 2011 09:32

Když dáš ten balík naštorc tak to určitě půjde, já do něj střílím z luku, tak je to uplně v pohodě z pochopitelných důvodů, Exomax už je nepoužitelnej :-)
Jenom bacha na zákon o zbraních a střelivu, pokud budeš na místě veřejně přístupným tak se budeš dopouštět protiprávního jednání :-) a mohl by nastat problém ;-)
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 03 bře 2011 17:30

Kuši už mám doma. :D Barnett delta storm. Složit jde krásně. Asi jde i dobře natáhnout. Ale co je problém tak to je napnutí (NASAZENÍ) tětivy. A potom zase vypnutí tětivy při složení kuše. Ty ramena jsou silná a pokud je ohnu tak mi chybí zase 3 ruka která by tětivu správně založila. Napl a vypl jsem to 2 X ale jen proto, že mi pomáhal kámoš. A jsem uedřenej jak po celodenním kácení a štípání dřeva. :-) Je na to nějaký fígl?
spitamen

Příspěvek od spitamen » 03 bře 2011 22:25

na zlozenie a vymenu tetivy je pripravok na vymenu tetivy..ma ho v ponuke skoro kazdy predajca kusi..je ale podla mna dost drahy,ja osobne som ho nekupoval ale som si ho vyrobil doma asi tak za pol hodiny..pouzil som plastovy kruh velkosti cd o hrubke asi 7mm,u nas vo firme vznika tento kruh ako odpad na recyklaciu..za par korun som kupil pletenu snuru ktora ma nosnost okolo 150kg..cela tato sranda ma vysla asi na 1euro :D.to ze budes mat svalovicu je si myslim ok,urob to viac krat a o nejaky cas budes natahovat kusu rukami...ja mam ten svoj natahovak pre kamosov ktori ked obcas idu so mnou strielat,tak nim natahuju kusu..ja svojho exomaxa natahujem rukami,takto si viac vychutnavam strelbu..teraz nemam problem pred strelbou 15-20 krat natiahnut naprazdno,v priebehu 10 sekund(ako rozcvicka)tak ze poistka je dole aby nezacvakla tetiva no a potom uz naostro..teraz citim ako keby som tahal nejakych 50kg a nie 225lib...takze ak ti mozem poradit kazdy den si par krat pocvic natahovanie tetivy naprazdno a o nejaky cas s tym nebudes mat ziadn problem..
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 03 bře 2011 23:17

Můžeš to nafotit? Nedovedu si to představit. Tady na youtube jsem našel postup jak to natáhnout s větší tětivou.

Jinak zakládat to tak, že se ramena ohýbají je pro kuši myslím dost nezdravé. A také se bojím zlomení ramene.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 03 bře 2011 23:43

2 Spitamen: Maxe a rukama? proc? Nenapada me opravdu jeden jedinej duvod. Pokud chci posilovat, jdu do telocvicny nebo posilovny. Zadna jedna kuse nejde, oravdu nejde natuhnou rukama symetricky. Uplne pokazde natahnes kusi "nakrivo". I kdyby o 1-2 mm (nebo zavity omotavky) tak ti bude chodit sip pokazde jinam. Spousta vyrobcu to resi krankovejma navikakama, coz mi prijde jako druhej extrem. Kdyz ji jdu zastrilet, tan nejsem zvedavej na mrcaseni nejakou klickou. Kladkovej natahovak od excalibru me prijde simply-clever. Shodim z krku, jeden hacek, druhej hacek, zatahnout 50 kilo, hodit kolem krku, bac. Ruce se naklepou, clovek neni jak kdyz ho prejede parni valec. Je to proste radost. A 3x tejdne 50-70 ran? zadnej problem. To je proste ta radost. BTW nenapada me zadnej jeden duvod, proc by stejnej princip nesel pouzit na jakekoli jine kusi, pokud si tedy majitel troufne na zlabek na konci railu. Promin, nerozumim tomu proc
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 04 bře 2011 00:56

Potřebuji na nasazení tětivy druhou delší tětivu dlouhou 75 cm. Dá se udělat z pramenů pletené kevlarové šňůry na ryby? Jeden pramen unese cca 10kg.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 04 bře 2011 12:39

Jeste k napinani kuse deltastorm. kouknete ne tohle http://fotoblog.in/clanek/272. Nebudu zde vyjadrovat co v pojeti tohoto clanku je pevna podlozka, ale ten kluk treti ruku nepotrbuje. Otazkou je, jestli pri tom neprijde o treti nohu
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 04 bře 2011 16:13

Martin T.-trochu tě opravím-Maxe rukama?-kuši rukama?! :lol: Proboha co to má za význam?Bud střílím nebo posiluju,nebo Spitamen vymýšlí nový biatlon?Popravdě si to nedovadu představit jít si zastřlílet bez natahováku,byl bych akorát pěkně zpruzenej z toho,že mě to ZBYTEČNĚ řeže do rukou a na střelbu samotnou by mi moc morálky nezbylo.Když teda pominu fakt,že bych byl takovej blázen a radoval se z toho jak si zaposiluju.Tak je tu přesně ta skutečnost,a velmi podstatná skutečnost o které Martin psal,a to že rukama kuši snad NIKDY nenatáhneš rovnoměrně!A podle toho musí vypadat ty výsledky střelby.
Spitamen-nevymýšlej vymyšlené,kdyby natahování Excaliburu rukama bylo takový terno,a tak moc funkční,tak by Bill Troubridge určitě neprodával předraženej natahovák,ale ještě dražší originál natahovací rukavice Excalibur :D
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
spitamen

Příspěvek od spitamen » 04 bře 2011 17:54

mal by som este taku otazku tykajucu sa voskovania omotavky,napriek tomu ze tu toho bolo tolko popisane a dost rozssiahle...martinove rady som si vzal k srdcu a riadim sa podla nich...mna by zaujimala taka vec...po kazdom vystrele ostane omotavka na miestach po zuboch krasne cista ani stopy po vosku..zatierate tieto miesta zakazdym ,alebo strielate dalej?
thor6

Příspěvek od thor6 » 05 bře 2011 19:26

spitamen-a rozetřel jsi ten vosk pořádně?já to kůží drhnu,až se vosk úplně roztaví a omotávka je horká,po každém pátém výstřelu to přetáhnu kůží zase,zatím mi to docela dobře funguje.já mám teď ale jiný problém:chlapi,jak se dá zamezit vlnění letek?šíp,který lítal dobře,mi najednou ustřeluje doprava a to dost.na 30m je to ještě ok,ale 50 a více už to dělá 20cm v pravo,strašně mne to sere,dá se s tím něco udělat,nebo pomůže už jen znova olepit?pokoušel jsem se letky opatrně nahřát zapalovačem,ale nefunguje to,co s tím? :?
spitamen

Příspěvek od spitamen » 05 bře 2011 19:32

thor6,skus dat ten koniec sipu s letkami do vriacej vody,mali by sa vyrovnat..ja som takto narovnaval letky na sipoch od luku a ok..malo by to fungovat aj na sipkach..myslim ze zlozenie oboch plastov z ktorych su vyrobene letky by malo byt zhodne..
Odpovědět