idnes: Necht?n? n?padn?k prost?elil otci d?vky ruce a varle

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 01 zář 2006 08:47

2Lada:
Kdoví, jak to bylo... :?

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Luke

Příspěvek od Luke » 01 zář 2006 09:28

Andy píše:hall9000:

Trebas malou svini (P32) vytahnes aniz by to kdokoliv spatril :D mozna i ty sam :lol:
Nemel malou svini. Mel glocka.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 01 zář 2006 09:29

Luke:

To vime. To byla reakce/vtip na slova o nevsimnuti si ze obrance tasi zbran. Musis cist dozadu.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 01 zář 2006 09:33

Kubajzz píše:2Lada:
Kdoví, jak to bylo... :?
No par lidi to urcite vedet bude, protoze se toho primo zucastnili. Na druhou stranu - prijde ti logicke to, ze by si v pomerne kratkem case vymyslel co se tam stalo tak, aby to se vsim "hralo do noty"? Kdyby ho chtel strelit, tak ho prece nesprejuje slzakem, atd, atd, atd.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
Luke

Příspěvek od Luke » 01 zář 2006 09:38

Lada píše:2hall9000

Že ho třískně do hlavy je podle mě úplná blbost a návod jak přijít o zbraň případně být ní rovnou zastřelen! si uvědom že když na tobě bude někdo klečet či sedět a mlátit tě rukama tak na to abys ho mohl praštit mu tu zbraň musíš napřed ukázat jelikož budeš mít ruce před jeho a stejně nebudeš mít takový švih co bys potřebovat abys ho dostatečně omráčil, či otřes a spoléhat na to že se trefíš do nějakého citlivého místa je blbost....Hlavně tu zbraň útočník uvidí a instinktivně po ní půjde i když ho klepneš tak ti tu zbraň může sebrat......to si rovnou vem do kapsi šutr

........
Tak zas takova blbost to neni. Kazdy, kdo prodelal nejaky policejni nebo vojensky vycvik v bojovem umeni vi, ze palnou zbrani se ba branit mnoha jinymi zpusoby nez jen samotnou cilenou strelbou.
Pochopitelne tady musime brat v uvahu, ze strelec pravdepodobne zadny takovy vycvik neprodelal a navic mel omezene fyzicke dispozice. Takze sumasumarum, v tomto konkretnim pripade by snaha odrazit utok beze strebly blbost byla.
Luke

Příspěvek od Luke » 01 zář 2006 09:40

Andy píše:Luke:

To vime. To byla reakce/vtip na slova o nevsimnuti si ze obrance tasi zbran. Musis cist dozadu.
Neboj, ja to cetl. Muj prizpevek mel byt take vtip, i kdyz zustal nepochopen.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 01 zář 2006 09:53

2S474N:
Já si počkám na to, co vypoví svědci okolo tj. ti jeho kamarádi, dcera, sousedi, příbuzní nebo kdo u toho všechno byl. A pak na balistickou rekonstrukci, kde se ukáže v jaké pozici byli střelec a postřelený, pod jakým střílel úhlem atd. Pokud se ukáže, že šlo o NO, tak musí být střelec osvobozen, pokud se ukáže že nešlo o NO, tak za to musí jít sedět.
Zatím máme pořád pouze výpověď střelce a je mi jasné, že ta ani jinak znít nemůže.
To, že dosud nebyli vyslechnuti všichni svědci, mě irituje taky, ale asi to má své důvody.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 01 zář 2006 10:26

Kubajzz:

Hadam ze duvody pro nevyslechnuti svedku jsou jedine. Aby meli dostatek casu svou vypoved promyslet. Jako druha varianta me napada naprosta neschopnost a liknavost policie.

Cili za A? nebo za B?
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 01 zář 2006 10:34

No taky to může mít psychologické hledisko.
Asi jinak bude znít výpověď dcery, manželky a příbuzných v den, kdy jim někdo postřelil člena rodiny a jinak bude znít s odstupem času, kdy vychladnou a uvědomí si, že si za to třeba mohl sám.

Ale já bych si vsadil na tu neschopnost a liknavost. :wink:
Lada

Příspěvek od Lada » 01 zář 2006 11:44

2Kubajzz

No já jeho verzi věřím a připadá mi logická......
no to je jedno já se vyjadřoval k tomu co napsal hall9000 a oponoval jeho výkladu a to co je uvedeno jsem v tom případě bral jako fakt nad kterým se vedla debata
Jak to bylo přesně samo nemůžu vědět

2Luke ale já to samo bral jako blbost v tomhle konkrétním prřípadě. kdy byla nastíněna celkem jasná situace. To že se dá střelná zbraň použít i jiným způsobem než střelbou a to efektivně je mi jasné ale né v tomhle případě....
Bral jsem v potaz jak fizické dispozice a sílu obránce tak i další okolnosti a vzhledem k jeho onemocnění určitě žádný takový výcvik neprodělal. také bez vystavení zbraně útočníkovi se to podle mě nedá provést atd...
hall9000

Příspěvek od hall9000 » 01 zář 2006 13:43

Ja se nepokousim vyvratit jeho verzi, naopak mu drzim palce. Jen si nedokazu predstavit jak si odkreju oblicej a necham se do nej triskat abych si uvolnil obe ruce na vyndani a natazeni. To je stejne jako kdyby si treba pri padu s kola nedal ruce pred sebe aby sis chranil hlavu.Navic si myslim ze jestli to byl takovej hromotluk a on taovej strizlik tak by ho musel dost dobit. Me bohuzel jednou napadnul 100kg chlap bez vystrahy, ale vzhledem k tomu ze mam taky kolem metracku tak mne neposlal k zemi i kdyz jak jsem se pozdeji dozvedel byl to byvaly boxer. Ale stalo mne to nejaky predni zuby a to to trvalo jen cca 20vterin. Je to dost dlouho byl jsem podstatne mladsi. Ale nedokazu si predstavit ze se necham bez chraneni se mlatit do ksichtu aniz by to zanechalo vicemene trvale nasledky. Po cca 10ti ranach do ksichtu prijdes minimalne o nejaky zub neo stiplou celst popr hematomy kolem oci ktere se vstrebavaji minimalne 10dnu., nebo zlomenej nos a podobne.A nebo musis mit fakt stesti a utocnik se tak dobre netrefuje jak by asi sam chtel.
Olaf

Příspěvek od Olaf » 01 zář 2006 16:21

No diskuze se rozjela naplno. Řešíme tu již samé detaily,proč si uvolnil jednu či druhou ruku ale já bych hledal zádrhel spíš v počátku celé kauzy. Pokud polezu na soukromý pozemek s buchtou, kterou navíc vůbec neznám, vystartuje na mne nevlídný chlápek, co mě nutí k tomu abych dále setrval. Pokud by to byla moje buchta a cizí maňík, bez komentáře. A v tomto momentu jsou největší nejasnosti. Nerad bych někomu křivdil ale já být na jeho místě, ani bych za ten plot již nevkročil. Nevím ani kolik je dotyčnému let, nevím z jakého důvodu se po světě pohybuje vybaven pepřákem a kvérem ale většina lidí, která je takhle vybavena se cítí jistější, neohrožená a jejich chování tomu i odpovídá. Je to pouze můj názor který jsem tu již vícekrát prezentoval, nelze ho paušalizovat ale myslím si, že u zhruba 80% lidí, kteří ustavičně nosí zbraň tomu tak je.
Vláďa

Příspěvek od Vláďa » 01 zář 2006 16:54

Olaf: možná by neškodilo, kdyby sis to celé přečetl znova...
Já být na jeho místě, pokud by mě požádal kamarád, abych odvezl jeho a jeho kamarádku (spolužačku, přítelkyni, to není podstatné), a ta slečna nás pozve na kafe, klidně si ho dám. A proč ten dotyčný nosí pepřák a zbraň? Je to jeho volba, ale myslím, že k tomu má pádný důvod, s ohledem na jeho zdravotní stav.
.45 ACP je pádný argument :)))
Olaf

Příspěvek od Olaf » 01 zář 2006 17:40

Kdyby měl každý, byť trochu nemocný kvůli svému zdraví nosit pepřák a kanón, ten co neumí rychle utíkat nebo se neumí prát také,byl by celkem zajímavě vyzbrojen celý národ a každý by měl k tomu svůj pádný důvod. Nicméně neřeší to podstatu mého předešlého příspěvku. Chtěl jsem jen říci,že pokud někdo chodí neustále ozbrojen, tak se nevědomky chová zcela jinak, jak kdyby to železo u sebe neměl. Když nebudu ozbrojen a protivník bude v přesile mé myšlenkové pochody se budou ubírat jiným směrem oproti tomu druhému případu. Jinak ten záměr vypít si kafe je v pořádku, pokud je vše OK. No a jelikož vše v pořádku nebylo, vzhledem k tomu že dotyčnou buchtu vůbec neznám opustím urychleně soukromý pozemek. Ale nikdo znás u toho nebyl, proto těžko se k tomu vyjadřovat.
Víš ono je tu např. spousta lidí, kterým se nelíbí že myslivci zabíjí zvěř a pořád "zase ti myslivci" ale dle mého názoru použít vědomě zbraň neadekvátním způsobem proti člověku je daleko horší. Ale posouzení tohoto případu je stejně na jiných, tak nevím proč tu prudíme!!
Vláďa

Příspěvek od Vláďa » 01 zář 2006 18:10

olaf: souhlas, ani jeden jsme tam nebyli, tak těžko můžeme posoudit, jaké byly okolnosti. Jen mě zaráží Tvoje soudy. Je věcí každého, zda zbraň nosí či ne. V tomhle případě je to asi jedna z mála možností pro toho dotyčného, jak se bránit. Na druhou stranu, mám 183 cm, 120 kilo, baví mě box, a stejně zbraň nosím. A asi máš pravdu, že se chovám jinak, když tu zbraň mám, jsem opatrnější...
Jinak proti normálně uvažujícím myslivcům nemá nic, udělají spoustu práce v lese, ale vadí mi idioti, co v lese střílí na vše, co se hýbe. A bohužel jich je asi v lese dost, když se o nich každou chvíli píše.
.45 ACP je pádný argument :)))
Odpovědět