Identifikace bod?ku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Můžete mi prosím poradit jaký je to typ bodáku? děkuji
Re: Identifikace bodáku
Československo vz.24
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Děkuji za info

Aha tak který je to tedy ?
přece mannlicher
kde by se na českém bodáku vzala orlice...
a pokud nevěříš , že je to orlice -napiš do gůglu: bodák manlicher1895, pak nastav na obrázky. otevři další okno- bodák vz.24, zase obrázky- a porovnej. rozdíl není velkej, ale platí -umístění stiskátka a velikost patky -pokud tedy rovnou nevidíš orličku ...

a pokud nevěříš , že je to orlice -napiš do gůglu: bodák manlicher1895, pak nastav na obrázky. otevři další okno- bodák vz.24, zase obrázky- a porovnej. rozdíl není velkej, ale platí -umístění stiskátka a velikost patky -pokud tedy rovnou nevidíš orličku ...
Tak děkuji moc za identifikaci, bohužel jsem koukal že ho nějaký chytrák zkoušel brousit, ale i tak ho zkusím prodat
podívej se na výbrus, manlicher to má na koncich rovně, jen 24 má kulaté. takže podle čepele to manlicher není.
Ale se stiskátkem máš pravdu, jen to broušení nemám ani na jednom takové jak on.
Ale se stiskátkem máš pravdu, jen to broušení nemám ani na jednom takové jak on.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
většina má drážku plochou, ale jsou i mannlicherové bodáky s půlkulatou drážkou. hlavní rozdíl je v tom co jsem už psal... patka, stiskátko.
jj, klučina to hodil do bazaru a tam je foto značky z druhé strany, takže jasný manlicher, docela jsem v pokušení vzít ho pro naše muzeum 

Podle mně Manlicher 1895 pro mužstvo, i když chybí stiskátko, tak je kulaté, u ČZ 24 by mělo být obdélníkové a je delší čepel a hlavice je též delší.
Teď jsem mrknul na bazar a je tam identický značení OMG= R.U.