Hluk vystrelu 4,5 vs 5,5 vzduchovka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Prosim Vas poradte, potrebujem tichu , ale vykonnu vzduchovku. / Mam moc senzitivnych susedov / Rozmyslam o vykonnej vzduchovke, ktora dava rovnaku energiu strele, ale pre kaliber 4,5 a 5,5 ma samozrejme ine rychlosti. Co bude hlucnejsie ?
175 m/s 5,5 alebo 250 m/s 4,5 ?
300 m/s 5,5 alebo 380 m/s 4,5 ?
A bude rozdiel výrazný ?
/ Mam ZP, som polovnik, malorazku nemozem-dusi ma z nej-astma, aj ked trening na kamaratovej strelnici, ta je nedaleko domov-preto privitam nizsi hluk / noc /, potreba rel. vykonnej treningovej zbrane.../
Dakujem za seriozne odpovede.
175 m/s 5,5 alebo 250 m/s 4,5 ?
300 m/s 5,5 alebo 380 m/s 4,5 ?
A bude rozdiel výrazný ?
/ Mam ZP, som polovnik, malorazku nemozem-dusi ma z nej-astma, aj ked trening na kamaratovej strelnici, ta je nedaleko domov-preto privitam nizsi hluk / noc /, potreba rel. vykonnej treningovej zbrane.../
Dakujem za seriozne odpovede.
Ja ti asi moc neporadim, protoze mam jenom .177 flinty. Nicmene 380m/s rozhodne slyset bude, kdyz strela prekonava Mach1
... kazdopadne mi prijde pistova CZ634 tizsi nez QB78 na CO2. Pak tu mas samozrejme jeste zvuk dopadu strely (ja pouzivam kartonove krabice narvane hadrama, a stejne je to placnuti slyset).
Mas to mit se sousedy jako ja. "Sousede vam vadi to placani ze vzduchovky? A me zase vadi to, ze palite v kotli mrtvoly, co dum dal a plastove flasky...videodokumentaci mohu zaslat na MU...jeste nejake otazky?"
Nak

Mas to mit se sousedy jako ja. "Sousede vam vadi to placani ze vzduchovky? A me zase vadi to, ze palite v kotli mrtvoly, co dum dal a plastove flasky...videodokumentaci mohu zaslat na MU...jeste nejake otazky?"

Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
hluk při výstřelu
Je to zajímavy, že QB78 fakt práská hodně. Jak by jí slušel tlumič, to by pak píchnutí duše bylo hlučnější. Bohužel.
kompenzátor
pbrejsa-kompenzátor mám udělanej a naroubovanej tak vím
Hlavně pístovka dělá kravál naprosto stejnej ať už v 4,5 nebo 5,5ce. Já mám S631 ztišenou tou PET vložkou do pístu a je to hodně znát. Nic neřinčí, a slyšet je akorát dopad střely. Větrovka a COčka to je jiný kafe, tam se rozpíná plyn. Co jsem ale slyšel Alexxxovu CZ200S v 5,5ce tak mi přišla skoro stejně hlučná jako moje v 4,5ce.
Hlavně už jsme zase u toho, když si koupíš maximálně výkonou pístovku, tak nebude moc přesná, jsou to hrozný štosy když tam máš silný péro.
Hlavně už jsme zase u toho, když si koupíš maximálně výkonou pístovku, tak nebude moc přesná, jsou to hrozný štosy když tam máš silný péro.
Z vlastnej skusenosti mozem porovnat Gamo VIPERMAX v 5.5 a GAMO CFX Royal v 4.5 . V razi 5.5 to bolo o dost hlucnejsie co sa tyka vystrelu i dopadoveho hluku. /mozno len v tomto pripade/
Ked som narazil na QB78 tak Gamo slo z domu. Ustovy nastavec 5 komorovy funguje bajecne. Co sa tyka presnosti , minimalne odchylky , razancia strelby - zmensena , ale hluk vystrelu je mensi nez hluk z dopadu diabolky. Takze po mojich skusenostiach s presnostou a urovnou hluku po uprave mozem odporucit QB78 . 5 podloziek v trubke robi divy - susedia spokojny!
Ked som narazil na QB78 tak Gamo slo z domu. Ustovy nastavec 5 komorovy funguje bajecne. Co sa tyka presnosti , minimalne odchylky , razancia strelby - zmensena , ale hluk vystrelu je mensi nez hluk z dopadu diabolky. Takze po mojich skusenostiach s presnostou a urovnou hluku po uprave mozem odporucit QB78 . 5 podloziek v trubke robi divy - susedia spokojny!
profik> kdyz mrknes kousek dolu, mas tady 19ti strankove forum o QB78. Jen ve zkratce, s upravami se myslim Kubajz dostal na 199m/s, neupravena ma myslim neco kolem 175m/s..snad nekecam. Kdyz pouzijes 12g bombicky tak to staci na cca 70ran ale konzistentni rychlost ma tak prvnich 40ran pak uz to klesa. Ja strilim klasicky bombicky 7g. Staci to asi na 40ran, z toho tak 25ran ma vyrovnanou rychlost. Podlozeni bici pruziny podlozkami sem zrusil. Slo tam moc plynu a melo to vliv na presnost. Obcas nejaka diabolka hodne ulitla mimo. Silu jako CZ634 to nema, ale je to maly, lehce ovladatelny a dost presne. Vic najdes zde http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1429...Nak
CZ 634 .177