Jinak Bendy... je jasny ze zpet doupravena Gamofka je silnejsi nez slavie... ale meril si tu ustovou rychlost na chronometru? Ja jo... jak jsem napsal 250m/s (maximum). A to byla 4,5lka. Z ceho vyvozujes 210m/s u sve 5,5lky? Balisticke kyvadlo?

Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Mrknul jsem na to a zjevně jsem hodně pozadu, nepomohly ani strojnické tabulky, ani vzpomínání ..no, snad ten závěr se dal pochopit ..Dědek Plesnivák píše:Budeme vycházet z faktu že slabá ráže je vše co má power factor nižší než 125. Lehce deformovatelný poloplášť je výraz podívat sem - http://www.pmfhk.cz/VZL/VZL3_2004/4Juricek.pdf

Vycházím jen z údajů výrobce a pro upřesnění - já Huntera nedável do původního stavu - bez omezení.. koupil jsem ho v době,kdy se tu bez omezení prodával.Rád bych někdy tu rychlost změřil,ale nemám technický prostředky a odpovědi, kde a za kolik koupit nebo od koho půjčit chronometr, se mi nedostalo.Ale jasný je,že je to jen vzduchovka a zítra už může střílet jinak,zvlášť pokud ji dneska vezmu ven..Andy píše:Samozrejme souhlasim opet s Dedkem. I odkaz je peknej.
Jinak Bendy... je jasny ze zpet doupravena Gamofka je silnejsi nez slavie... ale meril si tu ustovou rychlost na chronometru? Ja jo... jak jsem napsal 250m/s (maximum). A to byla 4,5lka. Z ceho vyvozujes 210m/s u sve 5,5lky? Balisticke kyvadlo?
Jak tak koukám Dawe, nepochopil jsi ani používání klasického rozhraní tohoto fóra, ale jinak nic ve zlém.Anonymous píše:Mrknul jsem na to a zjevně jsem hodně pozadu, nepomohly ani strojnické tabulky, ani vzpomínání ..no, snad ten závěr se dal pochopit ..Dědek Plesnivák píše:Budeme vycházet z faktu že slabá ráže je vše co má power factor nižší než 125. Lehce deformovatelný poloplášť je výraz podívat sem - http://www.pmfhk.cz/VZL/VZL3_2004/4Juricek.pdf

Dawe1

Ty kecko, člověk se mu snaží odpovědět hned jak jen je to možné a on to pak ani nečte a nebo se jen vymlouvá…bendy píše:kde a za kolik koupit nebo od koho půjčit chronometr, se mi nedostalo.Ale jasný je,že je to jen vzduchovka a zítra už může střílet jinak,zvlášť pokud ji dneska vezmu ven..

Na tvůj dotaz jsem ti odpověděl hned druhý den ráno.
 Na tvůj dotaz jsem ti odpověděl hned druhý den ráno.Zase mě tak neshazuj, chyba se vloudila ..Dědek Plesnivák píše:Jak tak koukám Dawe, nepochopil jsi ani používání klasického rozhraní tohoto fóra, ale jinak nic ve zlém.Anonymous píše:Mrknul jsem na to a zjevně jsem hodně pozadu, nepomohly ani strojnické tabulky, ani vzpomínání ..no, snad ten závěr se dal pochopit ..Dědek Plesnivák píše:Budeme vycházet z faktu že slabá ráže je vše co má power factor nižší než 125. Lehce deformovatelný poloplášť je výraz podívat sem - http://www.pmfhk.cz/VZL/VZL3_2004/4Juricek.pdf

Dawe1

Ale... gratuluji k registraci Dawe1!Dawe1 píše:Zase mě tak neshazuj, chyba se vloudila ..Dědek Plesnivák píše:Jak tak koukám Dawe, nepochopil jsi ani používání klasického rozhraní tohoto fóra, ale jinak nic ve zlém.Anonymous píše: Mrknul jsem na to a zjevně jsem hodně pozadu, nepomohly ani strojnické tabulky, ani vzpomínání ..no, snad ten závěr se dal pochopit ..

Dawe1
Tak zkus střelit do kusu plechu, o kterém byla řeč ..Dědek Plesnivák píše:Budeme vycházet z faktu že slabá ráže je vše co má power factor nižší než 125. Lehce deformovatelný poloplášť je výraz použitelný pro puškové a výkonné střelivo do krátkých zbraní, což .38 Special není. Při rychlosti okolo 200m/s se poloplášť zase tak snadno nedeformuje, to by měl vědět každý kdo se o zbraně zajímá.Anonymous píše:
Těžko říci, co znamená výraz "slabá ráže", ale je fakt, že výkon .38 sp. 230m/s ..je malý ..a lehce deformovatelný poloplášť, který prudce zvyšuje svůj průřez, má daleko nižší průraz, než celoplášťová střela.
Ale je pravdou, že zkušenosti, jako vy nemám a ani nevlastním různé chronometry ..
Dawe1

No dobrá, tak jsem to zkusil a tady je praktický výsledek – ani jedna běžná střela ráže .38.Special není z 2“ schopna probít plech o síle 2mm. O deformaci celopláště a polopláště ať si každý udělá obrázek sám podle obrázků. Střílel jsem do obyčejného plechu o síle 1,5mm vždy 3 rány od každého náboje nerezovými revolvery Taurus 627 (4“) a Taurus 605 (2“) ráže .357Mag. náboji .38Special Sellier & Bellot zhruba na 10 metrů. První zásah je poloplášť ze 4“ hlavně s kompenzátorem a na protější straně je důlek od celopláště vystřeleného z 2“ hlavně. To uprostřed je 22. Stinger vystřelený z pušky. Jako jediný prošel skrz desku. Doufám že teď už mi snad bude Dawe1 věřit.Anonymous píše:
Tak zkus střelit do kusu plechu, o kterém byla řeč ..
Dawe1
Zajímavé, až překvapivě ..zřejmě vlastníš, nebo máš přístup k většímu množství různých zbraní a typu munice ..zkus sem ještě hodit nějaký test.Dědek Plesnivák píše:No dobrá, tak jsem to zkusil a tady je praktický výsledek – ani jedna běžná střela ráže .38.Special není z 2“ schopna probít plech o síle 2mm. O deformaci celopláště a polopláště ať si každý udělá obrázek sám podle obrázků. Střílel jsem do obyčejného plechu o síle 1,5mm vždy 3 rány od každého náboje nerezovými revolvery Taurus 627 (4“) a Taurus 605 (2“) ráže .357Mag. náboji .38Special Sellier & Bellot zhruba na 10 metrů. První zásah je poloplášť ze 4“ hlavně s kompenzátorem a na protější straně je důlek od celopláště vystřeleného z 2“ hlavně. To uprostřed je 22. Stinger vystřelený z pušky. Jako jediný prošel skrz desku. Doufám že teď už mi snad bude Dawe1 věřit.Anonymous píše:
Tak zkus střelit do kusu plechu, o kterém byla řeč ..
Dawe1
Problém by to nebyl, jen nechci cpát fotky děravého plechu a placatých střel někam kde o to třeba ani nestojí. Pokud máš zájem o porovnání konkrétních ráží, tak dej vědět a pokud to bude v možné, rád vyhovím.Dawe1 píše:zřejmě vlastníš, nebo máš přístup k většímu množství různých zbraní a typu munice ..zkus sem ještě hodit nějaký test.
A to, že tě tyto věci zajímají ve značném rozsahu je zjevné.
Dík..
Bud v klidu... oni se na to lide radi podivajiDědek Plesnivák píše:Problém by to nebyl, jen nechci cpát fotky děravého plechu a placatých střel někam kde o to třeba ani nestojí.
 treba si udelaji prehled o tom... co je realne a co ne
 treba si udelaji prehled o tom... co je realne a co ne  Taky mam jeste neco v zaloze... Napr. prostrelene zlate stranky (5-6ks) na 50m z 308W
 Taky mam jeste neco v zaloze... Napr. prostrelene zlate stranky (5-6ks) na 50m z 308W