Foto Zbran? alias Pro milovn?ky fotografie II.

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 04 pro 2008 17:56

Ty vidíš někde nějaké batole? Já vidím nemluvně :lol:

omega 13

Příspěvek od omega 13 » 04 pro 2008 18:04

Srovnávat ruské zbraně s německými pokud to vztáhnu na období WWII, je jako srovnávat mercedes s moskvičem.. Trošku se vrátím k té užitné hodnotě a funkčnosti, budu mít na mysli opakovačky z WWII. Plnění rantlových nábojů do mosina zejména, když pak ve schránce přeskočí přes sebe je opravdu radost zvlášť, když se to stalo v boji. Nastřelení katastrofa, pokud to trvale nemělo nasazený bodák, po stránce funkčnosti taky nic moc, strojírenské zpracování hodně slabé. Oproti tomu mauser 98k je luxusní a precizně vymyšlená a vyrobená flinta nehledě na bezokrajové moderní střelivo. A hlavně střílí, tam kam má a ve své podstatě je také velice jednoduchá a blbuzdorná.

A k té funkčnosti v polních podmínkách. Ať vám jakákoliv zbraň, ať je to pistole nebo puška spadne do bláta, stejně ji budete muset vyčistit, aby fungovala. Je známo, že kulomet MG 42 fungoval i při -40 st. C, akorát, že se nemazal olejem, ale grafitem v polních podmínkách. Je znám i případ úspěšného nouzového použití sulfidového prášku(proti vším) co fasovali vojáci, kdy zbraně mazané tímto přípravkem, který je na hony vzdálený tomu k čemu byl určen, zajistil funkci něm. zbraní i při těch nejkrutějších mrazech. Každá zbraň má své zastánce i odpůrce, ale u mě jednoznačně vedou ty precizní a kvalitní.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 04 pro 2008 18:09

No vidíš a právě proto že je mauser skvěle zpracovaný, na moderní střelivo a nepřeskakují mu náboje v zásobníku rantlem přes sebe brali němci v rusku mosiny místo mauserů, protože jim holt mausery zamrzaly a mosiny střílely přesněji. To jsou věci po dvou deci
Biggles

Příspěvek od Biggles » 04 pro 2008 18:11

2 omega 13:Nevím z kolika 98k a Mosinů si střílel. Nicméně za sebe můžu říct (a od obou jsem pár kusů v ruce měl), že v přesnosti není výrazný rozdíl (kromě M38, měl jsem v ruce dva kusy a oba nebyly z nejpřesnějších). Zásadní rozdíl je v chodu závěru, pokud je ruská zbraň nová (úloženka), tak na přebití je třeba hrubé síly oproti Mauserovi než se ochodí. Dalším podstatným rozdílem jsou mířidla, kdy čistě subjektivně musím říci, že Mosin vede, ale to je mojí blbozrakostí, protože Mauser má tak jemná mířidla, že mi prostě dělá potíž pořádně zamířit (pro člověka s dobrýma očima naopak výhoda - bude trochu přesnější).
Upřímně jde spíš o to, co se kterému člověku víc líbí, které straně víc fandí a co se mu líp drží. Jinak jsou tihle veteráni srovnatelní..........
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 04 pro 2008 18:14

Mosina mám. Co se síly k přebití týče je to hodně dáno délkou kliky závěru, kdy Mauser má ve všech variantách ohnutou dlouhou kliku závěru, kdežto všechny mosiny krom sniperských mají krátký kolík
Biggles

Příspěvek od Biggles » 04 pro 2008 18:17

To má taky vliv samozřejmě, nicméně na několika (sčíslovaných) kusech jsem zažil i špony po cca 20-30 ranách v dráze závěru..........po cca 100 ranách se pušky spasovali samy a choděj jak víno.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 04 pro 2008 18:19

Ares píše:No vidíš a právě proto že je mauser skvěle zpracovaný, na moderní střelivo a nepřeskakují mu náboje v zásobníku rantlem přes sebe brali němci v rusku mosiny místo mauserů, protože jim holt mausery zamrzaly a mosiny střílely přesněji. To jsou věci po dvou deci
Tys tam byl že to tak přesně víš? :wink:
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 04 pro 2008 18:20

Obecně se o tom ví a sami vojáci to přiznávali. To že se k tobě něco nedoneslo neznamená, že to není pravda
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 04 pro 2008 18:26

Obecně se ví, že tyto propagandistický řeči byly snad ohledně všech konfliktů.
Biggles

Příspěvek od Biggles » 04 pro 2008 18:33

Ale no tak. Fakt je, že se němci od rusů učili během války v lecčems.......třeba ve spouštění (nejen) leteckejch motorů, protože rusové prostě na všechno šli primitivně, ale funkčně, stejně tak moderní německý tanky ničily závady pomalu stejně běžně jako děla ruskejch téček. Tak proč by to podobně nemohlo bejt i u pušek? Já jen vím (kromě toho co jsem napsal) že si Mausera nepořídím i kvůli tomu, že si u něj pálím prsty levý ruky o hlaveň, protože tam nějakej pitomec zapoměl dát dříví :D
Ale jak jsem psal, obě pušky jsou srovnatelný, jednomu se líbí ta a druhýmu ona a střílej zhruba stejně...............jen bych ani jednu v dnešní době netrápil mrazem, blátem a jinejma nesmyslama......
Roman

Příspěvek od Roman » 04 pro 2008 18:54

Mám nový náboj :wink:
Přílohy
DSCF3961.JPG
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Zapalovař

Příspěvek od Apevia » 04 pro 2008 19:59

Hle, zapalovač, že? :lol: Takovej mám taky :)
Cogito ergo armatus sum.
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 05 pro 2008 08:57

a jo je to Walther :lol:

Biggles: jak držíš pušku že si pálíš prsty?
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
Biggles

Příspěvek od Biggles » 05 pro 2008 09:14

Když chytím podpažbí levou rukou, tak mi špičky prostředníku a prsteníčku vycházejí přímo na železo.......samozřejmě že je mohu poskládat i jinak, ale tak jak jsem zvyklej je to prostě takhle.
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 05 pro 2008 12:42

Děláš si srandu :?: :?:
Když už si o železo pálíš prsty tak si asi brzo ustřešíš prst :wink:
Musíííš mít hrozné rozpětí rukou :shock: bo si to jinak nedokážu vysvetlit :!:
Obrázek
Odpovědět