Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Hugo-k

Re: Flobertka

Příspěvek od Hugo-k » 23 srp 2024 16:32

Měl jsem ho objednaný asi dva měsíce, až mě zavolali, tak jsem si pro něj jel. Asi měli jen jeden ks, přímo v prodejně Alfy. Ty měděné hilzny vyhodit nejdou. Musíš po jedné. Příště zkusím díry ve válci trochu naolejovat. Mosazné půjdou asi trochu líp. Musím podotknout, že už jsem to padesát let nedržel v ruce. Na 10m 10 ran. Teď zkusím vložit fotku.
Přílohy
Terč 2.jpg

mvoracek

Příspěvek od mvoracek » 24 srp 2024 11:44

Podle přiloženého měřítka je rozptyl nějakých 16 cm, to je na vzdálenost 10 m dost mizerný výsledek. To i s Alfou v r. 6 mm Flobert nastřílím podstatně lépe, tak asi skoro poloviční rozptyl. Čekal jsem u té devítky lepší přesnost než u šesrky, opak je pravdou, tohle je plýtvání penězi při té hrozné ceně mábojů 9 mm Fl.
Dresslerovky, ZKM 451
cernunos

Příspěvek od cernunos » 24 srp 2024 12:11

Hugo-k:
Ten soustřel fakt neni zrovna ideální, já myslím že to bude tím střelivem a nebo teda nedokonalou konstrukcí toho revolveru ( což je ta horší varianta ). Ale musíme si uvědomit že flobertky nejsou právě díky horší přesnosti primárně určené pro terčovou střelbu. Je na člověku, jaké cíle si pro střelbu zvolí ale měly by být logicky přiměřené konkrétní zbrani. Flobka je alespon za mě pro zábavnou, destrukční střelbu. Proto by mě také zajímaly spíš penetrační testy. Jak silnou fošnu, desku to prostřelí apod. Můžete přidat fotku ,kde je patrný výkon té Alfy? :)
Balt

Příspěvek od Balt » 24 srp 2024 19:27

To máš pradu, že flobertky nejsou ideální na terčovou střelbu, ale takhle mizerná přesnost mě překvapuje. Jsem asi rozmlsaný od revolveru Tramp od p. Dresslera, na 10 metrů má rozptyl max. 5 cm, většinou ještě o dost menší. Nebo je to rukama?
King Cobra, Fox Special, Kozumplík ZEP 6
karell

Příspěvek od karell » 24 srp 2024 21:20

Na stránkách podnikové prodejny CZ Praha,je u revolverů Alfa
9 mm Flobert tabulka úsťových rychlostí a výkonů pro různá
provedení nábojů a délek hlavní.
therion

Příspěvek od therion » 25 srp 2024 08:55

Flober naboje sice nejsou etalonem kvality a precize. Nicmene pokud je strilite z alespon trochu kvalitni zbrane, tak vam poskytnou na 30m takovy vysledek:
DSCN7828rws.jpg
DSCN7828rws.jpg (23.7 KiB) Zobrazeno 710 x
Seismika

Příspěvek od Seismika » 25 srp 2024 10:39

Opravdu se divím, že si na stránky výrobce dovolí napsat určeno na sport, lov, sebeobranu....Je to docela hnus. Nějaké flobertky mi prošly rukama, nějaké stále mám ve sbírce, ale tato 9 je hnus. Moc jsem se na ni těšil, ale dle mého skromného úsudku se nehodí na nic. Navíc cena a dostupnost střeliva...
cernunos

Příspěvek od cernunos » 25 srp 2024 12:10

karel:
Ano, tu jejich tabulku jsem viděl ale neni uvedeno zda jsou to maximální naměřené hodnoty nebo průměrné, protože jak již dobře známe u ráže 6mm Flobert tak výkon značně klesá kus od kusu náboje, tak se obávám zda u té devítky to není to samé ( aby u hlavně délky 6" nelítala energie mezi 50 - 78 J, když u šestky údajně naměřili 15 - 23J ).
Jinak ta jejich proklamovaná účelnost té devítky je skutečně až klamavá ,v rámci doporučované obrany až opovážlivě podvodná, člověk za to dá skoro 20 tis a očekává od toho kdovíco a pak přijde trpké zklamání a člověk s tim na 10 m netrefí skoro ani plechovku nebo flašku. Myslím že i ten výkon čekala spousta lidí vyšší. Nakonec když už flobert tak jedině asi tu 6mm.
therion: Neuvedl jsi, s čím jsi to nastřílel a neuvěřím že je to z nějaké dresslerovky nebo jiné krátké flobertky. Tohle je soustřel jak z větrovky, takže jsi použil dlouhou malorážku mě napadá...? :)
therion

Příspěvek od therion » 25 srp 2024 12:35

Mela to byt demostrace ceho je naboj schopen a ze pricina nepresnosti neni v naboji, ale ve zbrani. Strileno spilaskou pres otevrena miridla na 30m vestoje s puskou "oprenou" o futro, takze nikoli idelani podminky. Samotna muska na takovou vzdalenost plne prekryla terc.
mvoracek

Příspěvek od mvoracek » 27 srp 2024 22:08

Proto šel revolver Alfa z domu, přesnost fakt špatná. Zůsávám věrný 6 mm flobert, ta je o mnoho přesnější, mám několik Dresslerovek a velká spokojenost. Alfa by měla na těch svých flobertkách zapracovat, je tam hodně co zlepšovat, hlavně na přesnosti střelby, to je ostuda.....
Dresslerovky, ZKM 451
martk

Příspěvek od martk » 28 srp 2024 21:52

Jsem rád, že jsem si doplnil sbírku flobertek o derringer Falcon, je to kousek se zvláštním designem ale moc hezky udělaný. Je plochý, takže se nosí krásně v kapse, vleze i do kapsy na mobil. Má hlavně 77 mm dlouhé a dobrou přesnost, dá se s ním klidně trfovat i na 25 m. Na tak malého cvrčka dobrý výkon.
Dresslerovky, Špilas
Adler A

Příspěvek od Adler A » 02 zář 2024 13:32

Jo, Falcon je bezva, malý, lehký a plochý a přesně střílí, taky je to můj oblíbenec.

Ten revolver Alfa 9 mm Fl. donesl v sobotu kolega na sřelnici a i když měl 6" hlaveň, přesnost střelby nic moc. Koukl jsem do hlavně, montují do toho čtyřdrážkovou hlaveň kdoví jaké kvality, tak jestli to není ten zakopaný pes proč to tak mizerně trfuje. Náboje nešly vytahovat, ani ty se špičkou, ani s kuličkou a musely se doslova vytloukat údery na tyčku vytahovače dřevěným špalíkem.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
therion

Příspěvek od therion » 02 zář 2024 19:21

Pokud nejdou nabojnice lehce vytahovat je zakopany pes predevsim ve spatnem komorovani zbrane. Stim souvisi i mizerna presnost, pokud ma na sobe projektil čitelne drazky, tak primarni pricinou hlaven nebude.
Odpovědět