Flobertka
Moderátoři: GunShop.cz, Moderátoři
-
Re: Flobertka
To rozdělení válce u Alfy je nejspíš konstrukční setrvačnost. U té Chiappy je to jiné, originál byla .22 LR a jednoduchou výměnou válce to u Ř...ů předělali na 6mm Flobert.
Je mi to jasné, dělený válec 100% eliminuje tam strkat něco jiného, ale nutnost to tedy není. Když to jde i s neděleným válcem a komorou adekvátní pouze pro náboje 6mm Flobert...
No bylo by pěkný kdyby to časem předělali.
Ale i kdyby byly obě flobertky z ocele a nedelenym valcem vždy si vyberu 9mm jednak z důvodu větší síly hlavně těžší kulky která nebude tak ovlivněna větrem a taky díky tomu ze nebude docházet k tak velkým odchylkám u střeliva - vždy je nějaká výrobní tolerance a odchylka u menší ráže udělá větší rozdíl.
Plus taky ta 9 už trochu nadnese hlaveň.
Ale jinak ano kdyby Alfa udělala 6mm znovu s válcem v kuse určitě by to bylo hned o něčem jiném.
Ale i kdyby byly obě flobertky z ocele a nedelenym valcem vždy si vyberu 9mm jednak z důvodu větší síly hlavně těžší kulky která nebude tak ovlivněna větrem a taky díky tomu ze nebude docházet k tak velkým odchylkám u střeliva - vždy je nějaká výrobní tolerance a odchylka u menší ráže udělá větší rozdíl.
Plus taky ta 9 už trochu nadnese hlaveň.
Ale jinak ano kdyby Alfa udělala 6mm znovu s válcem v kuse určitě by to bylo hned o něčem jiném.
Jinak jsem koukal, RWS v 9mm Flobert špičky už jsou zas na pár kramech dostupné, u nás mají snad 20ks dle jejich eshopu... Tak snad do budoucna fakt budou.
Budou kor v momentu kdy do toho jde alfa.
Dělají pak i komponenty pro Turky mám za to, což by bylo docela rychle pak další rozšíření.
Jak bude na trhu pár smysluplných produktů tak do nic bude střelivo a časem se srovná i cenově.
Dělají pak i komponenty pro Turky mám za to, což by bylo docela rychle pak další rozšíření.
Jak bude na trhu pár smysluplných produktů tak do nic bude střelivo a časem se srovná i cenově.
Překvapil mě Detonics, ten uvedl Gladiátora v 9mm Flobert jako novinku a teď zas na fb psali že letos posledních 200ks a konec. Ale revolver je revolver...
9 mm Flobert má určité výhody, ale ta cena za jednu ránu
zůstanu u 6 mm 

Fox Lady
Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
-
Tak ono i přes čtyři koruny za Flobert 6mm je trochu dost. Nejlepší by bylo, kdyby se daly koupit zbraně na 6mm short. Ten má stejnou energii jako náboj 9mm Flobert a stojí dvě koruny... I když je mi jasné, že převedením do volného nákupu by okamžitě "překvapivě" zdražil.
Myslim ze by nezdrazil. Na rozdil od flobertu je tam konkurence. V pripade flobu mas jen 2 vyrobce. Jeden dela drahe a mizerne , druhy lepsi a predrazene : ))
Když nad tím člověk popřemýšlí tak ráži .22 short by asi bylo možné převést mezi "volně prodejné" respektive kategorii C-1. Když se podíváte na tabulky sellier bellot tak uvádí výkon 71 J na 5 metrech u délky hlavně 600 mm. To je podle tabulek sice vyšší výkon než u flobertky 6mm ale o něco nižší než u 9mm Flobert, takže by se teoreticky zapasovala někam mezi. Jinak jako náboj na cokoliv jiného než zábavnou střelbu je absolutně mimo. Ranivý i smrtící potenciál samozřejmě má ale to i vzduchovka 16J a navíc sem nikde nečetl že by tuto ráži někdo vůbec někdy použil k tomu aby někomu ublížil. Zbraně na ni existují a dají se na ZP koupit ale zase jiné využití než pro zábavu nemají, sice se myslím používá při některých sportovních disciplínách,pokud ne opravte mě, ale každá malorážka .22lr si povede o dost lépe. Takže za mě by to byla super alternativa k Flobert nábojům klidně jí povolit od 21 let a jen na střelnici ale aby byla jen na ZP mi už dnes přijde mimo a to ZP mám.
To: Agar96
pujde to pravdepodobne spis opacne tedy ne uvolneni malorazky ale flobertky na ZP resp ZO
Cimz flobertky asi ponekud ztrati na atraktivite...
pujde to pravdepodobne spis opacne tedy ne uvolneni malorazky ale flobertky na ZP resp ZO
Cimz flobertky asi ponekud ztrati na atraktivite...
Ony uz se vi nejake podrobnosti? To jako ze ti co si regnuli C1 budou delat povinne papiry a jen na strelnici?
Blbost
zatím není nic jistého, jen nějaké návrhy, ještě se to může stokrát změnit. V každém případě ti co mají flobertku v kategorii D, vyrobenou před rokem 2021, se nemusí ničeho obávat - ta zůstane vždy v kat. D, volně bez registrace.

pistole Fox S 200, Fox Special, derringer Rex L
No to je mi jasny , ale C1 je v ohrozeni jestli to chapu dobre?
Ty co budou před platností nového zákona v C-1 zůstanou i na dále registrované na občanku, jak se budou registrovat potom, o tom se jedná. Zatím není nic rozhodnuto.
pistole Fox S 200, Fox Special, derringer Rex L