Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Apevia - Příspěvky:3179
-
Kontaktovat uživatele:
Porušíš
Příspěvek
od Apevia » 22 říj 2009 15:48
Ano, pokud nemáš ZP tak porušíš zákon, né zbraní ale střelivem. Jak říkám nelogické

Jinak pokud je to zbraň před tím 1890 tak tam výkon omezen není... Takže když to bude 6mmFlobert a bude mít 50J tak jseš v pohodě, protože zbraň i tuto munici mít můžeš. Ale v případě 9mmFlobert zbraně vyrobené před 1890 tak zbraň ůžeš mít bez ohledu na její "schopný" výkon, ale střelivo bez ZP ne...
Jak jsem již zmiňoval, zákony jsou silně nedořešené. Možná by se teoreticky našla ale i skulunka, jak "skoro legálně" třeba nabýt ty náboje, ale za problémy to IMHO většině nestojí, ne?
Cogito ergo armatus sum.
-
Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Alexxxus » 22 říj 2009 17:19
Pokud je zbraň vyrobena před datem tuším 1890 tak se předpokládá že do ní bude velmi problematické sehnat náboje ( Lefosch ) Tak se ústová energie nějak moc neřeší ( banku s kolíčkovým nábojem půjde udělat jen opravdový exot ).
S 9mm flober nabojem je to jak kde, klasický Flobert ... není problém koupit, ale na systému flobert jsou i náboje do ptáčnic tedy malé brokové náboje třeba 9mm Fiocchi a ty už jsou opravdu na ZP protože se zcela určitě nevyrábí puška s redukční komorou pro střílení těmito ptáčnicemi ( byla by to blbost od A do Z ) Takže jak kde. Tyto jsem si přivezl nedávno z německé burzy.

By
alexxxus70Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
-
pechi
Příspěvek
od pechi » 22 říj 2009 18:06
Já nechápu co tady řešíte. Kdo má ZP, tak může mít jak zbraň, tak náboje. Kdo nemá, má smůlu, a když porušuje zákon, tak si koleduje o malér...
-
duffioso - Příspěvky:2978
Příspěvek
od duffioso » 23 říj 2009 12:50
Je to zajimava debata a kazdy ma urcite kus pravdy,ale nedavno se resil podobny problem,jen se zbrani Gewehr 88,vyrobeny pred r.1890,ktery neprosel prekomorovanim na novy naboj s nitroprachem.Dokonce dotycny poslal dotaz na zkusebnu a ta odpovedela,ze je logicke,pokud mam legalne tuto zbran,tak muzu legalne nabyvat i naboje.Problem jsou prodejci,kteri se boji prodavat,jelikoz ne zcela znaji zakony.Tohle musi byt stejne.Nevim ted na kterem to bylo foru.Kazdopadne naboje nebyli origo,ale repliky.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
-
Péta - Příspěvky:212
Příspěvek
od Péta » 23 říj 2009 13:39
Náboje 6mm 22 a i 9 mm flobert jsou volně prodejné od 18 let.Jestly některý prodejce chce na tuto munici ZP tak je pako a nezná zákony. Na Gewehr 88 je to samozřejmě na ZP

-
Jindra M - Příspěvky:81
Příspěvek
od Jindra M » 05 lis 2009 03:46
Uvažuji o tom, že si pořídím pětiranný Revolver REX L cal.22 Flobert
http://www.dressler.ic.cz/
nemá někdo zkušenost s tím jakou má přesnost?
Používám tenhleten Derringer REX L cal.22 Flobert s třípalcovou hlavní
http://www.dressler.ic.cz/derringer%20REX%20L.htm
a jsem s ním naprosto spokojený. Na 25 metrů mívám rozptyl pěti ran i méně než 5 cm.
Před tím jsem používal flobertkové revolvery Kora a Alfa se 4palcovou hlavní, ale ty měly mnohem větší rozptyl, i třikrát větší.
Navíc jsou vyrobeny ze zinkové slitiny, která je měká, lehko se otdře a otluče a má malou pevnost. Chci revolver z oceli aby něco vydržel.
-
Adler A - Příspěvky:295
Příspěvek
od Adler A » 05 lis 2009 15:05
Revolver Rex L
http://www.dressler.ic.cz/revolverREX%20L.htm ti mohu jen dopotučit, mám s třípalcovou hlavní a na deset metrů není problém rozptyl 15 až 20 mm.
Ještě přesněji střílí Derringer Rex LS 5"
http://www.dressler.ic.cz/derringer%20REX%20LS.htm
má již stavitelná mířidla a na 25 m s ním bez problémů trefuji desítky na mezinárodním pistolovém terči máboji SB s kulatou střelou.
Tyhle Dresslerovy flobertky jsou vyrobené z kvalitní oceli, na rozdíl od ostatních výrobců flobertek kteří je dělají jen ze zinku, například Kora nebo Alfa. s těmi mám nedobrou zkušenost protože střílí nepřesně.
-
L.Andrle - Příspěvky:28
Příspěvek
od L.Andrle » 05 lis 2009 20:22
J.Dressler je Pan puškař. Od r.2005 vlastním k plné své spokojenosti re-
volver REX a karabinu Wolf. Po cca 5000 ranách nejeví známky opotřebe-
ní, případné chyby v přesnosti připisuju pouze střelci. S omluvou srovnání:
Dvouranný derringer od fy TOROP mi splňuje daleko více než "střelbu přes
stůl", Alfa 640 a 620 jsou doma spíše dekorací. Proto rozhodnutí doporu-
čuji!
-
Příspěvek
od Jindra M » 05 lis 2009 22:58
Díky za informace, taková přesnost střelby mi zcela vyhovuje.
Před časem jsem používal flobert. revolver Kora 4"a ten měl tak velký rozptyl, že jsem se nemohl na 25 metrů pořádně trefit do terče.
Na 10 metrů měl rozptyl až 10 cm. Střely neměly žádnou razanci, do dřevěné desky se někdy ani nezarazily a odrážely se zpět.
Potom jsem pořídil Alfu, ta na tom byla o něco lépe s ryclostí střely, ale přesnost nebyla o moc lepší.
Zajímalo by mě, čím to je že floberky od jiných výrobců mají velký rozptyl a floberky od pana Dresslera střílí velmi přesně.
-
Apevia - Příspěvky:3179
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Apevia » 05 lis 2009 23:01
2Jindra: Protože má jinak, líp vyřešeno snížení energie střely... U těch jiných "hraček" mají veliké mezery mezi válcem a bubnem, Dressler to má udělané jinak...
Cogito ergo armatus sum.
-
Adler A - Příspěvky:295
Příspěvek
od Adler A » 06 lis 2009 12:47
Dressler používá přesnější hlavně a kvalitní materiály, vyrábí floberky z kvalitní oceli.
Výrobci jako třeba Kora nebo Alfa mají výrobu flobertek jako okrajovou záleřitost a používají slitinu zinku, který má mizerné mechanické vlastnosti a navíc slitina zinku stárne, to znamená že má časem stále horší pevnost.
Revolvery Kora ze začátku měly dokonce jen hladké hlavně bez drážkování, kolega si jeden pořídil a ten střílel za roh. Měl tak velkou mezeru mezi válcem a hlavní, že střely neměly skoro žádnou rychlost a dokonce ucpal hlaveň, protože ani nevyletěly ven a uvízly v hlavni
Koukal jsem na Revolver Rex L
http://www.dressler.ic.cz/revolverREX%20L.htm a je tam nabízen nově se 4 palcovou hlavní, zatím se dělal jenom třípalec. Ten bude asi střílet ještě přesněji.
-
Příspěvek
od Jindra M » 06 lis 2009 17:05
Tak to je dobrá zpráva, štyřpalec bude jistě ještě přesnější. Díky všem za info.
-
L.Andrle - Příspěvky:28
Příspěvek
od L.Andrle » 06 lis 2009 17:36
Jen malá připomínka již diskutovaného "nedostatku". revolvery od J. Dre-
sslera mají podobně jako např. revolverové pušky s křesadlovýn zámkem
ruční otáčení válce.