Flobertka 4mm nebo 6mm ?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
- Kontaktovat uživatele:
Jo, asi tak před 50 lety jsem si taky rád vystřelil na vrabčáka (tenkrát jich ještě bylo hafo, dneska je nevidět - ale to není moje "zásluha"). Holubi ovšem byli tehdy chováni, divocí se skoro nevyskytovali a střelit cizího holuba nebyl žádný špás. Mohu tě ale ujistit, že zásah vzduchovkou (Slavia 620 bez jakýchkoli úprav ke zvýšení výkonu) do hrudi nebo krku nerozdejchal žádnej!
Ostatně to ani z "bombičkové" terčové pistole TAU, když jsem před mnoha lety s písemným pověřením (a sakra malým nadšením) "čistil" pražské půdy zevnitř.
Ostatně to ani z "bombičkové" terčové pistole TAU, když jsem před mnoha lety s písemným pověřením (a sakra malým nadšením) "čistil" pražské půdy zevnitř.
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
ocenuji uprimnostFantan píše:Jo, asi tak před 50 lety jsem si taky rád vystřelil na vrabčáka (tenkrát jich ještě bylo hafo, dneska je nevidět - ale to není moje "zásluha"). Holubi ovšem byli tehdy chováni, divocí se skoro nevyskytovali a střelit cizího holuba nebyl žádný špás. Mohu tě ale ujistit, že zásah vzduchovkou (Slavia 620 bez jakýchkoli úprav ke zvýšení výkonu) do hrudi nebo krku nerozdejchal žádnej!

[color=white]Mám takový silný dojem, že střílet holuby, co ti serou na balkoně čímkoli - tedy vzduchovkou, flobertkou, nebo malorážkou - je dost závažný přestupek jednak zákona o ochraně volně žijících živočichů, jednak mysliveckého zákona.[/color] výrobci flobertek uvádějí že je lze používat i k odstřelu škodné jaký zvýřata tím asi mají na mysli?
""""Je to krása. Opravdu děkuji za řadu praktických rad, postřehů a zkušeností co se týče střelby z flober revolveru opravdu ste mi moc pomohli.""" Ale ted vážně. Místo, bych dostal radu, tak má většina z vás akorát narážky. Pokud nerozumíte humoru ( ty holubi sem myslel jako prdel ) tak sem radši nepište.
Geroge: Jakej revolver od jakýho výrobce máš vyhlídnutej? Můžu ti detailně popsat KORU a praktický zkušenosti s ní, ale obávám se že nic pozitivního ode mne neuslyšíš. A Holek na tom bude stejně. Prostě jsou to revolvery špatnýho určení a na špatnej náboj. A s těma holubama, kdybys to likvidoval na 5m, tak budiž, ale dál je to mimo možnosti zbraně a střeliva....
A navic, za ty prachy. Taky jsem premyslel na zacatku o flobertce, ale po precteni tohohle fora jsem od toho upustil a verim, ze mi mnoho lidi potvrdi, ze jsem dobre udelal.Alfonss píše:Geroge: Jakej revolver od jakýho výrobce máš vyhlídnutej? Můžu ti detailně popsat KORU a praktický zkušenosti s ní, ale obávám se že nic pozitivního ode mne neuslyšíš. A Holek na tom bude stejně. Prostě jsou to revolvery špatnýho určení a na špatnej náboj. A s těma holubama, kdybys to likvidoval na 5m, tak budiž, ale dál je to mimo možnosti zbraně a střeliva....
Kdyz ji milujes, neni co resit.
Řešim stejnej problém s holubama na protějšim stromně od mý ložnice. Problém je v tom, že ty svině kukaj v 6 ráno, když ještě chci spát. Jenže střílet je vzduchofkou neni jak, jak otevřu vokno tak uletěj a vrátěj se až zavřu vokno...
sou to mrchy vyčuraný... Ale už sem přemejšlel že na ten smrček šoupnu nějakýho vycpanýho orlosupa... Jen nevim kde ho sehnat 

těm svinim stačí že mně spatřej za voknem. Drahá polovička je chodí plašit na balkon a dělá u toho hroznej randál, takže je dycky splaší. Jenže oni kroužej opodál a jak zaleze tak zase sednou na smrček a kukaj. V sobotu sem si ráno dokonce nasadil sluchátka na střílení, janže s nima se nedá ležet na boku a na zádech neusnu....
Nevíte kde sehnat vycpanýho orlosupa ?

Veď už sa otepľuje ...... môžeš mať furt otvorené okno ....Chorche píše:Řešim stejnej problém s holubama na protějšim stromně od mý ložnice. Problém je v tom, že ty svině kukaj v 6 ráno, když ještě chci spát. Jenže střílet je vzduchofkou neni jak, jak otevřu vokno tak uletěj a vrátěj se až zavřu vokno...sou to mrchy vyčuraný... Ale už sem přemejšlel že na ten smrček šoupnu nějakýho vycpanýho orlosupa... Jen nevim kde ho sehnat

Teraz vážne ...... nemáš sa na záhrade kam schovať a odtiaľ ich strieľať ?
(samozrejme nechať zatvorené okno, nech prídu)
My sme z baráku vyhnali holuby megami - kŕmili sa - bách s foťom
2 megy medzi nich - holuby sa rozleteli na všetky strany - keď boli 5m
od miesta megy ´´jebli´´ - holuby zakľučkovali, pár pierok stratili, niektorí vypustili obsah hrubých čriev a po 200 m pristáli, značne dezorientovaní. Za 3 dni už nám na okno nesadali, ani nikde 200 m okolo.