Flobertka 4mm nebo 6mm ?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
2 eM ano daji
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Re:
Kponečně někdo kdo o flobertkách něco ví,viděl sem i takový názory že u 4mm flob.je střela zpomalena malým průměrem hlavněDancek píše:S těmi menšími zásahy nemáš tak docela pravdu. Revolver Alfa Proj měl dělený válec, konce nábojových komor byly pro snížení tlaku za střelou rozšířeny a za velkou spárou mezi válcem a hlavní následoval široký a dlouhý přechodový kužel. Konstrukce s děleným válcem byla zvolena proto, aby do komor stejného průměru nebylo možno nabít náboje 22 short nebo 22 LR.
Asi 3 revolvery ráže 4 mm, které jsem měl v ruce, neměly dělený válec, ale díra pro vedení střely ve válci se za nábojovou komorou plynule rozšiřovala na průměr asi 6 mm, spára mezi válcem a hlavní byla možná menší, ale opět následoval velký přechodový kužel, který byl v tomto případě nutný, střela totiž při výletu z válce nebyla vůbec vedena.
Obě úpravy dovoleného výrobního provedení sledovaly jediné - snížení tlaku za střelou, předběhnutí střely částí plynů a tím snížení její rychlosti.
Dancek

Re: Flobertka 4mm nebo 6mm ?
Zajímalo by mě proč je .22 flobert levnější než 6mm me?.22 flobert má přece navíc ještě trochu prachu a i z tvaru střely bych typoval že bude přesnější,nebo ne?stejně tak nerozumím tomu proč je .22lr levnější jak flobert,když je to mnohem lepší náboj 

Máš zajímavé dotazy. Ale odpovědět na ně taky neumím. Stejně je to z cenou náboje 9mmLuger a 6,35 Br. Beru to tak, že buď je potřebuji a nakoupím nebo nekoupím. Přesnou odpověď dá asi jenom výrobce. Někde jsem slyšel prosté vysvětlení- Na malém náboji je víc práce protože je mrňavej a na velkém je zase více materiálu, blbé že ?
Já si myslím, že cena té které dané ráže je dána především rozšířeností... Přeci jen 22LR je hoodně rozšířená a většina lidí dá za návševu střelnice 2-3-4 i víc krabiček (znám to sám) ale už znám jen pár lidí, co vystřílí najednou tolik Flobertů... To samé... 9L je snad nejrozšířenejší ráže co se krátkých týká a proto je taky nejlevnější... Lidi toho o to víc koupí... Jen můj skromný názor 

Cogito ergo armatus sum.
Je to přesně tak. 
9 Luger se vyrobí 90 procent produkce a s ostatními pistolovými rážemi je prostě otrava a dělají se vlastně jen do počtu.
To samé 22 LR vs. Flobert.
Vlastně je to takový zakódovaný vzkaz: "Neotravujte a kupte si devítku!"
(Nevyplatí se mít stroje na všechny ráže, takže se jede permanentně 9 Luger a na ostatní ráže se průběžně přehazují zbylé mašiny, což výrobu teoreticky prodražuje.)

9 Luger se vyrobí 90 procent produkce a s ostatními pistolovými rážemi je prostě otrava a dělají se vlastně jen do počtu.

To samé 22 LR vs. Flobert.
Vlastně je to takový zakódovaný vzkaz: "Neotravujte a kupte si devítku!"

(Nevyplatí se mít stroje na všechny ráže, takže se jede permanentně 9 Luger a na ostatní ráže se průběžně přehazují zbylé mašiny, což výrobu teoreticky prodražuje.)
Re:
Ano, platí to i u Flobertky.eM píše:Este sa chcem spytat ze cim dlhsia hlaven u flobertky tym lepsia presnost? Znamena to ze s flobert puskou dosiahnem vyssiu presnost?
Puška je proti pistoli nejen přesnější, ale hlavně se s ní dá i lépe trefit.

Kurňa jak mě začíná štvát že ještě nemám zbroják,hned bych si neco na .22lr koupil.jenže to taky něco stojí(a ne zrovna málo)a na zbroják a zbraň k tomu bych teď fakt neměl(studuju).a taky s malorážkou nebo dokonce s 9mm si jít jen tak zastřílet na zahradu....no nevim
z toho důvodu koukám po flobertkách.a největší klín v hlavě mi dělá právě ráže.skoro bych se radši přiklonil k 4mm,zbraň na ně vypadá líp(nevypadá tak zprzněně jak 6mm),pak při stejném víkonu má větší průbojnost a náboj je trochu taky levnější.a co se týče přesnosti tak nevim,dobrej dojem na mě nedělá ta kulička,z toho důvodu bych radši volil .22 flobert(špička) nevidím jedinej důvod proč používat 6mm me :?:Jinak ten náboj .22 flob.bych řekl že sám o sobě tak uplně na ho.. není,vystřelil sem jich hodně ze strejcovýho revolveru a byl sem s tím docela spokojenej, hlavně s výkonem a trefit se stim celkem taky dalo.kdyby takhle střílel flobert
takže náboj mě příde jako dobrý ale asi i jediný + 6mm floberta,a myslím že by byl i lepší na škůdce(miši,potkany atd.).mě se ale u 6mm floberta vůbec nelíbí ta obrovská mezera v děleným válci vypadá to jak rozbitý
(údajně se dá dost snadno zmenšit,což mě trochu nakoplo k tomu 6mm flobertoj) ale myslím si že by její zmenšení na výkonu moc neudělalo,myslím si že hlavní únik plynů je způsoben tím šíleným kuželem,co si o tom myslíte
doufám že mi nikdo neřekne ať si koupim co2,nelíbí se mi tenhle způsob pohonu střely(nepraktický)

umarex walther ppk/s cal.177
DruLov RADA-in memory
Colt government(airsoft
)
"mířit na jiného můžete jen tehdy, pokud dotyčnému nevadí že ho případně zastřelíte"
DruLov RADA-in memory
Colt government(airsoft

"mířit na jiného můžete jen tehdy, pokud dotyčnému nevadí že ho případně zastřelíte"
Myslím že než nějaká do**baná flobertka je lepší dobré Cočko (drulov, tau) , cena je stejná nebo podobná, sifonová bombička se dá pořídit pod cenu jednoho flobert náboje, o diabolkách nemluvě.
Flobertky mam rád ale to výrobní provedení je zvěrstvo
když už tak tu 4ku
Flobertky mam rád ale to výrobní provedení je zvěrstvo

Nejde!Prostě NNe
drulovku (radu) sem měl a to je tak jediný co si mislym že má cenu na co2 ale pistole nebo revolver bych řekl že nemá smysl.pokud to střílí diabolky tak to přesnější bude,psal sem to tady http://forum.gunshop.cz/22-flobert-6-mm ... ml#p195213 proč bych radši flobert než co2 který sem už měl.já bych byl ale asi taky spíš pro 4ku,víc toho prostřelí a vypadá lípPEPAN píše:Myslím že než nějaká do**baná flobertka je lepší dobré Cočko (drulov, tau) , cena je stejná nebo podobná, sifonová bombička se dá pořídit pod cenu jednoho flobert náboje, o diabolkách nemluvě.
Flobertky mam rád ale to výrobní provedení je zvěrstvokdyž už tak tu 4ku
Co třeba tohle?Snail píše:hned bych si neco na .22lr koupil.jenže to taky něco stojí(a ne zrovna málo) a na zbroják a zbraň k tomu bych teď fakt neměl(studuju).
http://eshop.zbrojovkaholice.cz/169-dru ... el-90.html
I se zbrojákem to vyjde levněji než flobertka. Flobertky zdaleka nejsou levné a zbroják si stejně jednou pořídíš.
Nebo z druhé ruky ČZ 451 / 452 / 456?
Jinak co se týče CO2 zbraní, tak kromě QB78 a LOV21 v cenové kategorii "pár tisíc" moc velký výběr není (kromě vyložených šmejdů, což je vlastně i ta LOV21, jen má za ty peníze slušnou hlaveň, takže je i vcelku přesná). TAU7 i DU-10 stojí přes 9 000 Kč. To už je lepší větrovka.
no jako terčovnice určitě dobrá volba za pěkný penízky ale radši bych něco vícerannýho,o du-10 sem dřív taky uvažovallogin89 píše:Co třeba tohle?Snail píše:hned bych si neco na .22lr koupil.jenže to taky něco stojí(a ne zrovna málo) a na zbroják a zbraň k tomu bych teď fakt neměl(studuju).
http://eshop.zbrojovkaholice.cz/169-dru ... el-90.html
I se zbrojákem to vyjde levněji než flobertka. Flobertky zdaleka nejsou levné a zbroják si stejně jednou pořídíš.
Nebo z druhé ruky ČZ 451 / 452 / 456?
Jinak co se týče CO2 zbraní, tak kromě QB78 a LOV21 v cenové kategorii "pár tisíc" moc velký výběr není (kromě vyložených šmejdů, což je vlastně i ta LOV21, jen má za ty peníze slušnou hlaveň, takže je i vcelku přesná). TAU7 i DU-10 stojí přes 9 000 Kč. To už je lepší větrovka.
Starší pistole 22 LR, se štěstím i revolver bude pořád levnější než Flobertka. O ceně to není...
Navíc podle mě má smysl jedině ta od Dreslera a to jsou jednoranné pistole. Revolver co dělá je jen opakovací (musí se ručně otáčet válcem).
Pak ještě přichází v úvahu "salonní předovka" - předovka, která se nabíjí malými broky (4,5 mm) a odpaluje perkusní zápalkou. O těch ale nemám přehled a nikdy nebyly levné (asi jako ty flobertky), ale zase mají výrazně vyšší výkon a určitě budou i mnohem přesnější...
Navíc podle mě má smysl jedině ta od Dreslera a to jsou jednoranné pistole. Revolver co dělá je jen opakovací (musí se ručně otáčet válcem).
Pak ještě přichází v úvahu "salonní předovka" - předovka, která se nabíjí malými broky (4,5 mm) a odpaluje perkusní zápalkou. O těch ale nemám přehled a nikdy nebyly levné (asi jako ty flobertky), ale zase mají výrazně vyšší výkon a určitě budou i mnohem přesnější...