Filmy a zbran?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
K Nepriatelovi pred branami by som este dodal to, ze za vrcholnu scenu, co sa reality tyka som povazoval to, ked Vasilij prestrelil ruku Nemcovi a "vecer" ju mily Nemec mal iba obviazanu.
Koniec bol tiez zaujimavy... Skuseny nemecky odstrelovac na konci jednu vystrelil a okamzite sa vyteperil von kuknut, ze co a ako... Cely film ho pritom prezentovali ako profesionala so skusenostami (aj sa tak spraval...). Samozrejme, ze Vasilij nezavahal.
Co sa zbrani aj zvuku tykalo, tak mne sa velmi pacil Leon, Ronin a najma Heat (neviem ako sa to vola po nasom...).
Koniec bol tiez zaujimavy... Skuseny nemecky odstrelovac na konci jednu vystrelil a okamzite sa vyteperil von kuknut, ze co a ako... Cely film ho pritom prezentovali ako profesionala so skusenostami (aj sa tak spraval...). Samozrejme, ze Vasilij nezavahal.
Co sa zbrani aj zvuku tykalo, tak mne sa velmi pacil Leon, Ronin a najma Heat (neviem ako sa to vola po nasom...).
Super film. Nejslabsi misto - jeden z Delty hodi granat z naspu asi do 4 patra panelaku (vzdalenem tak asi 30 metru) primo do okna kde je kulometne hnizdo. Prvni pokus a hned platnejHanuIv píše:Doporučuju si pustit Black Hawk down takhle v 11 v noci na domácím 5.1 kině (čerstvě poté, co jsem jej za hromadu peněz koupil).
Všechno bylo bezva až do okamžiku kdy se začala dít nějaká akce a i když jsem očekával skoro všechno, vzbudil jsem jednak všechny sousedy a členy rodiny včetně kocouraa hlavně málem jsem se pos... když zleva zezadu se ozvaly výstřely, který se rozpleskly vpravo vpředu. A za tím bylo slyšet dopoadání zábojnic na zem.
Prostě bezva.![]()
![]()
Hlavně to, jak jsem další den chodil kanálem a skrýval se před sousedy s krvavýma a nevyspalýma očima.

JJ, přesně u toho jsem se taky zasmál. Ale jinak dobrý.
Ještě je taky hustá ta velká přestřelka DeNiro+Kilmer versus AlPacino+policajti na ulici ve filmu Nelítostný souboj (Heat).
Ještě je taky hustá ta velká přestřelka DeNiro+Kilmer versus AlPacino+policajti na ulici ve filmu Nelítostný souboj (Heat).
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
prečo ? hadzanie granátov, strelbu, taktiku atd... to všetko ich riadne naučia pri výcviku. 30m nie je zase tak moc a keď to máš perfektne nacvičené tak to nemôže byť veľký problém.joot píše: Super film. Nejslabsi misto - jeden z Delty hodi granat z naspu asi do 4 patra panelaku (vzdalenem tak asi 30 metru) primo do okna kde je kulometne hnizdo. Prvni pokus a hned platnej)))
Tak se postav 30m před barák, podívej se na okno ve čtvrtém patře a zkus ho trefit.
Ten film je podle mě docela realistický, ale tohle jakoby tam nepatřilo.
Zítra si ho pustím a podívám se speciálně na tu scénu.

Ten film je podle mě docela realistický, ale tohle jakoby tam nepatřilo.
Zítra si ho pustím a podívám se speciálně na tu scénu.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- Karl Třaskavina
- Karl Třaskavina
Black Hawk Down - nejslabší scéna je asi tak ve dvou třetinách filmu. Na ulici stojí dodávka s padesátkou, jejíž palba znemožňuje US vojákům další postup. Delta operátor Sanderson (W. Fichtner) říká druhému, aby nalákal palbu a až vychrtlíkovi dojde pás, tak ho sejmou. Situaci nakonec zachrání ranger Grimes (E. McGregor) dvěma ranami z M 203. Legrační na této scéně je, že ten druhý operátor se kryje za nějakou kůlnou ze dřeva a vlnitého plechu. Střely z padesátky sice buší do plechu, ale dřevem už neprojdou
Přitom v jiné scéně správně prostřelí cihlovou zeď.

presne tak a zoberte si, že priemerný nadhadzovač hodí loptu rýchlosťou 120-130km/h a tí najlepší aj 160. Takže nie je to nad ľudské schopnosti.Yizreel píše:Vzhledem k tomu jak je v USA populární baseball, tak to moh bejt klidně univerzitní nadhazovač.
Ale vážně, k těmhle trefám ve filmech, vás by u filmu bavilo koukat na to jak se minometem/granátem/granátometem.. trefuje někam na pátej pokus? To by bylo s filmařskýho hlediska trochu zbytečný.
Randy: pozeral som si tú scénu ale ťažko identifikovať či za týmy plechmy niečo je. Ale mne sa zdalo, že je v rohu betónový pilier ale niesom si istý a nechcem to obhajovať - ak tam bolo len drevo a plech tak je to divné. Ale treba si tiež uvedomiť že vychrtíl strielal z hodne ostrého uhlu.
Když jsme u té reálnosti. Koukáte někdo někdy na CSI Miami? Někdy to celkem jde, ale narazil jsem tam na pár otřesnejch ptákovin - třeba ženská střílela do popelnice s pískem a střely vyndavala a pokládala je na víko, jednou takhle do města přišel uragán a ženskou pak našli zastřelenou - vítr kulku zvednul, skrz okno vymrštil a ženu tak zastřelil
V jiným díle zase kočka střelila maníka 22kou a nemohli najít kulku. Dostal to přímo do srdce a ta pumpa jí krevním řečištěm ještě stačila odnést do kotníku
No a včera tam maník spáchal sebevraždu 3mi výstřely z upilovaný 22ky. Střelil se někam do hrudníku bo co. Taky zajímavý. Jinak je celkem zvláštní, že tam dost často řeší právě kalibr .22 - nevím jak je na tom realita v USA, ale vypadá to, že je tam tahle ráže celekm populární.

Zatoulaná kulka
No, tak konkrétně tahle sranda s putováním kulky po těle je celkem realistická. Znám případ, kdy si kluci hráli s flobertkou, ta se jim zasekla a nějakej "stará vojna" se ji snažil zprovoznit. Vyšla rána a trefil jednoho kluka blízko kolena - kulku nenašli. V dospělosti toho chlápka (dříve kluka) na ulici stihnul očividnej infarkt. V nemocnici mu zjistili, že se mu kulka dostala do srdce a tam si vesele lítá jako píst.Silencer píše:Když jsme u té reálnosti.... V jiným díle zase kočka střelila maníka 22kou a nemohli najít kulku. Dostal to přímo do srdce a ta pumpa jí krevním řečištěm ještě stačila odnést do kotníku![]()

Vržený nůž, střelu ani slovo nezastavíš.
to s uragánom je riadna sprostosť > počítajme : rýchlosť vetra v uragáne je okolo 33m.s-1, váha projektilu (bola to túším 9mm Beretta) je 8g, takže energia strely je 4,4J - a to má ako prestreliť sklo a zabiť niekoho ?Silencer píše:Když jsme u té reálnosti. Koukáte někdo někdy na CSI Miami? Někdy to celkem jde, ale narazil jsem tam na pár otřesnejch ptákovin - třeba ženská střílela do popelnice s pískem a střely vyndavala a pokládala je na víko, jednou takhle do města přišel uragán a ženskou pak našli zastřelenou - vítr kulku zvednul, skrz okno vymrštil a ženu tak zastřelil![]()
V jiným díle zase kočka střelila maníka 22kou a nemohli najít kulku. Dostal to přímo do srdce a ta pumpa jí krevním řečištěm ještě stačila odnést do kotníku
No a včera tam maník spáchal sebevraždu 3mi výstřely z upilovaný 22ky. Střelil se někam do hrudníku bo co. Taky zajímavý. Jinak je celkem zvláštní, že tam dost často řeší právě kalibr .22 - nevím jak je na tom realita v USA, ale vypadá to, že je tam tahle ráže celekm populární.

to s tou nevydarenou samovraždou je bežná vec. Niekde tu sa písalo o tom, že si maník prestrelil hlavu a musel zájsť po ďaľší náboj aby sa dorazil. Viete si to predstaviť ? Hrozné je že ľudia sa strielajú do predných mozgový oblastí (okolo spánku a relfexívne odtláčajú hlaveň smerom von od hlavy takže často gulka zkĺzne po čele preč alebo keď penetruje lebku tak poškodí iba mozgové centrá ktoré nie sú bezprostredne dôležité pre život.
a cal.22 je v USA fakt často používaný a oblúbený a úprimne je to hnus. U nás v SR pred rokmy jeden psychopat takto zabil niekoľko ľudí - prerobil plynovú pištol tak, že vymenil hlaven za vzduchovkovú cal.22 a používal náboje .22 short (odhadujem to na 40J). Do obetí musel streliť niekoľko krát aby vôbec išli k zemy. Fakt hnus