Tak jsem se stal šťastným majitelem tohoto kvéru

. Mám ho v 5,5 mm. Vystřílel jsem z něj 3 krabičky (750 ks diabol) a píši první postřehy. Mám Leshiy 2. gen a ta je bohužel osazena digitálním manometrem. Nemám z principu rád na pušce cokoli, co je na baterku

. Rovnou sem napíšu výtku, manometr je umístěn ve horním hřbetu bodky, kterou zakládáte do ramene při střelbě. Manometr se aktivuje stisknutím sklíčka, stejně jako u Lelyi (zde mají údaje barvu bílou u Lelyi modrozelenou). No a dochází tu k tomu, že si zapnete manometr ramenem, aniž byste chtěli. To má samozřejmě vliv na životnost baterek. Asi si tam nechám dát manuál. Jinak ale střílení parádní. Osadil jsem to puškohledem Falcon S8i 1-8×24 SFP, který jsem objednal přímo u výrobce. Je to variábl s přiblížením 1-8 x. Chtěl jsem něco, co nebude dlouhé (optika má 26 cm) a co bude mít přiblížení 8x (ze zkušenosti vím, že 4x je na střelbu na dálku 100+ metrů prostě málo) a co bude mít MilDot kříž pro nadsazování. Optika má podle výrobce paralaxu nastavenou na 100 yardů. Bál jsem se trochu toho, ale ostrý obraz je už kolem 20 metrů a na méně většinou nestřílím. Optika má uprostřed kříže (viz foto) čtvereček postavený na roh a uprostřed tečku. Čtvereček lze rozsvítit (červeně) a nastavit v 11 intenzitách osvitu. Při přiblížení 1-2 máte pocit, že se díváte do kolimátoru. Jinak jsem si objednal nové zakončení integrovaného moderátoru, které umožňuje našroubování dalšího moderátoru. Dal jsem na to Huggetta Belitu a je to komorní záležitost. Přesnost jsem testoval na 30 metrů do terče a na 100 metrů do plechovky od ředidla. S oporou o bean bag bylo možné plechovku zasahovat téměř každou ranou (tedy pokud zrovna nefoukl vítr). Střílím JSB Exact Heavy 5,53 mm. Na pušce je úžasná její skladnost a kompaktnost. To zlamování při nabíjení mě baví. Na stupnici 1-10 dávám 9,5 bodů. Ten půlbod dolů je za ten digitální manometr. Tím mě Eduard vysloveně štve

.