Zdravím po delší době
V prvé řadě bych chtěl ocenit opravdu hezkou práci
duffiosovi, ta pažba vypadá fakt dobře, líbí se mi to.

Čoveče, a kam jsi dal mušku?

Úplná „kosmická zbraň“ , já původně podle návrhů co jsem našel na netu tak taky přemýšlel o pažbě v jednom kusu, no ale nakonec to cestou tak nějak dopadlo do dvou kusů. Jo funguje to, drží... no a dobrý. Ale bavilo mě to, docela se mi stýská, že ještě něco netvořím, možná to nevydržím a zase něco budu dělat.
Nicméně nezahálel jsem úplně, a protože tato zbraň posyktuje i prostor na umístění puškohledu tak jsem zauvažoval a za dva dny jsem pomocí pilky na železova, pilníku, vrtačky a brusného papíru vytvořil takovou přimitivnost, no.. prostě to funguje jako pomocná lišta na puškohled. Dle mě to lze celkem jednoduše vyrobit na tuto verzi zbraně kterou jistě další řada lidí má. V pouzdře závěru - nad hlavní byl otvor, nevím jako to popsat - na takový trojúhelníkový zoubek a na druhé straně, v základně mušky jsem měl vyvrtanou dirku se závitem - to obojí pavděpodobně výrobní základ pro originální lištu od zbrojovky. Z toho jsem také vycházel... Takže jsem z hranolovité oceli udělal kousek na jedné straně s vypilovaným zoubkem do dirky a strana druhá byla s dirkou přesně obrobena na zapadnutí do místa nad závit. No a v mítstě přední montáže jsem přidal na zesílení dva plíšky, lišta je chycena vepředu klasickým šroubkem. Původně jsem si to představoval decentnější - tedy např. šroubek se zapuštěnou hlavou ale je tam opravdu málo materiálu a tak jsem do toho nechtěl více šťourat. Mě se to zatím líbí.
Chtěl jsem lištu natřít na černo a když jsem to vyleštil, docela se mi to libílo, tak maximálně až mě to omrzí. Závěr je stříbrný, lišta také a věc z řady volovinek na ústí hlavně mám jednu také stříbrnou - jakousi starou natáčku do vlasů, k tomuhle sem budu muset dát někdy extra foto - má představovat kompenzátor.
Jinak uvažuji max. o takovém vizuelním prodloužení hlavně - pravděpodobně nějaký kousek plastové trubky, prostě něco co by vypadalo dobře, asi v černé. Myslím že kapánek delší hlaveň vypadá trochu lépe, ale ještě na to nemám vhodný materiál.
Když jednou budu taky fotit ve dne, dám lepší fotky, takže třeba zase příště...

CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...