Našel jsem na internetu nějaké fotky, nicméně hlaní je to, že na jedné se mi to provedení přichycení docela zdá. Tedy první varianta jak bylo tady řečeno - díra v předpažbí a uříznout ve 3/4 a nastrčit to na hlaveň, nevím jestli by se mi to v domácích podmínkách podařilo (a drželo to..) ale to je jedno. SPÍŠE vyzkouším variantu, kdy bude předpažbí provedeno podobným stylem ale uříznuto či spíše v něm vytvořen žlábek jen mělčí a bude dvěma černými objímkami přichyceno na hlaveň (přitaženo přes nějakou měkčí vrstvu, aby nebyl kov na kov..). Možná s tím budu trochu experimentovat, pažbu jsem víceméně dokončil a tenhle kousek dřeva dopředu snad nebude tak náročný.
Tyto dvě objímky by totiž do budoucna sebou mohly nést výhodu místa, kde by poté bylo doufejme možné přichytit jakousi lištou pro kukátko. Ale uvidím, co se mi povede, dobře se to samozřejmě říká...

Popravdě řečeno se mi asi vyrianta, kde je částečně vidět hlaveň líbí trochu více, ale to je věc názoru no.
První obrázek je z internetu, tak jak jsem ho našel a tam se mi zdá, jako by dotyčný měl to předpažbí chycené těmi černými objímkami také okolo „roury“.
Druhý obrázek zatím opět orientační, spíše kvůli vzhledu předpažbí. Snad zatím asi vše.

No, takže třeba až zase v něčem pokročím...