Ahoj koupil jsem si zhruba před měsícem Gamo PT 80 (nepište že je to šmejd, mě prozatím vyhovuje) a nevím jak se mám o ní správně starat.
Chtěl bych se proto zeptat jak nejlépe o ní pečovat, jestli něco mazat tak co a jak často, co s těsněníma a hlavně čistit nebo nečistit hlaveň? Mě se zdá že se vůbec nešpiní, ale teď jsem si koupil diabolo standard a jsou naprosto příšerný, hrozně špiní vše čeho se dotknou (jiné neměl tak jsem musel koupit tyhle) a teď mám strach abych si s nima pistoli nezničil.
Takže druhá otázka, mám je vystřílet? A jaké diabolky byste mi doporučili vy?
Předem díky za ohlasy moc by jste mi pomoli, s pozdravem Petr
?dr?ba CO2 pistole
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Mám Crossman na CO (pro srandu) a TAU pro sportovní střelbu. Čistím akorát hlaveň - vytěrálem + jemný kartáček. Minulý týden jsem byl u pana Varga (chci si koupit Morini) - říkal, že na čištění hlavní má speciální čistící diabolky (z nějaké vaty). Až ti začne unikat CO, pak teprve budeš muset vyměnit těsnění.
Čištění pistole CO2
Mám CP99, vystřeleno cca 13.000 diabol, zhruba po 250 ranách stříknu do hlavně WD 40 a po 4 hodinách vytřu vytěrákem uvolněné nečistoty, pak hlaveň ošetřím zbrojním olejem ( tenký film ) a kapkou tohoto oleje namažu závěr a všechny čepy. Přesnost CP99 je dost citlivá na znečištění, po těch 250 ranách se zvětší rozptyl z průměru cca 3cm až na 7 i více cm při mířené střelbě na 10 m. Pistoli používám na zpestření "sušení" - tasit, natáhnot závěr a nemířenou střelbou zasáhnout důležité zóny jednou ranou na 10m. Mám totiž P99, ale omezený finanční příjem a tak trénuji na dvorku a střelnici mám jako výlet jednou za čas.
Těsnění jsem zatím nepotřeboval a dle okruhu známých pro GAMO snad má pouze KOZAP a to jenom v jejich servisu. Ale je to s rezervou jen to co jsem slyšel.
Těsnění jsem zatím nepotřeboval a dle okruhu známých pro GAMO snad má pouze KOZAP a to jenom v jejich servisu. Ale je to s rezervou jen to co jsem slyšel.