Tímto puškohledem. Jedná se o digitál - žádná optika. umí udělat obrázky a videa výstřelu. Nepatří mezi nejlevnější, ale ... minimálně vypadá zajímavě.
Momentálně se poohlížím po puškohledu se zvětšením pod 4 and 12.
Bude montovaný na "nářadí", s ne příliš plochou balistickou křivkou (kuše), takže jednoduchá změna zaměření je pro mě podmínkou. Dále mi příjde více než zajímevé pro trénink si nahrát vlastní chyby a pak se z nich umět poučit.
A úplně bombastická mi příjde možnost výměny zaměřovací osnovy (4 online a jednoduše změnitelné, a jsou "nahrávací" přes PC)
Hledal jsem někajé zkušenosti na Inetu, - v našich zeměpisných šířkách jsem nic neobjevil. Ve světě je několik E-Shopů nebo prodejců co kopírují data od výrobce a našel jsem jeden článek nadšence, co o tom básnil, psal že pro něj hned běží a napíše, ale už nenapsal. A pak recenzi psanou na něco co se v té době teprve chystalo na pult. Recenze typu neumím si představit, že ..." ta mi moc nepomohla.
Výrobci jsem zatím nepsal - čekám že ho bude vychvalovat do nebe a moc záporů, nebo na co si dát bacha se nedozvím.
Cca za měsíc pojedu do míst, kde je ofiko zastoupení této firmy, tak je poprosím o onsite test, případně bych do něj šel. Nešel jsem ho před tak cca 2 dny omylem - hledal jsem něco úplně jiného ... a od té doby je to mazlik

Přemýšlel jsem nad Meoptou R1 4-16 Tactical s RD. ta výjde na cca 20K - podobně jako tohle. Navíc ta možnost změny osnov mi příjde jako +20 ze 100 a ty obrázky - no dalších +8
Ještě jedna věc je super - nemá to dálkoměr, který je na soutěžích zakázany, takže je člověk v rámci pravidel.
Dokonce to v sobě má jednoduchý balistický počítač - podle data o střele a zbrani (balistických - cpaných tam přes PC), a ručně nastavené vzálenosti přepočítá bod dopadu - takže zase v rámci soutěžních pravidel OK
A pokud porovnám ten zoom Meopta 4-16 (a Mildot platí jen pro největší zvětšení 8-( ) vs 2.5-16.4, no zase +body
Jasně že 4 AA baterky v 21. století, no ..
výdrž 4 hodiny, no .. i to se dá
Jen ta váha ~750g to je o "trochu" víc než má ta Meopta
Co vy na to? Poradíte, pomůžete.
Dík moc[/url]