ostropen píše: ↑20 bře 2021 19:03
...Mal som dotaz,či sú Levicke diabolky a Ľuba Prešov ako-tak presné na cca 10-20m,nakoľko plánujem kúpiť väčšie množstvo.ďakujem.
mam s nimi skusenosti aj s Levickymi aj s Lubou
Levicke, tie som strielal s tymi s plochou hlavickou v zltej krabicke
na strelbu do 15m presnost dobra, na porovnanie s inymi diabolkami som mal len Kovohutacke Sportky a Luxky
Levicke spinili menej a boli presnejsie, strielal som ich zo Slavie 634
potom som mal aj tie magnum v cervenej krabicke, ale tie Slavii nesedeli, neskutocne zly rozptyl
v porovnani s nimi Gamo Pro Magnum lietali na vzdialenost 15m obrazne jednou dierou (o priemere 20-25mm)
vyrabaju sa aj s pologulatou hlavickou, uz nepamatam farbu krabicky, ale tie sa nedali u nas zohnat a tak nemam ani prakticku skusenost
Luba Presov , mal som tie s pologulatou hlavickou, cierna plastova krabicka, cierna etiketa a bielo zlty popis
To len pre upresnenie, viem ze sa aj spicate vyrabali a tiez potom s etiketou kde bol modry obdlznik a v nom popis. Ci zmena etikety znamenala aj zlepsenie kvality neviem.
Ked si ich roztriedis tak velmi dobre presne strelivo porovnatelne s JSB exact.
Strielal som s nimi z HW100
Na problem vystupnej kvality a teda potrebneho pretriedenia som prisiel po tom, co mi koli malemu priemeru hlavicky diabolky par krat diabolka prepadla a upchala transferport, mozno si niekto z SK osadenstva spomenie ako som na jednom vzduchovkarskom stretnuti (myslim ze to bolo v Ziline) 3x musel rozobrat HW a odstranovat diabolku z transferportu.
Nechapal som, ako som si mohol tu diabolku nevsimnut uz pocas nabijania (nepozornost pri snahe co najrychlejsie naplnit zasobniky), hlavicka diabolky vobec nemala plnohodnotny tvar hpologule ale bol to hned okom viditelny nepodarok.
Toto ma donutilo vsetky diabolky Luba Presov pretriedit. Mal som celkovo 8 krabiciek. A ked uz som triedil tak som aj prevazil. Cim som dostal podla hmotnosti 3 rozne sarze streliva.
Najviac ich bolo po roztriedeni v rozsahu 0,541-0,545g - 5 krabiciek, potom 0,536-0540g - 3 krabicky a najmenej s hmotnostou viac ako 0,545g - necela 1 krabicka, a nepodarkov na vyhodenie bolo nakoniec mozno 20-30 kusov, uz si to presne nepamatam
Po roztriedeni som s nimi bez problemov strielal aj FT/HFT sutaze. A ako som spominal vyssie, ziaden problem s presnostou.
Takze na to domace zahradne strelivo uplna pohoda len si musi davat lepsi pozor ako ja ci nenabijas nepodarok.
Ci sa zlepsila vystupna kontrola neviem, diabolky som kupoval cca 10 rokov dozadu.
Ak by sa dali niekde v blizkosti este kupit, urcite by som si niekolko krabiciek este dokupil.