Citat od Romčana:
Kdysi davno jsem si vzal krabičku rocket od Gamo ne klasické olovo ale ty stříbrné, no zkusil jsem pár ks z pružiny, ale teď už bych to tam opravdu nedal do hlavně přišlo mi to spíše jako hliník, hrozně lehké a na přesnost k hounu, ale pruraznost byla zajímavá díky tvrdé kuličce vpředu. Asi bych toto nekupoval... Raději se držím pravidla dobře trefit...
Ale ved Rocket gamo su olevene a v hlavičke maju osadenu ocelovu guličku s farebným odtienom do červená.. alebo v tych casoch boli rockety z inej zliatiny? Sa len pytam..
Marish to co pises ty je sice pekne a pekňe si to rozpisal, ale otazka bola jednoducho napísaná, nic viac dotyčný neuviedol, tak aj jednoducho odpovedana, ak chces doticnemu podat viac informacii nech sa pači..
Zase to tak nezjednodušujte. Není pravdou, že nižší výkon napomáhá přesnosti. Ono to je daleko složitější a pro některé z vás nepochopitelné. Každá hlaveň, každý vývrt a jeho typ, každý kalibr, každý ...... chce svoje. Je to prostě téma " řeka". Prostě tvrdit, že vzduchovka s nižším výkonem je přesnější je totální blud.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Ešte tych 930fps by som na vulcane vedel dosiahnuť, ale tych 980 ani omylom. A ešte keby s tou cenou niečo urobili, pretože cena tych hybridov je na urovni kvalitneho maloražkoveho streliva.
Jen tak na první pohled a selským rozumem. Ty starší budou mít těžiště víc vpředu. Je to vidět jen okem, mají větší tu přední plnou část, ty nové mají silnější sukýnku na úkor té plné části.
Má někdo vyzkoušené, které diabolky 4,5mm v kategorii "za stovku 500 kousků", tj. v ceně našich Standard, ale bez efektu černých prstů, jsou "nejlepší"?
Střelba na sklopky / bimbátka z pružinovky (Baikal MP61) na +-10m. Bavíme se o Gamo Match/Pro Match, Umarex Match, Geco Basic, RWS Basic/Club/Hobby. Měl jsem z nich většinu, ale nikdy jsem je neporovnával Nevím co nakoupit
Já na střelbu kolem 10m na plechovky a na bimbátka používám Gamo Pro Match. Levné, nešpiní, přesnost v normě i když je každá trochu jiná což je poznat při vkládání do hlavně. Vystříleno jich mám 2000-3000 hlavně že Slavie 631.
Jen tak na první pohled a selským rozumem. Ty starší budou mít těžiště víc vpředu. Je to vidět jen okem, mají větší tu přední plnou část, ty nové mají silnější sukýnku na úkor té plné části.
Dakujem za vysvetlenie Selsky rozum sa snazim pouzivat a kazdemu to cely zivot taky radim Tiez este nie som slepy a rozdiely vidim ale pytal som sa na dovod zmeny. Tie optitcke zmenu su mi jasne ale preco sa to udialo? Bola dosahovana s tou starsou "technologiou" horsia presnost? Na prvy pohlad na terc mam pocit, ze crciketovi chutila urcite viac ta starsia varka co sa presnosti tyka. Tiez som dnes zmeral rozdiely v ustovej rychlosti starej a tejto novej serie. Vysledky su nasledovne:
OLD JSB HEAVY 1.175=D70ms NEW JSB HEAVY 1.175=D65ms
strata -5ms!
OLD JSB ECAXT JUMBO 1.03=D83ms NEW JSB ECAXT JUMBO 1.03=D78ms
strata -5ms!
Pro Sam Jr. mám dobrou zkušenost s RWS Basic,používám je v pistoli TAU 8,občas do pušky Haenel MLG 550-1 a na 10m létají jak se říká jednou dírou.Byli mě doporučeny pistoláři od nás z klubu,kteří střílí z TAU 6 a TAU 7,prakticky na 10m nevyjdou ze středu.Podotýkám,že už nejsem závodní střelec,střílím,protože vzduchové zbraně patří mezi mé nejoblíbenější.
to Blue_L. Klid.
Nijak se tě nechci dotknout. S tím selským rozumem jsem chtěl naznačit, že když bude těžiště víc vzadu, tak bude mít diabolka spíš tendenci se všelijak vychylovat.
Ale proč to v JSB udělali, to fakt nevím. Typoval bych, že to nebyl primární záměr, asi to tak nějak vyšlo. Jedině mně napadá, že tenká sukýnka se snadněji deformuje při manipulaci a dopravě. Podle mých zkušeností, to ale nemá valný význam. I diabolky s deformovanou sukýnkou dokázaly letět tam kam měly. Domnívám se, že náraz tlaku vzduchu při výstřelu sukýnku domáčkne do vývrtu jak je potřeba.
"OLD JSB HEAVY 1.175=D70ms " má vyjadřovat úsťovou rychlost předpokládám 270m/s a ne snad těžko dosažitelných 570m/s, když už to má být nesmyslná kombinace s římskými číslicemi tak by to mělo vypadat asi takto: CC70m/s C=100 D=500 podle selského rozumu