Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Martin K
Re: Diabolky

Příspěvek od Martin K » 07 bře 2013 13:44

no, zjevně jsi Charlieho nepochopil, tak teď to zkusím ještě já :roll:
S634 píše:shodli jsme se na tom, že to strhávání v mém případě je má, byť stejná, chyba střelce, způsobená jiným chováním zbraně při výstřelu jiného střeliva.
vzduchovka není kulovnice, aby se chovala jinak pokud tam nacpeš boxery nebo exacty. kopat bude furt stejně. to jakou máš zrovna diabolku v hlavni jí bude úplně jedno!

vezmu to opravdu polopaticky:

jde o to, aby sis ji pořádně nastřelil a tím vyloučil chybu zbraně nebo střeliva! to znamená, aby jsi zahodil ty broky a boxery, které ti z ní tak pěkně lítají, na rovný stůl si dal třeba polštář na kterým večer usínáš, na ten polštář dal pušku do které jsi ještě předtím vložil JSB exact 0,547g. no a pak namířil na terč, ve vzdálenosti 10m a zmáčkl spoušť... takhle to zkusil 3x za sebou. pokud se trefíš přímo do místa kam jsi mířil ( zřejmě to bude střed terče ), tak to zkus ještě 10x a budeš mít nastřeleno. pokud ti ty první 3 rány půjdou někam šejdrem, řekněme 5cm dolů a 2cm doprava, tak zatoč na optice těma komínkama co tam máš. vrchní komínek je na výškovou korekci, boční komínek na stranovou korekci. na každém je vyznačený směr kam točit pokud chceš záměrný bod nahoru nebo doprava.
takže, zatočil jsi komínkama v požadovaném směru a celý tento proces, počínaje vložením exactu do hlavně až po zmačknutí spouště, případně další horizontální nebo vertikální korekci opakuj do té doby, než se ti ty zásahy sejdou v tom středu toho terče.... pokud dáš 10 ran relativně přesně do středu, máš správně nastřelenou pušku. a dál už je to jen ve tvých rukách, co s ní dokážeš...
S634 píše:protože dokud se nenaučíme spolehlivě střílet střed na 10m, tak větší vzdálenosti postrádají smysl.
bože, vždyť ta 634 je dobrá a relativně přesná zbraň! na 10 metrů nemůže být problém. jen to chce kvalitní střelivo! brokama ani Anschutz nebude střílet přesně!!
S634 píše:Vzduchovku nemám jak upnout, ani oboustranná opora není pro mně lehce realizovatelná, takže o nějakém superpřesném soustřelu ála BR nemůžu mluvit
jako oboustraná opora ti klidně postačí dva polštářky, nebo smotaná deka... nehledej v tom žádnou vědu. a 634 stejně žádnej BR střílet nebude :wink:
S634 píše: Celé nedorozumnění způsobilo to, že jsme každý uvažovali a nesdělili si jiné výchozí podmínky, já střelbu vstoje bez opory na 10m a vy na 30m BR.
my taky nemluvíme o BR- mimochodem, ten se střílí na 25m. my mluvíme o přesné střelbě, a té je slavia634 schopná.
Naposledy upravil(a) Martin K dne 07 bře 2013 13:58, celkem upraveno 1 x.

dycky STEYR
peters gekon

Příspěvek od peters gekon » 07 bře 2013 13:56

ale je pravda že každý vzduchovce chutná něco jinýho, mě třeba překvapilo že když jsem měl pevně upnoutou vzduchárnu ,tak na deset metrů byly lepší ty stratony ,než exacty . stratony šli pěkně na střed ,ale u exactu mi zdeseti ran šli dvě mimo . a to nejem jednou ,stává se mi to pořád ,a u stratonů ne.
Naposledy upravil(a) peters gekon dne 07 bře 2013 14:01, celkem upraveno 1 x.
cannis

Příspěvek od cannis » 07 bře 2013 13:58

Tak jsem Martine čekal, kdo se chytí jako první a vyhrál jsi :) .
Marnost ......, slovy klasika. Lépe a jednodušeji by to ani napsat nešlo. jsem zvědavý na pokračování. Začíná mě to bavit víc než Ordinace v růžové zahradě, Ulice, Gympl a co já vím která další série v TV :D . Jen jsem zvědav, zda to pochopí
Martin K

Příspěvek od Martin K » 07 bře 2013 14:02

peters gekon píše:ale je pravda že každý vzduchovce chutná něco jinýho, mě třeba překvapilo že když jsem měl pevně upnoutou vzduchárnu ,tak na deset metrů byly lepší ty stratony ,než exacty . stratony šli pěkně na střed ,ale u exactu mi zdeseti ran šli dvě mimo .
ale to já tvrdím taky, už jsem to tu i před několika stranami psal. jenže furt bude cokoliv od JSB přesnější než kovohutě a broky č11 :lol:
dycky STEYR
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 07 bře 2013 14:04

Zase špatně... :(
"Poobědval jsem, vyřídil několik pracovních věcí, ubalil pár cigaret a udělal kafe, tak to můžu zkusit vysvětlit ještě jednou..." :lol: :mrgreen:

První odstavec:
Nejde o to, co UMÍŠ, nebo NEUMÍŠ, ani o benchrest, ale o to jak za kontrolovaných podmínejk zjistit, které střelivo je pro tebe a pro tvoji vzduchovku nejlepší - nejpřesnější.
Nejde ani tak o nástřel, ale SOUSTŘEL !!
I když u tobě to asi bude "fuk" a k ničemu - promiň, nemohl jsem si odpustit malé rýpnutí... :wink:
Proč to rýpnutí ?
Protože celá tvá druhá věta prvního odstavce je ŠPATNĚ !!
Aby jsi se mohl naučit PŘESNĚ střílet na jakoukoliv vzdálenost, potřebuješ střelivo - doabolky a zbraň - vzduchovku, na které je spolehnutí a které budou střílet co nejpřesněji (mít stejný soustřel a při stejném střelivu a vzdálenosti i nástřel).
Jinak je to opravdu jenom o mrhání olovem, protože jinak i když budeš umět stlílet jako mistr, tak se špatným střelivem (nebo zbraní), bude zásah cíle jenom otázkou statistické pravděpodobnosti !

Druhý odstavec:
Jak jsem už psal, nejde o "benchrest", ale o vyloučení případné chyby střelce. Ostatně to že je zbraň opřená vpředu i vzadu, ještě neznamená, že střílíš "benchrest"..
- Stolici nepotřebuješ ! (myslím tím nastřelovací stolici :lol: )
- Stačí ti stočená deka (nebo kus dřevěného špalku) pro oporu vpředu, pod předpažbím a vzadu stejně stočený ručník.
Pak nastřeluj jak jsem napsal třeba s EXACTY 4,52 na vzdálenost delší, než 10m.
Proč delší ?
Protože při větší vzdálenosti jsou více viditelné chyby v soustřelu, způsobené nekvalitním střelivem !
Je lépe vidět rozdíly v přesnosti (soustřelu), při použití různých druhů střeliva o stejné hmotnosti a ráži, včetně broků. Až vybereš střelivo, které má nejlepší SOUSTŘEL (nejmenší rozptyl), můžeš si vzduchovku nastřelit na jakou vzdálenost chceš.
Pak budeš mít vždy jistotu, že pokud dobře namíříš, na nezkazí ti to vítr, nebo si to ty sám nestrhneš, TAK TREFÍŠ kam jsi namířil !!

Lépe a srozumitelnějí bez zbytečných vzorců, či odkazů na zákony vnitřní a vnější balistiky to podat bohužel neumím... :( :roll:

P.S:
Díval jsem se, že Martin K už ti mezitím, co jsem psal svůj "elaborát", už něco odpověděl.
Nevadí, možná to co už napsal jenom opakuji, popřípadě doplňuji, ale nevadí "opakovaní matka moudrosti".. :wink:
(Případné pravopisné chyby prosím omluvte. Pokud ne, je mi to stejně jedno. :lol: )
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
peters gekon

Příspěvek od peters gekon » 07 bře 2013 14:09

Taky nechápu ,proč někdo kupuje levný střelivo ,když už se tomu věnuješ a investuješ hodně peněz do vzduchovky a pak doní láduješ nějaký bláto ,nechápu :shock:
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 07 bře 2013 14:10

jen bych doplnil pokud udelas postup dle martina a nastrelis to na JSB a pak tam nacpes Gamo nebo Kovohute ci podobny sajrajt muze ti to litat jinam :lol: a pri zmene vzdalenosti prekvapive taky pro ty co neznaji balistickou krivku 8)
ale jinak se tu clovek pobavi to je fakt 8) telenovela hadr
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 07 bře 2013 14:12, celkem upraveno 1 x.
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 07 bře 2013 14:11

To "cannis"

Bohužel, první jsem se chytl já, ale psaní jsem musel parkrát přerušit kvůli práci, tak tak jsem to poslal později než Martin.. :lol:
Ale jak jsem to pak celé četl, tak jsem měl pravdu přinejmenším v tom, že jsme oba s Martinem v podstatě napsali to stejné.
Jenom každý trochu jinak..

P.S: FUJ "Růžovku" přímo nesnáším. :?
Naposledy upravil(a) VSCharlie dne 07 bře 2013 14:13, celkem upraveno 1 x.
mikiki

Příspěvek od mikiki » 07 bře 2013 14:12

Hele, jak tak koukám, není ten Martin_K nějak zatíženej na JSB :lol: :lol: :lol:
----
Za "starých dobrých času" v případě nouze (nesehnal jsem diabolky ani broky od Kovohutí) jsem ze Slávky střílel i kuličkama z řetízku od vany :D
Ale to jsem byl ještě hodně mladý a .......
----
Dnes opravdu jen a jen cokoliv od JSB
Martin K

Příspěvek od Martin K » 07 bře 2013 14:15

Zbyňku, já jim dělám promo, aby mě vzali pod svá sponzorská křídla :lol: :lol: :lol:
dycky STEYR
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 07 bře 2013 14:17

mikiki píše:.....Za "starých dobrých času" v případě nouze (nesehnal jsem diabolky ani broky od Kovohutí) jsem ze Slávky střílel i kuličkama z řetízku od vany :D
Ale to jsem byl ještě hodně mladý a .......
Že se nestydíš, to já svojí první Slavií 618 co jsem dostal na vánoce, ostřílel všechny ozdoby ze stromku těma "poupatama" z jeho větviček... :lol: :mrgreen:
mikiki

Příspěvek od mikiki » 07 bře 2013 14:19

jj to byly doby .... a co chleba, pepř a sůl - taky jsi to zkoušel?
Co já slyšel povídek o tomto střelivu :lol:
Ale dnes jsem opravdu rád, že tady máme firmu JSB s přístupem, jaký se nevidí.
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 07 bře 2013 14:25

clovek se uci nez jsem pred par lety poznal forum a lidi z nej na srazech taky jsem JSB neznal a
neresil jsem a kupoval Gamo a podobny odpad 8) strilel s duplexem a nejaky propad diabolky na ruzne vzdalenosti jsem moc neresil ... dnes se tomu zasmeju
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 07 bře 2013 14:26

Máš recht - doba mládí, nezrálých malin a jiného "svinstva"..... :lol: :lol:

Jo chlebem jsem taky střílel..
Tedy stříleli s bráchou po sobě navzájem.
Dodnes si vzpomínám, že když mě náhodou trefil ze tří metrů do holého pupku, tak jsem se složil jako "šraňky".
Kam se by na mě tankrát hrabali herci, se svým filmovým "umíráním". :lol:
Ppepř jsem nezkoušel, ale kuličky jiného koření, teď si nevzpomenu na název.
Ale hlavně ten chleba a pak jsem měl lis na "diabolky", co se používal na pouťových střelnicích.
Kdo ví, kde je mu konec, ale teď nedávno jsem viděl, že na stejný lis dával někdo odkaz na "aukru"..
S634

Příspěvek od S634 » 07 bře 2013 14:31

Dík za vysvětlení, ještě bych měl pár otázek:

- vzduchovku v podstatě jenom zapřít bočně a při stisku spouště ji držet jen minimálně? Tedy palec na tu malou pažbičku a ukazováček na kohoutek? Nebo ji normálně chytnout a "zalehnout" i tělem?

- su z okolí Břeclavi (ale i tu Břeclav mám hodně z ruky) na dědině kde široko daleko jsou jenom myslivci a že bych někde se mohl na něco kolem vzduchovky zeptat to nehrozí, mají je tu ve stavu strašném (i ty lovecké flinty jsou na tom stejně, divím se že vůbec něco trefí).
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Odpovědět