Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jofny
Kontaktovat uživatele:
Re: Diabolky

Příspěvek od jofny » 21 črc 2010 17:50

O oleji sa tu uz písalo, zevraj to pomaha (je to logické).
ma to vpliv na konzistenciu rán a podla mna aj na rozptil.
Radsej vytunit zbran ako kazdú diabolku... :wink:
Moj nazor...

SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
armyhunter

Příspěvek od armyhunter » 21 črc 2010 19:00

S těmi diabolkami jsem sice nestřílel, ale měl jsem je v ruce. Jsou to strašně lehké diabolky z plastu se špičkou (taková šipka). Řekl bych že si to bude lítat kam chce. A olejováním diabolek se prý zhorší přesnost.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 21 črc 2010 21:31

Zkoušel jsem je na 30m.
Rychlost 258m/s
Běhali po celém terči :!:
Na terčovku zcela nevhodné.

Střílel jsem zároveň i JSB.Rozptyl vytvořen jen chybou střelce.
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek » 21 črc 2010 22:03

TheJarko895 píše:A co tieto? http://www.gunshop.cz/cs/skenco-pointed ... -2943.html ma ich niekto?
No nevim proč je prodávaj jako lovecké, s váhou jako airsoft kulička se s tím dají lovit tak berušky na 10cm :roll:
Myslím, že ty jsou dobrý tak na měření úsťovky Lider germany hyper sniper :lol:
Tau-200 lamino - Nikko Stirling 12x50 Nightteater
armyhunter

Příspěvek od armyhunter » 21 črc 2010 22:09

To když mi je prodavač přinesl na pult, tak jsem si myslel že si ze mě dělá srandu :lol: .
Holly

Příspěvek od Holly » 22 črc 2010 23:35

Chci se zeptat přítomných střelců, kteří střílí 5,5kou, jestli má někdo osobní zkušenost s boxery 5,5 z Kovohutí Příbram. Normálně nakupuji diabolky přímo v jejich firemní prodejně (která je přímo v areálu fabriky) - a tam mi vždycky dávají vybrat: přinesou dostatečný počet krabiček, nemaj nic proti tomu, když je opatrně otevřu a podle kvality diabolek si vyberu ta balení, která chci já.
Včera sem tam byl nakupovat a zastavili mě na vrátnici, že prý maj asi 14 dnů dovolenou....a tudíž mi nikdo nic neprodá. Zastavil sem se tedy v nejbližší prodejně střeliva a koupil jedinou krabičku boxerů, abych nějak "přežil" aspoň pár dnů, než přijdou Jumba od JSB. Docházejí totiž všechny zásoby, doma jen nějaké zbytky boxerů, něco od JSB a nějaká GAMA-zbytky z testů.
No, ale kdybyste viděli ty boxery, když jsem doma tu krabičku otevřel, nevěřili byste svých vlastním očím, jako jsem jim nevěřil já!!! Něco tak hrozného jsem snad ještě neviděl. Vůbec nechápu, jak něco takového výstupní kontrola firmy může pustit na trh !!!
Já jsem byl asi zhejčkanej tim, že jsem si vždycky ve fabrice vybral to nejlepší .... ale stejně, co je moc, to je moc. Z té krabičky neni použitelná jediná diabolka!!! Přitom jsem vyhrabal nějaké zbytky boxerů ještě z loňska - a ty jsou použitelné. Neříkám, že kvalita je nějak TOP, jsou použitelné. To, co jsem koupil včera, použitelné není.
Jsem moc zvědav, až po té jejich dovolené přijedu do fabriky, co na mě vykoukne z krabiček!!!
Zajímalo by mě, má-li někdo osobní zkušenost s boxery z KOvohutí - a jakou ??? Jestli se od loňska tak zhoršili, nebo jestli sem měl u té jedné krabky prostě smůlu ...
armyhunter

Příspěvek od armyhunter » 23 črc 2010 00:08

Boxerky kupuj opravdu jen tam kde si je můžeš prohlédnout. Někde v papírnictví to nemá cenu. Jinak boxerky nejsou špatné je s nima sranda, ale kvalita je nic moc. Straton od JSB je lepší.
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 23 črc 2010 07:57

Jsem milovník přesné střelby! Do kvalitní zbraně cca za 10 000 kč a více, bych nikdy nedal ten sajrajt s kovohutí!!! Už jenom ty špinavé prsty po nabití 10-20 diabol. U nás ve střeleckém kroužku to dáváme děckám, protože jim je to srdečně jedno jestli kovohutě nebo JSB exact! Na výsledcích to nic pro ně nemění. A o Gamo a jim podobné- ani nemluvím. JSB exact prostě diamantový standard!
To je moje zkušenost. P.S. Mluvím o střelbě na 50m a dále.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 23 črc 2010 09:35

HOLLY
V jaké byly krabičce?
Plechová,nebo plastová ?
Tyhle 4,5 boxery byly v plechový.Už si je nikdy nekoupím.
Obrázek
Mimochodem tuto fotku jsem sem dal pouhé čtyři stran zpět,ale co,trocha dalšího spamu už tu nikoho nezabije :roll:

Včera jsem si koupil do LOVky po delší době LUXy a je to pěknej humus.
Vůbec se s tím neserou.Každá krabka je jiná,nikomu to nevadí...
Nejspíš to vyrábí za pár korun a nám to obchodníci prodávají za 80-95kč.
Proto si JSB mohou dovolit za 140kč velice pěknou kvalitu,neplatí se kromě pošty tisíc překupníků... :twisted:
Holly

Příspěvek od Holly » 23 črc 2010 12:46

pavel 54 píše:Jsem milovník přesné střelby! Do kvalitní zbraně cca za 10 000 kč a více, bych nikdy nedal ten sajrajt s kovohutí!!! Už jenom ty špinavé prsty po nabití 10-20 diabol. U nás ve střeleckém kroužku to dáváme děckám, protože jim je to srdečně jedno jestli kovohutě nebo JSB exact! Na výsledcích to nic pro ně nemění. A o Gamo a jim podobné- ani nemluvím. JSB exact prostě diamantový standard!
To je moje zkušenost. P.S. Mluvím o střelbě na 50m a dále.

O přednostech a kvalitě JSB střeliva nebude nikdo rozumný polemizovat. Zvláště o vzdálenosti na 50 a více metrů, jak píšeš. Už proto, že JSB Stratony Jumbo, jež jsou tvarově a váhově téměř shodné s Boxery od Kovohutí, stojí + - stejně jako ty Boxery.

Mě však baví věci zkoušet a protože Kovohutě mám nedaleko od baráku, kupuji a zkouším jejich produkci. Jak jsem už říkal, v minulosti (ještě loni) se daly vybrat slušné serie Boxerů. Obávám se, že letos už to nebude platit, uvidím, až se vydám do fabriky po jejich dovolené.
Vysvětluju si to tím, že diabolky asi tvoří jenom okraj jejich zájmu, je to pro ně naprosto okrajová záležitost - a bohužel to podle toho vypadá.

Jinak podle mé zkušenosti prsty špiní Standarty od Kovohutí ( a to hodně!!!) ... ale ne Boxery. Na jejich výrobu je použit uplně jiný materiál než na Standarty. Jinou otázkou je, že dříve (Boxery) tolik neoxidovaly - tudíž úpadek kvality i v použité slitině.
Holly

Příspěvek od Holly » 23 črc 2010 12:55

Kavy :

Krabička byla plechová. Nemyslím si, že by nějak rozlišovali, že budou v plastové krabičce kvalitnější, či naopak. Ty tvoje Boxery na fotce, ty vypadaj taky zajímavě - asi jako ty moje 5,5. :lol:

Jestli budou Kovohutě takhle pokračovat, tak brzy neprodaj ani jednu krabičku ...
Kavy

Příspěvek od Kavy » 23 črc 2010 17:06

Ale prodají.Když přijdu kamkoliv do obchodu pro diabolky(jen do pistole),tak mi automaticky nabízejí jako první Standarty.
Za mlada se střílelo Standarty,tak tatínek dětem na zahradu koupí nejčastěji to samé.
Že se dají za malý příplatek koupit diaboly,které se alespoň nemažou na prsty,to už nikoho nezajímá.Dřív se tatínkovi taky mazaly,tak co by kupoval drašší.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 29 črc 2010 14:51, celkem upraveno 1 x.
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 23 črc 2010 18:46

Ja si tiež plánujem kúpiť nejaké diabolky od Kovohutí. Z každého druhu po jednej krabičke. Chcem si urobiť zbierku. Ináč na strieľanie používam len RWS a JSB. Do starej Slavie 630 som dával Diabolo Master. Hodilo sa to k tomu. Aj to dokonca strieľalo slušne, do 10 metrov.. :lol:
armyhunter

Příspěvek od armyhunter » 26 črc 2010 21:55

Tak zase dotaz který tu byl snad 100x. Chci si obědnat JSBčka na S.634. Vemu Straton a něco dál, ale co ? Exakt se mi zdají moc těžký a e..RS mají průměr 4,52mm.
Pietro.Beretta

Příspěvek od Pietro.Beretta » 26 črc 2010 23:01

Diabolo od Kovohuti Master mi stacilo dokud jsem nenamontoval puskohled. Pak uz me opravdu lezlo na nervy, ze mi mastery leti pokazde na jinou stranu, kolikrat celkem o hodne. Koupil jsem si JSB Schak 4.5 pro pusku, ktere uz byly velmi presne. Dnes mi prisly JSB Exact RS 4.5 mm, ktere jsem do QBcka koupil prave kvuli jejich nizke vaze. Libi se mi, je znat, ze ta diabolka leta rychleji, nemam sice nic, cim bych to mohl realne zmerit ale proste se to da odposlechnout. Ono take prechod od ploche hlavicky normalni vahy na oblou hlavicku a jeste ultra-lehke musi byt znat. Zatim se mi libi i kdyz jsem z nich zatim vystrelil jen asi 60ks za sera na 20m. Uvidim, jak si povedou dal.

Kazdopadne co se tyka kovohuti, je pravda, ze lidem je to asi uplne fuk, protoze v kazdem krame maji predne kovohute. Az na zeptani mi prodejce rekne, ze ma JSB nebo Crosmany. Diabolky si uz budu kupovat vyhradne primo od JSB pres internet -> prijde mi to az pod cumak, mam vyber jaky v zadnem krame neni (o existenci Exact RS jsem ani nevedel, nez jsem si to nasel na jejich strankach, znal jsem jen Exact Expres) a jednani firmy je velice slusne, dodaci lhuta kratka...
ČZ 75 Compact, 9mmL
Telesk. obusek + Peprovy sprej
Atak Zoraki 914, 9mm PAK
Norconia QB 78 4,5mm + Umarex Walther 6x42
Luk Lyons 68" recurve, 36lbs, SF Optimo 24" stred, SF Axiom zamerovac, SF Axiom 30" stabilizator
Odpovědět