CZ 858 Tactical
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
GP K100,Gazela 58,Beretta 70/71,ZKM456
CZ 858
Zdravím všechny příznivce sa58.Chtěl bych se zeptat zda se ještě u nás v ČR dá koupit 858 zánovní?Vše co jsem měl možnost vidět na krámě se tváří jako nové,ale jsou to často dost olítané zbraně.Odfézované značky VOZ,čela dorazu závěru,orezlé drážky v ústí hlavně a olítané lůžko závěru.Chtěl bych si 858 na stará kolena z noztalgie pořídit,ale chtěl bych alespoň zánovní zbraň a né tu co má jen nový úderník.Poraďte dá se ještě pěkná koupit?
Děkuji za každý názor.

Re: CZ 858 Tactical
V zeleném sportu mají podle toho co inzerují nepoužité za 10 litrů ,ale na vlastní oči jsem je neviděl.
GP K100,Gazela 58,Beretta 70/71,ZKM456
Chce to pečlivě vybírat, z toho co píšeš, tak jetou kosu asi poznáš. Jinak měli moc hezké kousky v Luně v Plzni. Tam jsem vybral nádhernej kousek 858 kamarádovi, měli tam ještě 2 stejné kusy. To, že má kosa odfrézovaný značky VOZ, nemusí nutně znamenat, že je jetá. Ta kamarádovo měla taky vyfrézovaný značení a byla opravdu nestřílená (těch pár zkušebních ran nemá cenu zohledňovat).
Moc dík za info už jsem tam koukal a vypadá to že maj opravdu i uloženky.Po novém roce tam brnknu.Myslím že cena je tak akorát na hraně,ale pokud je to nestřílenej kus tak to zase neni tak hrozný.Jinou zbraň v této ráži novou za tu cenu nekoupím a to nemluvím o náhradních dílech a doplňcích.U té 58 je pro mne nejdůležitější hlavěň,a ta sice vydrží 70-100000ran,ale nevím jaký by měla třeba po 20000 ranách soustřel.plingr2 píše:V zeleném sportu mají podle toho co inzerují nepoužité za 10 litrů ,ale na vlastní oči jsem je neviděl.

Asi máš pravdu,problém je pro mne v tom že když jsem někam volal říkají že zbraň je super,když jsem přijel uviděl tak zklamaně odešel.U této zbraně opravdu záleží jen na hlavni vše ostatní bude fungovat snad věčně.A pokud člověk nemá sebou kolibrační měrky na hlaveň tak stav hlavně zjistí až na střelnici a to je pozdě.Jinak reklamace na hlaveň by se asi těžko reklamovala protože s funkcí to nemá nic společného.A co se týká těch odfrézovaných značek tak myslím že pokud ta zbraň byla zánovní žádné značky vojenského opravárenského závodu tam nejsou a tudíž se nemusí odfrézovat.Ale to je jen moje doměnka.FTC píše:Chce to pečlivě vybírat, z toho co píšeš, tak jetou kosu asi poznáš. Jinak měli moc hezké kousky v Luně v Plzni. Tam jsem vybral nádhernej kousek 858 kamarádovi, měli tam ještě 2 stejné kusy. To, že má kosa odfrézovaný značky VOZ, nemusí nutně znamenat, že je jetá. Ta kamarádovo měla taky vyfrézovaný značení a byla opravdu nestřílená (těch pár zkušebních ran nemá cenu zohledňovat).
Skus spredu do hlavne vlozit naboj. Musi sediet pevne. Potom je hlaven ok. Popripade na nabojovej komore pozri ci je tam otlaceny zaver.
9 L, 9 M, 10 auto.
To taky úplně není pravda, vložit střelu do ústí je velmi orientační měření, neříkajíc vůbec nic, tímhle způsobem nepoznáš rozdíl mezi 1000 a 20000 ranama.
Dobrou hlaveň poznáš, že nemá okraj nábojovky vyklepanej od závorníku a na hranách je vidět vrstvička chromu, fosfátování to dobře maskuje, ústí musí být krásně kulaté, neopravované, taky s viditelným chromováním, drážky v ústí ostré. Nepoužívaná hlaveň jde poznat dobře i bez kalibru. Já měl u funglovky na ústí 7,625. Nevím, co na to řeknou ostatní, ale i uloženky musely chodit na kontroly, kdy VOZ vyrazil značku s datem kontroly.
Už tady psal jeden uživatel, že chce FSN, kvůli tomu, že jsou na nich nové laufy od zbrojíře, opět je to nesmysl, to si myslim i o vybíraných zbraních od ZS, prostě vezme to, která vypadá dobře, upraví jí, udělá tlakovou zkoušku a vesele je sype na trh. Jistotu perfektní hlavně budeš mít, když si jí vybereš sám z několika kusů, anebo když ti hlaveň vymění zbrojíř, ale tohle chce čas a trochu štěstí. Nastřílených 5000 ran na soustřelu nepoznáš. 20000 už poznat je, ale pořád je zbraň přesnější, než ruce většiny střelců.
Dobrou hlaveň poznáš, že nemá okraj nábojovky vyklepanej od závorníku a na hranách je vidět vrstvička chromu, fosfátování to dobře maskuje, ústí musí být krásně kulaté, neopravované, taky s viditelným chromováním, drážky v ústí ostré. Nepoužívaná hlaveň jde poznat dobře i bez kalibru. Já měl u funglovky na ústí 7,625. Nevím, co na to řeknou ostatní, ale i uloženky musely chodit na kontroly, kdy VOZ vyrazil značku s datem kontroly.
Už tady psal jeden uživatel, že chce FSN, kvůli tomu, že jsou na nich nové laufy od zbrojíře, opět je to nesmysl, to si myslim i o vybíraných zbraních od ZS, prostě vezme to, která vypadá dobře, upraví jí, udělá tlakovou zkoušku a vesele je sype na trh. Jistotu perfektní hlavně budeš mít, když si jí vybereš sám z několika kusů, anebo když ti hlaveň vymění zbrojíř, ale tohle chce čas a trochu štěstí. Nastřílených 5000 ran na soustřelu nepoznáš. 20000 už poznat je, ale pořád je zbraň přesnější, než ruce většiny střelců.
-
jinak první novohradský byly opravdu z nových dílů ne ? protože co sem měl v ruce kus z 3 číselné serie tak díly vypadaly opravdu jinak než co člověk normálně vidí, navíc krásné čisté, ani náhodou otlaky od závorníků a bez otřepů a jiného bordelu vevnitř
- mousesentinel
V Alfatacticalu zacali nabizet CZ858 Black edition s povrchovou upravou v matne cernym laku. Mate s ni nejaky zkusenosti? Nebude se ten lak loupat nebo odirat? Docela premyslim o vymene za muj stavajici kus.
Je to síce hlavne hodnotenie e-shopu, ale ak myslíš, že je to to pravé miesto, kde by si mal nechať svoje peniaze... http://obchody.heureka.cz/alfatactical-cz/recenze/ 

- mousesentinel
Prosim, neptam na obchod. V alfatacticalu nakupuji pravidelne osobne i pres eshop pravidelne a jsem maximalne spokojeny. Ptam se na na tu edici 858.
Jestli máš svojí stávající kosu dobrou a funkční, tak kupovat novou je jen vyhazování peněz. Dnes ty kosy, co jdou do civilu už nejsou zdaleka v tak dobrých kondicích, než to bylo v minulých letech.
Jinak lak je na hovno, časem se jakýkoliv odře, nebo oloupe vlivem prudkých změn teplot a povětrnostních podmínek. Mnohem lepší je kvalitní chemický černění.
Jinak lak je na hovno, časem se jakýkoliv odře, nebo oloupe vlivem prudkých změn teplot a povětrnostních podmínek. Mnohem lepší je kvalitní chemický černění.

Igrlik píše:Je to síce hlavne hodnotenie e-shopu, ale ak myslíš, že je to to pravé miesto, kde by si mal nechať svoje peniaze... http://obchody.heureka.cz/alfatactical-cz/recenze/
- mousesentinel
Dobrá, ale stejně se mi ta matně černá líbí a chtěl bych svou kosu v téhle barvě. Znáte nějakou kvalitní barvuve spreji, která na zbrani alespoň nějakou dobu dobře vydrží?