Crosman 2250 B 5,5 mm
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
ahoj,
pak to vyfoť a někde vystav, jsem zvědavej.
pak to vyfoť a někde vystav, jsem zvědavej.
Teda pánové, musím uznat, že to máte zajímavě vymyšlené. Děkuji za cenné myšlenky, které jste tu uvedli.
Já jsem zatím na úrovni víceméně kosmetických úprav a zvyšování přesnosti téhle zbraně. Ale časem bych se chtěl pustit i do plnění přes kyvety.
Ještě minulý týden puška vypadala zhruba takhle, teď už je zase rozebraná a provádí se další úpravy.

Já jsem zatím na úrovni víceméně kosmetických úprav a zvyšování přesnosti téhle zbraně. Ale časem bych se chtěl pustit i do plnění přes kyvety.
Ještě minulý týden puška vypadala zhruba takhle, teď už je zase rozebraná a provádí se další úpravy.
2250
Tak včera bylo dokončeno plnění Grosmana 2250 a 1077! Dnes bylo odzkoušeno plnění obou zbraní a následovala střelba.Potom znovu plnění z kyvet i přímo s hasičáku,obojí úspěšně.Jenom O kroužek musel na mosazném ventilu stačit jeden v místech kužele kde jehla těsní a propichuje bombičku.Dál už je moc tenká stěna,po zápichu na O kr. není moc místa.Ventil by se rosypal.Za všechno patří dík hlavně Karlosovi z.Jak zjistím počet výstřelů na jedno naplnění dám vědět.
KONEC drahím bombičkám...
KONEC drahím bombičkám...
2250
Včera jsem byl zkoušet počet výstřelů.Na jedno naplnění přímo s hasičáku jsem do terče vystřelil 40x. Potom to už začalo značně klesat. Jsem ale spokojen.Když vemu cenu za naplnění hasičáku,tj. 6kg= 120Kč,tak to je teoreticky cca 1200 výstřelů! Za 120Kč unás koupím pouze 6 bombiček. Tak si obrázek o výhodě plnění udělá každý sám! Jenom jedna věc se mě nezdá,na Combru mě to ukázalo rychlost s diabolkou 5,5mm Exact jumbo 146m/sec a 6,4 joule.Zdá se mě to málo.Řekne mě k tomu někdo něco?
Máš v Combru zadanou hmotnost pro 4,5mm...
Správně je nějakých 11J.

Správně je nějakých 11J.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Re: Crosman 2250 B 5,5 mm
Tak musím přispět se svojí troškou do mlýna. Nedávno mě přišel kovovej závěr na crosmana 2250. Jednoho jsem měl, pak jsem ho prodal a zase znovu koupil z druhé ruky - moc se mě líbí. Přidal jsem kovovej závěr, převrtal jsem vstup do hlavně na 4 mm, jako jsem to měl u QBčka 5,5, dal jiný těsnění. Ještě bylo nutný prodloužit trn, který zasunuje diabolku do hlavně - byla půlkou sukénky ve vstupním otvoru od ventilu.
Právě jsem to poskládal, tlak drží, o víkendu s ní budu snad poprvé střílet. S novým těsněním bude střílet určitě rychleji, jsem zvědavej na přesnost. Kukr momentálně jinej nemám - je za 600 z aukra.
Puška s optikou a flaškou příjemně ztěžkla.
Časem budu dělat kratší pažbu - aby dcerka mohla taky střílet.
Tady je pár fotek.
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2Fcrosman_2250%2F
bonus - z pušky stačí sundat pažbu, namontovat střenky, hodit tam kolimátor a je z ní silná pistole
Právě jsem to poskládal, tlak drží, o víkendu s ní budu snad poprvé střílet. S novým těsněním bude střílet určitě rychleji, jsem zvědavej na přesnost. Kukr momentálně jinej nemám - je za 600 z aukra.
Puška s optikou a flaškou příjemně ztěžkla.
Časem budu dělat kratší pažbu - aby dcerka mohla taky střílet.
Tady je pár fotek.
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2Fcrosman_2250%2F
bonus - z pušky stačí sundat pažbu, namontovat střenky, hodit tam kolimátor a je z ní silná pistole

http://david_holub.sweb.cz/
Vedel by niekto schrastiť Crosman 2250B s predľženou hlavňou, kovovým záverom, ak sa vyrába tak by bolo lepšie v .177? Ak nie, aj v .22 by bolo dobre.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Na polských stránkach ako tu píšete sa dá zohnať Crosman 2250B. Pozeral som v colosuse a tam majú len 2240. Asi to do Čiech alebo na SK nedovážajú alebo viete kde by to mohli mať ? Alebo by to s Polska poslali ?
Najlepšie urobíš ak zoženieš novšiu verziu 2250xt. Tá má kovový uzáver.Toky píše:Vedel by niekto schrastiť Crosman 2250B s predľženou hlavňou, kovovým záverom...
2250b má jednu nevýhodu. Dosť veľa plynu ide nazmar s 12g bombičkami. A často ich treba meniť.
Úprava na paintball fľaše nie je celkom jednoduchá. Viď daho.
Naposledy upravil(a) jarop dne 08 bře 2010 17:18, celkem upraveno 1 x.
Jaro
lov21 4.5mm, crosman 2300T, crosman 2250xt, drulov rada 5.5mm
Poľská militaria dováža aj do SR.
Jaro
jarop:
to xt som videl,v colosuse ho maju,ale chcem sa spytat.funguje len na tu 88g bombu alebo sa spredu daju dat aj 12g bombičky? pretože ked nevystrielaš 200ran tak čo to zostane natlakovane? mal som kedysi lov21 este za komunistov-to bolo davno,možno som bol jeden z prvych a veru nebol som s nim 2krat spokojny.ten crosman vypada lepšie a hlavne je to cal.5,5 a pišu 168m/s a to su velmi dobre hodnoty,len aby to tak bolo aj v skutočnosti. A ten nastrel v porovnani s peti kačkou na 20m ,tak ten ma dostal.
to xt som videl,v colosuse ho maju,ale chcem sa spytat.funguje len na tu 88g bombu alebo sa spredu daju dat aj 12g bombičky? pretože ked nevystrielaš 200ran tak čo to zostane natlakovane? mal som kedysi lov21 este za komunistov-to bolo davno,možno som bol jeden z prvych a veru nebol som s nim 2krat spokojny.ten crosman vypada lepšie a hlavne je to cal.5,5 a pišu 168m/s a to su velmi dobre hodnoty,len aby to tak bolo aj v skutočnosti. A ten nastrel v porovnani s peti kačkou na 20m ,tak ten ma dostal.
XT sa spredu plniť nedá ale do zadu sa da namontovať adapter na 12g bombičku ja osobne tam mam painbal flašu z regulatorom na vzduch a som spokojný.